رفاه مخالفان دولت در وزارت کار
به گزارش انصاف نیوز، مهدی قدیمی در هفته نامه ی صدا نوشت: ساختمان بزرگ وزارت کار ، تعاون و رفاه اجتماعی در خیابان آزادی، همانجایی است که نطفه چالش برانگیز ترین حادثه دوران دولت دهم در آن بسته شد و عجیب آنکه این ساختمان هنوز هم آبستن حوادثی دیگر است. دو سال قبل، حضور سعید مرتضوی در راس سازمان تامین اجتماعی و فیلمبرداری او از فاضل لاریجانی در همین ساختمان، یکشنبه تاریخی بهارستان را بنا نهاد و در نهایت، گزارش تحقیق و تفحص مجلس از آنچه در دوران مدیریت قبلی تامین اجتماعی گذشته بود، شمه ای از پس زمینه های وزارتخانه ای که بیشترین سرمایه های دولتی را در اختیار دارد را عیان کرد. هرچند به نظر می رسید با پایان یافتن عمر دولت سابق، این رویه ها نیز به پایان برسد اما در یک سال و نیم گذشته، شواهدی از استمرار برخی رویه ها، ابقا و به کار گیری برخی افراد و انتشار برخی اخبار از این ساختمان پرماجرا، نگرانی ها را نسبت به سرنوشت وزارتخانه استراتژیک کار و رفاه، افزایش می دهد. کار آنقدر بالا گرفته که نایب رئیس اصولگرای کمیسیون اقتصادی مجلس نهم، دو ماه قبل در جلسه طرح سوال از وزیر کار صراحتا اعلام کرد که اگر جلوی این رویه ها گرفته نشود، دو سال بعد مجبور خواهیم بود تا گزارشی پانصد صفحه ای از تخلفات این وزارتخانه تهیه کنیم. محمدرضا پور ابراهیمی البته در روز چهارم آذر ماه و در جریان طرح سوال خود از ربیعی، به نکات دیگری هم اشاره کرد و از جمله خطاب به وزیر گفت: «چرا یک جوان 29 ساله را به عنوان مدیرعامل یک شرکت بزرگ نفتی منصوب کردید ارتباط این فرد با بستگان شما چیست؟ مدیرعامل شرکت جی ال گلکسی چه ارتباطی با بستگان شما دارد، شما به من گفتید که ایشان اگر چه جوان است اما سابقه دارد و معاون اقتصادی شرکت شستا بوده است اما من به شما می گویم که فقط برای رزومه سازی این آقا را 17 روز در شرکت شستا بکار گرفته بودید. مدیر عامل شرکت نفت پاسارگاد آقای م.د. چه ارتباطی با بستگان شما دارد؟ و یا چرا آقای الف.م. از زیر مجموعه وزارت اطلاعات در صندوق بازنشستگی کشوری کار می کند؟ چرا امروز وزارت رفاه در اختیار وزارت اطلاعات سابق قرار گرفته است؟ حضور آقا م.س. به عنوان عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی خلاف قانون است ایشان عضو شورای شهر هستند و عضو هیأت مدیره شرکت عمران و حمل و نقل است.»
اما شاید آنچه در دفاعیات ربیعی در مقابل نماینده سوال کننده مطرح شد، بهترین سند باشد برای حصول اطمینان از حضور چهره های غیر همسو با دولت در دل این وزارتخانه. ربیعی برای جلب رضایت مجلسی ها، به ارائه نشانی هایی پرداخت تا به آن ها یاد آوری کند که چقدر اهل تعامل است. او گفت: «به جوان 28 ساله ای اشاره کردید اولا ایشان 40 سالش است و قبل از دولت ما معاون شستا بوده است آیا ممکن است که در دولت قبل نقشه کشیده باشند که کسی را معاون بگذارند و پس از آن مطمئن باشند که آقای روحانی رای می آورند و پس از آن به سمت بالاتری می رسند.» درحالیکه هنوز تعجب حاضران و ناظران از تاکید وزیر بر به کار گیری معاون سابق شستا در راس یکی از شرکت های نفتی وابسته به رفاه فروکش نکرده بود، ربیعی بر یکی دیگر از شبهات مطرح در افکار عمومی نیز مهر تایید زد و گفت: « از من می پرسند چرا برادر فلان نماینده که مخالف دولت است در فلان شرکت کار می کند؟ اما من می گویم مگر او انسان نیست؟» به این ترتیب موضوع حضور برادر حمید رسایی در هیئت مدیره یکی از شرکتهای هواپیمایی زیر مجموعه وزارت رفاه که تا آن روز در حد زمزمه دهان به دهان می گشت، نه تنها از سوی وزیر تایید شد، بلکه ربیعی از این موضوع به عنوان سپری برای دفاع از خود در برابر بهارستان نشینان استفاده کرد. مجید رسایی به همراه یکی دیگر از نزدیکان تیم دولت قبل در هیئت مدیره شرکت هواپیمایی پرشین گلف، از زیر مجموعه های صندوق بازنشستگی است. اما سپر کردن این انتصاب ها هم برای ربیعی بی اثر بود و او با همه مداراهایی که کرده بود، با یک کارت زرد از مجلس روانه محل کار خود شد. این درحالی بود که همزمان با آغاز به کار او در وزارت رفاه اخبار پراکنده ای از حضور فریدالدین حداد عادل در ساختمان وزارت رفاه برای ارائه مشاوره به وزیر هم مخابره می شد و این روزها هم سخن از عضویت او در هیئت مدیره انتشارات علمی – فرهنگی به میان آمده است.
اما حلقه طیف مخالفان دولت در وزارت کار به برادر رسایی و پسر حداد عادل محدود نیست و این حلقه از معاون خود ربیعی آغاز می شود. علی اکبر طاهایی، استاندار قزوین در دولت اول احمدی نژاد که در دولت دهم استانداری استان مشایی یعنی مازندران را به عهده داشت، از سوی ربیعی به عنوان معاون او منصوب شده و همایون هاشمی دیگر معاون ربیعی نیز همچنان مانند دولت قبل، ریاست سازمان بهزیستی را نیز برعهده دارد. او که این روزها در همه بازدیدهای وزیر از مراکز بهزیستی، شانه به شانه ربیعی می ایستد، از جمله چهره های سرشناسی است که در دولت قبل به عنوان چهره نزدیک به مشایی و حامی او محسوب می شد. اهمیت پست او از آنجا حائز اهمیت است که در زیر مجموعه بهزیستی، بودجه های کلانی برای تخصیص به ان جی او ها و مراکز خیریه ای که به امر نگهداری از معلولان و ناتوانان مشغولند اختصاص پیدا می کند. ان جی او هایی که رواج آنها در سالهای دولت دهم با شائبه هایی همراه بود و در یک سال و نیم گذشته نیز همچنان تلاشی برای رفع این شائبه ها و یا نظارت بر نحوه توزیع و هزینه شدن این بودجه ها اندیشیده نشده و مشخص نیست که آیا همه این مراکز، از بودجه های بهزیستی برای اهداف خیر استفاده می کنند یا این منابع ممکن است در راستای اهداف گروه هایی که در اواخر دولت قبل مجوز گرفته اند، مورد استفاده قرار بگیرد. در این حوزه از راهروهای مجلس نیز خبر می رسد که مدیرکل امور مجلس سازمان بهزیستی نیز همچنان همان مدیرکل دوره قبل است و روابط او با نمایندگان حامی دولت قبل همچنان طبق روال گذشته ادامه دارد.
این اما تنها شباهت رابط های پارلمانی وزارت رفاه ربیعی با پیشینیان او نیست. چنانکه مدیرکل دفتر امور مجلس تامین اجتماعی، همچنان همان فردی است که در زمان مرتضوی با حکم مستقیم او به این سمت منصوب شد. او پیش از تامین اجتماعی نیز در سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مدیرکل امور مجلس سعید مرتضوی بوده و حتی در گزارش تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی هم اسنادی مر تبط با او به چشم می خورد. در میان نمایندگان، از او به عنوان متصدی جمع آوری امضا برای نامه حمایت نمایندگان از سعید مرتضوی یاد می شود.
در تامین اجتماعی اما اوضاع به این مورد ختم نمی شود و احمدیان از اعضای هیئت مدیره تامین اجتماعی نیز از افراد بسیار نزدیک به صادق محصولی به حساب می آید. آنگونه که شواهد نشان می دهد، در سازمان تامین اجتماعی تنها نوربخش جایگزین سعید مرتضوی شده و بقیه مسئولیت های مهم در این سازمان همچنان در اختیار نیروهای تیم قبلی است.
در بین دیگر معاونت های وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی هم، اوضاع به همین منوال است و این درحالیست که در دو مجموعه بزرگ اقتصادی زیر مجموعه این وزارتخانه، همچنان افراا منتسب به دولت قبل دارای سمت های حساس هستند.
صندوق بازنشستگی و شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) دو مجموعه پر درآمدی هستند که در زیر مجموعه های آنها اعم از شرکت های هواپیمایی و پتروشیمی ها، حضور منتسبان به دولت قبل و افراد نزدیک به طیف مخالف دولت کاملا محسوس است. همان چیزی که یک نمونه از آن در هنگام برکناری مدیرعامل منصوب محصولی در صندوق بازنشستگی گریبانگیر دولت و وزارت رفاه شد و تبعات آن همچنان هم دامنگیر دولت است. ماجرا از این قرار بود که ایراندخت عطاریان، مدیرعامل منصوب محصولی در صندوق بازنشستگی، به رغم همه اصرارهای حامیان دولت، از سوی وزیر مجددا در پست خود ابقا شد و هنگامی که مهرماه امسال، از خبر برکناری خود آگاه شد، در اقدامی عجیب با رسانه ها گفت و گو کرد و اعلام کرد که حقوق بازنشستگان تا پایان امسال، پنجاه درصد افزایش خواهد یافت. مصاحبه او که هنوز در جایگاه مدیرعامل صندوق بازنشستگی قرار داشت، به معنای کشاندن دولت به ورطه ورشکستگی در اوضاع اقتصادی فعلی بود.اما مین های احمدی نژادهر لحظه می توانند زیر پای وزیری که وزارت رفاه را در اختیار آنان قرار داده منفجر شوند.
انتهای پیام