خرید تور نوروزی

الزامات برخورد با ترور سیاسی روحانی

متن یادداشت «ابوالفضل فاتح» درباره‌ی توهین به حسن روحانی رییس جمهور در راهپیمایی روز قدس، که در سایت جماران منتشر شده است در پی می‌آید:

جریانی که سالهاست بر هر چه نماد وحدت است آتش می کشد، در اقدامی هماهنگ راهپیمایی روز قدس این یادگار امام عظیم الشان را هدف قرار داد.

معترضان به رییس جمهور افراد معدودی بیش نبودند و بیشتر به عوامل میدانی دست های مرموز شباهت داشتند. انتقاد و اعتراض به رئیس جمهور و دولت امری مشروع و قانونی است. اگر همه آنها که به آقای روحانی رای ندادند به خیابان بیایند نیز بلااشکال است همچنان که اگر هواداران او اقدام به راهپیمایی و شعارهایی به نفع رییس جمهور کنند نیز مشروع و قانونی است چرا که اساس اعتراض مدنی و شعار علیه یا له سیاستمداران پذیرفته است البته لازم است اولا برای همه و درباره همه آزاد باشد و ثانیا لوازم منطقی و قانونی آن رعایت شود. آنچه دیروز رخ داد انتخاب شعارهایی موهن و غلط و در برنامه و زمانی غلط تر بود. استفاده از یک راهپیمایی عمومی آن هم روز قدس و به ویژه تحت الشعاع قرار دادن آن برای اهداف خاص فردی یا حزبی امری ناصواب است. آنها می توانند به اجتماعات خاص خود دعوت و دیدگاه های خود را بیان کنند. پذیرش تنوع سیاسی و فرهنگی در چارچوب قانون اساسی یک ضرورت است.

آنچه رخ داد از دیدگاه هیچ یک از مخالفان یا طرفداران چنین حرکاتی یک اقدام مدنی و خودجوش تلقی نمی شود بلکه شدت و حدت شعارهای موهن و عنوان «آخوند آمریکایی» به نوعی ترور سیاسی شبیه ترورهای مقدماتی سالهای شصت از سوی گروهک نفاق را یادآور می‌شد که پیشتر در حق شهید بهشتی و شهید مطهری و نهایتا در حق آیت الله هاشمی شاهد بوده ایم.

آنانی که به روز قدس امسال حمله ور شدند ناشناخته نیستند و همه می دانند که اگر نهادهای ذیربط همت کنند، می توانند آنها را سرجایشان بنشانند. اما متاسفانه به خوبی می دانیم برخی از کسانی که باید در برابر چنین رفتارهایی موضع سنجیده ای اتخاذ کنند خود از حامیان تئوریک یا سیاسی و پشت پرده این جریانات بوده و یا هستند و چندان از ایجاد چنین بحران هایی ناخرسند نیستند. آنها نگران قطبی شدن کشور نیستند بلکه اتفاقا به قطبی شدن آن دلبسته اند تا از بحران های فرضی ماهی خود را شکار کنند و شکست های اجتماعی و انتخاباتی را جبران نمایند. آنها می دانند که نمی توانند از روحانی بنی صدر بسازند، اما در جستجوی بنی صدر سازی با ایجاد بحران های مصنوعی هستند. روحانی هیچ گاه بنی صدر نخواهد شد اما آنها بدانند چه بسا راهی که می روند همان است که گروه های نفاق رفته اند و به نام انقلاب و اسلام اما با اندیشه و شیوه‌ای انحرافی، بهشتی‌ها و مطهری‌ها را هدف گرفتند.

در تحلیل ریشه این اقدامات،  می توان به جریان هایی اشاره کرد که اولا درک درستی از دلایل انقلاب اسلامی و سه ارزش بنیادی آن (استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی) ندارند و ثانیا قادر نیستند از طریق  سالم و رقابتی، برنامه و سیاست‌های خود را به پیش ببرند و مجبور می‌شوند تا به اقداماتی جنجالی دست یازند و از پروژه‌های تهاجمی و عصبانی یا منفعلانه‌ی از پیش شکست خورده، پرده برداری نمایند.

