خرید تور تابستان

انتصاب اساتید اصلاح‌طلب در رده‌های میانی؛ تلاشی برای بقا؟!

وقتی دکتر رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سخن از ماندگاری روسای دانشگاه‌ها تا پایان حکم‌شان را به میان آورد و یا تغییر روسای دانشگاه‌ها را مبتنی بر ضرورت دانست، برخی روسای دانشگاه‌ها با دست زدن به اصلاحاتی جزیی در صدد زمینه‌سازی برای ابقا برآمده‌اند. خبر انتصاب «جواد اطاعت» عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب به عنوان رییس یک دانشکده در دانشگاه شهیدبهشتی را می‌توان در زمره ی همین دست انتصابات محسوب کرد.
در یادداشت رسیده به انصاف نیوز، درباره ی پشت صحنه اصلاحات نمایشی روسای مهرورز در دو دانشگاه، آمده است:
دکتر اطاعت از جمله نام‌هایی بود که در آغازین روزهای پیروزی دکتر حسن روحانی، برخی رسانه‌ها از او در ردیف چهره‌هایی نظیر عبدالله جاسبی یا جعفر توفیقی به عنوان گزینه تصدی وزارت علوم نام می‌بردند. اکنون که حدود چهار ماه از استقرار دولت یازدهم سپری شده است، محمدمهدی طهرانچی رییس منصوب وزیر علوم کابینه ی احمدی‌نژاد، برای اصلاح‌طلبی که گزینه ی احتمالی وزارت علوم دولت اعتدال بوده است، حکم انتصاب می‌زند.
این احکام زمانی شائبه‌دار می‌شوند که همین روسا در دولت گذشته حتی برای صدور حکم مدیریت گروه برای یک استاد نزدیک به اصلاح‌طلبان نیز با تردید و وقت‌کشی اقدام می‌کردند. «محمدمهدی طهرانچی» رییس فعلی دانشگاه شهیدبهشتی عمده فعالیت‌های مدیریتی خود را همزمان با روی کار آمدن دولت نهم در سمت معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید بهشتی آغاز کرد. طهرانچی در سال 1384 به عنوان معاون پژوهشی و فناوری این دانشگاه فعال شد. طهرانچی پس از استعفا از معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه شهیدبهشتی، از محمدمهدی زاهدی وزیر علوم وقت حکم گرفت و از سال 87 تا 91 در سمت ریاست مرکز نشر دانشگاهی قرار گرفت. هر چند که در این میان به عنوان رئیس کمیسیون تخصصی علوم پایه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نیز منصوب شد. طهرانچی نه تنها مورد وثوق زاهدی بلکه در سال‌های پایانی دولت مهرورز مورد توجه کامران دانشجو نیز قرار گرفت و دانشجو او را در سال 1391 به عنوان رییس دانشگاه شهیدبهشتی منصوب کرد.
رییس فعلی دانشگاه شهیدبهشتی که تاکنون از دو وزیر علوم حکم گرفته است، با انتصاب چهره‌های خوشنام و معتدلی نظیر دکتر جواد اطاعت در رده‌های میانی مدیریت دانشگاهی، در صدد به نمایش گذاشتن اصلاحاتی روبنایی در محیط دانشگاه برآمده است. البته چنین شگردی همزمان با پیروزی دکتر حسن روحانی که با حمایت عمده ی اساتید اصلاح‌طلب دانشگاه‌ها و علما و فضلای حوزه‌های علمیه سراسر کشور همراه بود، در دانشگاه‌های دیگر نیز رخ داده است.
به عنوان نمونه، بیژن رنجبر رییس دانشگاه تربیت مدرس همزمان با پیروزی اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، دست به همان اصلاحات نمایشی زد که اکنون در دانشگاه شهیدبهشتی تکرار شده است. رنجبر طی حکمی دکتر عیسی محمدی از جمله اعضای هیات علمی اصلاح‌طلب را به عنوان رییس دانشکده پزشکی تربیت مدرس منصوب کرد تا شاید با این انتصاب و نظایر آن بتواند در جلب نظر دکتر سمنانیان که اکنون معاون وزیر علوم و رییس جدید مرکز هیأت‌های امنای وزارت علوم است توفیقی کسب کند.
دکتر عیسی محمدی معاون دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در زمان ریاست دکتر سعید سمنانیان در دولت اصلاحات بوده است. این انتصاب به قدری مشکوک بود که مورد واکنش سایت‌های اصولگرا نیز قرار گرفته بود؛ به طوری که سایت جهان از آن تحت عنوان «یک انتصاب مشکوک در دانشگاه تربیت مدرس» نام برده و نوشته بود: «رییس دانشگاه تربیت مدرس در اقدامی تامل‌برانگیز یکی از مدیران شاخص دوره ی اصلاحات را به عنوان رییس دانشکده علوم پزشکی این دانشگاه منصوب کرد. رییس دانشگاه تربیت مدرس در حالی “ع.م” معاون سابق دانشجویی دانشگاه در دوره ی اصلاحات را به عنوان رییس دانشکده ی پزشکی منصوب کرده که پیش از این برخی رسانه‌ها از بورسیه ی دختر وزیر سابق علوم در دانشگاه تربیت مدرس خبر داده بودند. با نگاهی به عملکرد توفیقی در مدت کوتاه سرپرستی وزارت علوم به نظر می رسد که کوتاه آمدن برخی از مدیرانی که تا دیروز در اردوگاه دیگری آفتابی می‌شدند، بی‌حاصل خواهد بود.»
البته که انتظار بدنه ی علمی دانشگاه از وزیر علوم و مدیریت جدید وزارت علوم این است که صورت گرفتن اصلاحات نمایشی از سوی برخی مدیرانی که تا دیروز در اردوگاه دیگری آفتابی می‌شدند، بی‌حاصل باشد.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا