جنگ تازه در خاورمیانه؟ | مهاجرانی
«سیدعطاءالله مهاجرانی» در یادداشتی در وبلاگ خود با عنوان «جنگی تازه در خاورمیانه؟» نوشت:
جنگ عراق با ایران و نیز اشغال کویت توسط صدام حسین، در حقیقت کارگردانش آمریکا بود. صدام ظرفیت مناسب برای اینکه بازیگر و مجری چنان سیاستی باشد، داشت. آمریکا هر دو جنگ را سازمان داد و هم به عنوان یک تجارت بزرگ و سودمند از جنگ بهره بود و نیز حضور خود در خاورمیانه را افزایش داد. ناوگانهایش به خلیج فارس آمدند و ماندند. پایگاه های نظامیاش تقریبا در همه کشور های عربی منطقه افزوده و یا تقویت شد. به گونه ای که در برخی از این کشور ها پایگاه نظامی امریکا از ارتش ملی این کشورها به مراتب قویترست. نکته اینکه آمریکا هزینه این پایگاهها و حقوق و فوق العاده ماموریت پرسنل نظامی و خدماتی آمریکایی را از کشورهای میزبان تماما میگیرد. این هم فرصتی برای اشتغال.
آمریکا چند دهه است که میخواهد سرنوشت و نقشه خاورمیانه را تغییر دهد. عنوان خاورمیانهی جدید را نخست شیمون پرز مطرح کرد. در خاورمیانهی جدید او، اسرايیل نقش مرکزی داشت. به قول پرز اسراییل در خاورمیانه میبایست همانند آمریکا در جهان باشد. مهمترین قدرت نظامی و امنیتی، پیشرفتهترین کشور صنعتی و مهمترین مرکز علمی و پژوهشی خاورمیانه.
در حملهی تابستان ۲۰۰۶ اسراییل به لبنان، وقتی سازمان ملل و اروپا و جهان در برابر بمباران لبنان و حتی بمباران دفتر سازمان ملل در لبنان، ساکت بودند، خانم رایس وزیر خارجه وقت آمریکا در روسیه گفت: «این صدای درد زایمان خاورمیانهی جدید است».
آن خواب ها تعبیر نشد. زایمان نارس و کودک ناقص الخلقه بود. اسراییل در برابر مقاومت مردم لبنان و حزب الله عقب نشست. یورش اسراییل به غزه شکست خورد. تصمیم به براندازی حکومت سوریه به نتیجه نرسید. تاسیس داعش و نقشه تجزیه عراق ناکام ماند. ایران بعد از جنگ با عراق تبدیل به قدرت درجه اول منطقه ای شد.
آیا ترامپ ريس جمهور غیر متعارف امریکا می خواهد بار دیگر جنگی جدید را در خاورمیانه سازمان بدهد؟ ظواهر امر چنین نشانههایی را در بر دارد. آیا این جنگ به مهار ایران و یا تجزیهی ایران و تغییر حکومت در ایران میانجامد؟ تجربهی سی و چند ساله نشان میدهد که این خواب تازه تعبیر نخواهد شد. عربستان به عنوان رقیب منطقهای و مجاهدین خلق به عنوان آلترناتیو داخلی هیچکدام چنین ظرفیت و توان و مشروعیتی را ندارند که بتوانند ابزار دستیابی به چنان نتیجهای شوند. مردم ایران تا به حال بارها نشان دادهاند که در دفاع از کشور و ملت و استقلال و تمامیت سرزمینی خویش همصدا و هم جهت و همدلند. میتوانند نسبت به شیوه حاکمیت و یا سیاستهای فرهنگی و اجتماعی منتقد باشند اما در اصل دفاع از کشور شاهد ملتی منسجم و فداکار بوده و هستیم. به نظر میرسد که آمریکا و اسرايیل و کشورهای منطقه شناخت دقیق و درستی از ایران به عنوان یک کشور و ملت را ندارند. نتیجهی جنگ تازه به گمانم درست عکس آن چیزی خواهد بود که انتظار دارند!
حکومتهای منطقه که همگی به ترامپ به عنوان یک نجات دهنده دل بستهاند و تمامی سرمایههای اقتصادی و مالی و سیاسی خویش را در پای ترامپ ریخته و میریزند، به زودی خواهند دید که به سراب دلبسته بودند و به تعبیر قرآن مجید:
أَعْمَالُهُمْ كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً حَتَّىٰ إِذَا جَاءَهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا وَوَجَدَ اللَّـهَ عِندَهُ فَوَفَّاهُ حِسَابَهُ ۗ وَاللَّـهُ سَرِيعُ الْحِسَابِ
انتهای پیام
این حکم کلی که مردم ایران همیشه درمقابل تهاجم خارجی ایستادگی میکنن همیشه صادق نیست.درشهریور20 مردم دربرابراشغال کشورتوسط متفقین مقاومتی نکردند!
نه شهریور 20 راستی این چه برداشت ذهنی از تاریخ است؟مردم ان زمان ها چنین محاسبه میکردند دفاع از کی؟وقتی سیاست های امرانه ودیکتاتوری های رضاخانی به ترتیب به مردم تحمیل شد زندان هایش از دکتر ارانی تا فرخی یزدی وامپول هوا پزشکیار احمدی انباشته بود براستی برای که؟………..
انصاف اولا چرا پیامم را تقطیع میکنی؟ثانیا باید حضرات تفهیم بشوند بترسید از ان روزی که انگیزه ها کشته شوند…نه تاک نشان ماندونه از تاک نشان.. ………..انصاف اینهم خط قرمز است؟
اگرصندوق های رأی معیار و تأثیر گذار باشندو ردصلاحیت های شفاف و قانونی ملاک انتخاب و مردم بدانند و احساس کنند که دربرابر منتخبشان و برنامه های وعده داده شده کسانی نمی ایستند و چرخش نخبگان با این دموکراسی نیم بند اتفاق می افتد، ناامید نمی شوند.
به قول میر دربندمان، اجرای بدون تنازل قانون اساسی.
جناب مهاجرانی شما هم گویی مردم ایران را نشناختی؟؟
در جنگ عراق مردم [مسوولان] را از آن خود می دانستند و شجاعانه ایستادند
اینک اکثرا [مسوولان] را جیره خوار روسیه میدانیم که فقط به فکر چاپیدن مردم و نابودی ملت ایران هستند
سلام-به هنگام حمله اسکندر مردم از هخامنشیان وهمچنین در حمله اعراب از ساسانیان دفاعی نشد ضمنا طرح تجزیه دوباره خاورمیانه در زمان سقوط امپراطوری عثمانی و تاسیس غلط اندازکشورهای سوریه لبنان اردن وترکیه وعراق و…همچنین روی کار آوردن امثال رضاخان پهلوی و اتاتورک و…در در ایران وترکیه و… با شعارهای پان فارسی وپان تورکی ریخته شده -توجه کنید به مرزهای درون اورپای با ملیتهای مختلف و زبانهای مختلف تا هر چیز سر جای خودش قرار نگرفت اورپا کی آرام گرفت از جنگها -پس مسئولین باید هوشیارانه تر مسائل مورد تحقیق و بر رسی قرار دهند و با نگاه پان فارسی به کشور ننگرند بلکه بانگاه عدالت محور …بدون شک نسلهای قرون آینده مطالبانه تر و آگاهانه تر از نسلهای امروز خواهند بود
میگم جناب مهاجرانی اخیرا عجب افاضات باسیکنالی میفرمائی ها خودتو……….فرض کردی یا بقیه را
جناب مهاجرانی ضمن تایید مطالب ت لازم به کر است عامل اصلی این اتحاد وهمدلی وقدرت آن چیزی که تو زیرکانه در مطالبت نوشتی (تنها ایرانی بودن) نیست برگرد به اول انقلاب وببین که رهبری و وحدت کلمه عامل این قدرت وانسجام وهمراهی بود که در کلمه ولایت فقیه خلاصه می شود واگر خدایی نکرده به آن آسیبی برسد مانند تاریخ گذشته ایران محل تاخت وتاز قرار میگیریم وآنوقت دوستان شما در داخل همانند آن هایی که همیشه درگذشته چشمشان به بیرون بوده با کوچکترین اشاره همان بیرونی ها به پایین ترین قیمت خریدو فروش می شوند