این اقدامات نتیجه گم شدن مبنا در برد و باخت‌های سیاسی است. جریانات موثری که اصول و مبناهایشان را بر اساس برد و باخت سیاسیشان تنظیم می کنند، به تئوری‌پردازی‌هایی روی می‌آورند که نتیجه‌اش هتاکی‌های صورت گرفته از سوی محافل پشت پرده و عوامل میدانیشان آن هم در روزهایی نظیر رحلت امام یا روز قدس شریف است.

با این حال باید مراقب بود که پاسخ به رفتارهای این گروه‌های دست آموز نیازمند دقت مضاعف است. آنها دنبال ایحاد زاویه‌های مساله‌ساز در ساختار کشور هستند و تلاش می کنند دولت را درگیر موضوعات حاشیه ای، بعضا تئوریک و غیر مهم در شرایط امروز جامعه کنند تا بتوانند دولت و عموم مردم همراه را هدف حملات خود قرار دهند و بخشی از طرفداران خود را  با تحمیل هزینه‌های سنگین به کشور بسیج نمایند. لذا هر اقدام و پاسخی که دولت و حامیان آنها را به چنین فضایی وارد  کند عملا آب به آسیاب فضاسازی های مجعول است. در زمانه ای که می دانیم بسیاری از آنها که وظیفه شان برخورد است چنین عزمی ندارند نباید وارد میدان بازی آنان شد. بهترین پاسخ دولت به چنین فضاهایی در این شرایط از یک سو شفاف سازی و معرفی دست های پیدا و پنهان باندهای مافیایی  به افکار عمومی و مطالبه اقدام موثر از  نهادهای امنیتی و قضایی با زبان حقوقی و از سوی دیگر  پرهیز از مشغولیت های مزاحم حاشیه ای، بالا بردن سطح کارآمدی و توجه به موضوعات حساس اقتصادی و بین المللی به ویژه با توجه به شرایط  و تحولات نسبتا خطرناک و پرعارضه منطقه است. در عرصه شخصی نیز  اتخاذ شیوه «و اذا مروا باللغو مروا کراما» و همچنین «قالوا سلاما» بهترین شیوه برای شخصیت های هدف ترور سیاسی است.

مردم به خوبی دریافته اند کدام مافیا مشغول تغذیه و تدارک بحران است. پاسخ اینان را باید به بیداری عمومی و آگاهی سیاسی مردم سپرد و  به شیوه های تدریجی، مدنی و قانونی چنان که در چندین انتخابات اخیر شاهد بوده ایم پیام روشنی به آنها داد. عبور از هر خط قرمزی به ویژه از سوی حامیان دولت منجر به خشونت و خدمت به بحران است.

نهایتا انکاری نیست که این بحران ها عوارض خود را برای کشور دارد. چنان که در داستان سفارت سعودی شاهد بودیم. خواه ناخواه سکوت به همراه رضایت و توجیهات داخلی برخی حامیان این اقدامات و برخورد سهل گیرانه بسیاری از نهادهای ذیربط با این جریانات،  متاسفانه نوعی ناامنی سیاسی را به دنبال داشته و دامن گیر موافق و مخالف خواهد شد. باب های ناصوابی گشوده و آسیب هایی در پی خواهد داشت.  روشن شدن ابعاد  این اقدامات غلط و  همین موج های محکومیت در نزد نخبگان و مطالبه پیوسته از نهادها و مقامات مسوول برای اقدام عملی و رها نکردن آنان تا  پاسخگویی کامل چاره ساز است. پیشرفت کشور و صیانت از نظامی که یادگار امام عظیم الشان است نیازمند عبور خردمندانه از این بحران‌هاست، چنان که بسیاری از ملت های جهان با افراط گرایان عمل کرده و آنها را کنترل و هضم کرده اند.

هزینه کنترل و هضم، قطعا کمتر از خشونت است. زمانه این جریانات و حامیانشان را یا بیدار و یا رسوا و سر جایشان خواهد نشاند، چنانکه خیلی زود  پرده از تزویر پیشینیان برداشت.

ابوالفضل فاتح، شنبه سوم تیرماه 1396

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. وقتی مساله به این کوچیکی را طرفداران دولت اینقدر در فضای عمومی گنده اس میکنند آدم شک میکنه که نکنه ….

    1
    12
    1. خوابی عباس؟؟؟؟ کوچک نمی دونی چیه؟؟؟؟؟ هنوز فکر کاندیداتی؟؟؟ همه گزینه ها؟؟؟؟!!! نه. خودتو به خواب زدی

    2. چه مسئله کوچکی که رسانه های صهیونیستی برایش کف زدند وبخاطر این عمل خیانتبار عوامل جهل ونفاق جام های شراب شان را بسلامتی این عوامل سرکشیدند.

  2. بله شک و شبهه ای نیس ماجرا از جای دیگه ای آب میخوره
    پروژه مظلوم نمایی
    فرار رو به جلو از انتقاد تصویب تحریمهای بیشتر از سوی امریکا
    ادامه پروژه هراس از جنگ حالا هراس از سپاه
    که چرا سپاه با اینا همکاری میکنه من موندم آخه از طرفی اینگونه تحقیر و توهین به نیروهای انقلابی سپاه و از طرفی تمجید در جمع پاسداران.
    یک بام و دو هوای دولت در برخورد با سپاه:
    http://www.ensafnews.com/66142/روحانی-اقتصاد-را-به-دولتی-دادیم-که-هم-ت/

    1
    6
    1. به فرض، همه اینها که باز با تخیل نوشتی به فرض درست
      اولا: 25 میلیون نفر میگن همین دولتو می خوان پس اگه ادعای انقلابی بودن داره میزان رای ملته
      ثانیا: خب شما … نکنید که دولت ازش استفاده کنه اگر راست می گید و براتون منافع نداره و شما در حال فرار و در واقع کارشکنی و روحیه دادن به همفکرهای مایوس بعد از انتخابات نیستید
      ثالثا: باز شما یادت نمیاد ملت بدتر از این کارشکنیها حتی ترور (حجاریان) رو در حق نزدیکان خاتمی دیده و یادشه و برای همین با یه تَکرار کار شما رو تموم کرده همیشه و باز تموم میکنه
      رابعا: طرف اتهام رو عوض نکنید. متهم شمایید هم طبق قانون اهانت به روسای سه قوه و هم قانون کلی توهین، افترا و … . انشاء الله در صورت وجود استقلال قضایی دوستانتون در دادگاه دفاعیتشون رو بیان می کنند
      خامسا: اگر هم قانون رو کسی قبول نداره که میشه ضد جمهوری اسلامی پس برعکس مدعی نشو. البته توهین به رئیس جمهوری اسلامی ایران اصولا معنایی جز این نداره

    2. چرا شما بهتر میدونی ماجرا از کجا آب میخوره آقا محمد؟! خیره انشاء الله. قبول باشه! عید شما هم مبارک. چند ساعتی برایتوبه از خشونت در رمضان وقت هست البته

    3. جناب محمد، اشتب زدي عزيزم، ماها مثل شماها نيستيم که هدفمون وسيله مون رو توجيه کنه!! يه قدري چشماتو با چايي ولرم بشور بعد بدور از تعصب و با چشماني باز شده از خواب و پاک شده از قي، دوباره و چندباره به عملکرد طرفين بنگر.

  3. ترسم از ترکان تیرانداز نیست
    طعنه تیر اورانم میکشد
    عمل این تعداد معدود مهم نیست ، مهم مراکز قدرتی است که در مقابل حاکمیت ملی ایستاده اند و پشت گرمی این عده به آن مراکز است ، آنهم برای غارت منابع کشور . دیکتاتورهایی بوده و هستند که به تصور خود دیکتاتوری را به نفع منافع کشور میدانند ، ولی در کشور ما هدف غارت منابع کشور است .

  4. جواب شما منتظر تایید سایته محمد خان. ظاهرا شما تو سایت رقیب هم آزادتری از موافقان سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا