خرید تور نوروزی

«تحریم های سنای آمریکا ناقض برجام نیست»

یک کارشناس مسایل بین الملل با بیان این که تحریم های جدید سنای آمریکا ناقض برجام نیست، گفت: تحریم های جدید سنای آمریکا، شامل تحریم موشکی، تروریسم و حقوق بشر است.

جعفر قامت در گفت وگو  ایرنا افزود: توافق هسته ای در دوره زمامداری دمکرات های آمریکا و ریاست جمهوری باراک اوباما صورت گرفت. دمکرات ها که رویکردهای خاص خودشان را داشتند برجام به نتیجه رسید و اجرایی شد.

وی اظهارکرد: هم ایران و هم آمریکا هر دو احساس نیاز برای رسیدن به یک توافق را داشتند و اوباما نیز می خواست دستاورد مهمی را از خودش به جای بگذارد ولی اکنون دولتی که روی کار آمده، جمهوری خواه است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: جمهوری خواهان در طول تاریخ آمریکا به تندروی معروف هستند بنابراین بحث کلان این است که به هر حال ترامپ همچنان مانند دوران انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مواضع سختی درباره ایران گرفته است.

وی تاکید کرد: پس از انتخابات وقتی دونالد ترامپ پست ریاست جمهوری را در دست گرفت آن سیاست ها را شاید با واقع بینی بیشتری می خواست عملیاتی و اجرایی کند.

کارشناس مسایل بین الملل تصریح کرد: طبیعی است که این سیاست ها برجام و اجرای آن را تحت تاثیر قرار خواهد داد ولی متوقف یا خدشه ای وارد نخواهد کرد چون یک توافق بین المللی است.

قامت همچنین گفت: اگر چه برجام توافقی در مورد مسایل هسته ای بود ولی به هر حال پنجره ای برای افق نسبتا دور در زمینه رسیدن به توافق در خصوص محورهای دیگر بود.

وی یادآور شد: این گونه اقدامات از سوی سناتورهای تندرو، پنجره ای را که به تدریج باز شده بود به سمت بسته شدن هل می دهد، ولی موفق نخواهند شد.

این صاحبظر مسائل سیاسی افزود: بنابراین چنین حرکت هایی حسن نیت را تحت تاثیر قرار می دهد، طبیعی است که طرف مقابل، ایران هم مواضع خود را که مواضع تندی خواهد بود، در پیش می گیرد.

قامت خاطرنشان کرد: گر چه این تحریم ها، تحریم های هسته ای نیست ولی تحریم ها هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.

وی ادامه داد: تحریم های سنای آمریکا بحث حقوق بشر و تروریسم است که آمریکایی ها روی آن مانور می دهند ولی با این وصف اجرای برجام را تحت الشعاع قرار می دهد.

وی تاکید کرد: چنین تحریم هایی در اجرای برجام ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد وقتی که برجام به نتیجه رسید پنجره ای در روابط دو کشور نیمه باز گذاشت ولی با این گونه رویکرد موشکی و تروریسم و نیز رویکرد خصمانه پنجره ها بسته ماند.

کارشناس مسایل بین الملل تصریح کرد: رئیس جمهوری آمریکا در عربستان قصد داشت با 55 کشور منطقه ناتوی عربی علیه ایران ترتیب دهد و این تحریم هایی که اخیرا در ارتباط با تروریسم و موشکی وضع کردند قطعا سایر محور ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

قامت با بیان این که دونالد ترامپ این تحریم ها را اجرا خواهد کرد، افزود: چون اگر قرار بود وتو بکند به هیچ وجه لابی های قبلی صورت نمی گرفت و کنگره نیز آن را تصویب خواهد کرد چون جمهوری خواه ها اکثریت را دارند.

وی در عین حال تحریم های اخیر سنای آمریکا را بسیار جزیی دانست و اظهار کرد: بحث های کلان باید مد نظر قرار بگیرد تا زمانی که بی اعتمادی بین دو کشور حل نشود، این مسایل نیز ادامه خواهد یافت.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: تاریخ روابط ایران و آمریکا نشان داده است جمهوری خواهان آدم های اهل داد و ستد هستند و روابط میان ایران و آمریکا در دوره ریگان نیز حاکی از آن بود.

قامت تصریح کرد: دونالد ترامپ شخص کاسب مسلکی است بنابراین در روابط دو کشور تغییر بنیادی برای رسیدن به اصول و ارزش های مشترک حل و فصل نمی شود.

وی ادامه داد: ضمن این که اصولا جمهوری خواهان مایل به بهبود روابط نیستند و از این مساله سوء استفاده خواهند کرد.

 

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا