خرید تور نوروزی

پایبندی اخلاقی اعضای شورای شهر تهران؟

سایت شهردار آنلاین نوشت:

این روزها، لحظه به لحظه اش پر از خبرهایی است که هم تازگی دارد و هم جنجال برانگیز است. یکی از این خبرها انتخاب شهردار تهران از بین اعضای شورای شهر پنجم تهران است، که به خاطر امضاء میثاق نامه ی شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان مخالفانی دارد.

در حقیقت برخی عدم پایبندی به میثاق نامه را بی اخلاقی و بدعت گذاری ناشایست می دانند.

شورای پنجم هنوز وارد ساختمان بهشت نشده است، تحت فشار رسانه و مردم برای انتخاب شهردار آینده است. شورای پنجم برای آنکه نشان دهد؛ بر اساس اصول و معیار عمل می‌کند، کارگروه 7 نفره‌ای برای تعیین شاخص‌های شهردار تشکیل داد تا ویژگی‌های شهردار به قول بعضی “شهردار بدشانس” تهران را مشخص کند.

طبق گفته های یکی از اعضای شورای شهر پنجم تهران،  کارگروه مزبور در چندین بند ویژگی‌های شهردار آینده را تشریح کرده و بند 16 این شاخص‌ها مبنی بر عدم عضویت شهردار‌ آینده در شورای پنجم حذف شده است.

بر این اساس شهردار تهران می‌تواند از میان اعضای شورا باشد و آنچه مایه نگرانی افکار عمومی است، به هم خوردن ترکیب یکدست شورا است.

زهره آشتیانی، عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شهردار آنلاین گفت: ” به نظر من موضوع انتخاب شهردار کاملا درون شورا باید تصمیم گیری شود، و اینگونه رسانه ای شدن تمام تصمیمات صحیح نیست. بهتر است که این وظیفه بر عهده اعضای شورا باشد. ارزیابی افراد و گزینه ها بهتر است در شورا انجام شود نه در رسانه ها.”

وی ادامه داد: ” اما زمانی که میثاق نامه ای وجود دارد، بهتر است افراد متعهد و پایبند آن باشند، تا بتوانند قسمتی از اعتماد مردم را پاسخ دهند. با توجه به اینکه تهران در شرایط بحرانی قرار دارد و انتخاب شهردار بعدی پایتخت بسیار مهم است، اعضای شورا باید در انتخاب فرد اصلح با شاخص های مناسب دقت لازم را داشته باشند. و اگر اعضای شورا با بررسی گزینه های شهرداری به این نتیجه برسند که یکی از منتخبین باید سکان دار شهرداری تهران شود، این اتفاق بیفتد، در غیر این صورت پایبندی به میثاق نامه بسیار مهم است.”

علی اصغر شفیعیان، مدیر مسوول سایت خبری انصاف نیوز که در انتخابات شوراها به نفع لیست امید کناره گیری کرد، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شهردار آنلاین گفت: ” اگر افراد میثاق نامه ای امضاء کردند باید پایبند باشند، اما مهم ترین موضوع احترام به نظر اعضای شوراست که حق انتخاب شهردار را دارند. در حقیقت میثاق نامه بخشی جدا از شوراست و حق رأی اعضا قانون، اما به لحاظ اخلاقی هر شخصی که میثاق نامه ای را امضاء می کند باید پایبند به آن باشند.”

وی همچنین اظهار کرد: ” البته طبق شنیده ها دو نفر از اعضای فعلی که به عنوان سرلیست مطرح می شدند، این میثاق نامه را امضاء نکردند و در نتیجه اجباری در رعایت آن ندارند.”

شفیعیان معتقد است: ” مهم ترین موضوع این است که اگر شهردار با کدورت انتخاب شود حتما در طول 4 سال آینده به ضرر شورا و اصلاح طلبان خواهد بود.”

رضا امیدوار تجریشی، فعال سیاسی که او هم در انتخابات شوراها به نفع لیست امید کناره گیری کرد، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شهردار آنلاین بیان داشت: ” قطعا افرادی که میثاق نامه را امضاء کردند باید به آن پایبند و با احترام به لیست و انتخاب مردم به حفظ شاکله شورای شهر متعهد باشند. اما افرادی هم که میثاق نامه را امضاء نکردند که اصلا از اول هم حضورشان در لیست اشتباه بود.”

وی در پایان گفت: ” البته اگر یه نفر از شورا برای پست شهرداری تهران از شورا خارج شود اتفاق خاصی نخواهد افتاد، اما پایبندی به میثاق نامه لازم است تا برای دوره های بعد بدعت مخالفت با تعهدات گذاشته نشود.”

حالا باید دید اتفاقات چگونه رقم خورد، تعهد اخلاقی شورا در قبال حق قانونی اعضای شورا مبنی بر کاندید شدن برای شهرداری کدام رنگ واقعیت خواهد گرفت.

در روزهای گذشته یکی از اعضای منتخب شورای تهران با گفتگوهای رسانه ای متعدد سعی در قانونی جلوه دادن انتخاب یک عضو شورا برای شهرداری تهران را دارد اما واقعیت اینست که در موضوع انتخاب شهردار تهران در اردوگاه اصلاح طلبی موضوع منع قانونی مطرح نیست و پایبندی اخلاقی مورد تاکید بزرگان است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. اولاً همانطور که گفته شده، گذاشتن کسی که میثاقنامه را امضاء نکرده اشتباه بوده است؛ کما اینکه همان موقع دلیل نیاوردن بعضی از فعالان بسیار برجسته همین عنوان شد که میثاقنامه را امضاء نکرده اند؛ چطور می شه بعضیا بتونن بدون امضاء وارد لیست بشن، و بعضیا نه!
    در ثانی، اونهایی که امضاء کرده اند به حد کافی از اکثریت برخوردار هستند که اون یکی ـ دو نفر را هم در چارچوب میثاقنامه نگه بدارند.
    ثالثاً، گفته شده «البته اگر یه نفر از شورا برای پست شهرداری تهران از شورا خارج شود اتفاق خاصی نخواهد افتاد». احتمالاً این را باید به حساب تجاهل العارف باید گذشت؛ چرا که این امر از جهت عدم پایبندی به رای مردم پیام نمادین دارد، به ویژه اینکه با خروج هر فرد از شورا، افرادی به شورا وارد خواهند شد که اکثریت رای دهندگان خواستار تغییر آنها بوده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا