خرید تور نوروزی

متولیان بهداشت و سلامت در خوزستان چه می‌کنند؟

سایت تابناک خوزستان درباره‌ی وضعیت بهداشت و سلامت در این استان نوشت:

هنوز زمان زیادی از انتشار خبر رکورد شکنی دمای هوای اهواز در جهان نگذشته، خبر می‌رسد که یکی از پارامترهای موثر در سلامت ساکنان این دیار مرزها را پشت سر گذاشته و به محدوده هشدار رسیده است؛ گویی قرار نیست اهالی این دیار آرامش را برای لحظه‌ای تجربه کنند.

طی روزهای اخیر خطری متوجه جان هموطنانمان در خوزستان شده که اگرچه به نظر از دیرباز وجود داشته، اما به شکلی عجیب، جدید جلوه می‌کند؛ احتمال ابتلا به سرطان پوست و مشکلات بینایی، در نتیجه قرار گرفتن در معرض تابش شدید نور خورشید و میزان بالای اشعه UV یا همان ماورای بنفش!

با این وجود تلاش موثری برای ارائه آموزش های لازم و ضروری به شهروندان در خصوص پیشگیری از اثرات نامطلوب گرمای هوا و اشعه فرابنفش خورشید را شاهد نیستیم و هنوز مشخص نیست متولیان بهداشت و سلامت شهروندان در این زمینه چه می کنند؟ آیا مسئولان وزارت بهداشت و استانداری خوزستان با آنها برخورد خواهند کرد؟

آن گونه که روزبه کردونی، مدیر کل دفتر آسیب های اجتماعی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به ایلنا خبر داد، همزمان با رسیدن دمای هوا در اهواز در سی ژوئن 2017 به ۵۳.۷ سانتیگراد و قرار گرفتن این شهر در رتبه نخست گرمترین شهر روی زمین، میزان اشعه فرابنفش نیز (UV Index) در این شهر به عدد 10 رسید که بیانگر “وضعیت هشدار” است. وضعیتی در آن میزان اثرات نامطلوب اشعه فرابنفش بسیار زیاد خواهد شد و موجب تاثیرات نامطلوب فراوانی بر پوست و چشم شهروندان خواهد شد.

خطری که علی گورانی، مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت درباره آن این گونه توضیح می‌دهد: «جزو کشورهایی هستیم که مقدار پرتوگیری پرتوهای فرابنفش خورشیدی به صورت طبیعی زیاد است، اما متاسفانه این موضوع به عنوان یک پارامتر پرخطر کمتر اطلاع‌رسانی شده است. شاخص پرتوهای فرابنفش دارای ۵ سطح است که از کم‌خطر تا پرخطر مشخص شده است؛ این شاخص‌ها از ۱تا ۳، ۳ تا ۵، ۵ تا ۸، ۸ تا ۱۱ و ۱۱ به بالا تقسیم بندی شده و از سطح دوم (یعنی عدد ۳ به بعد)، افراد نیازمند حفاظت در مقابل آن هستند و هر چقدر این عدد بیشتر شود، می‌بایست به صورت جدی‌تری حفاظت انجام شود.»

وی می‌افزاید: «پرتوهای فرابنفش خورشیدی یا UV به اعضای سطحی بدن مانند پوست و چشم آسیب می‌رسانند؛ این پرتوها تقریبا اولین و شایع‌ترین عامل آسیب‌های پوستی و سرطان پوست هستند و همچنین باعث بروز آب‌مروارید در افراد می‌شوند و عامل پیر پوستی زودرس نیز هستند.» موضوعاتی به شدت نگران کننده به باور این مقام، بهترین راه مقابله با آنها، اطلاع رسانی و بالابردن سطح بهداشت مردم است؛ اینکه مردم بیاموزند چگونه خود را از این خطر مصون بدارند و البته در این مسیر به ایشان کمک شود.

اما به راستی چه کسی غیر از گوینده این سخنان متولی آموزش به مردم در این زمینه است و چگونه می‌توان به مردم در مسیر حفاظت از این پرتوهای آسیب زا یاری رساند؟ بیایید کمی در پاسخ های ارائه شده و یا محتمل به این سوالات دقیق شده و پیرامونشان کنکاش کنیم تا بهتر متوجه اوضاع و بلایی که در روزهای اخیر، به صورت ناگهانی بر سر اهالی خوزستان و استان های مشابه آوار شده شویم.

برای شروع بد نیست از اینجا شروع کنیم که چه کسی میزان اشعه ماورای بنفش را در اهواز مشخص کرده و درست بعد از اوج گیری بی سابقه دمای هوا در این شهر، درباره آن اطلاع رسانی نموده است؟ آن گونه که کوروش بهادری، مدیر کل هواشناسی خوزستان می‌گوید، هیچ دستگاه UVسنجی در این استان وجود ندارد و «اطلاعاتی که در خصوص اندازه گیری این اشعه در مدت اخیر ارائه شده پایه علمی ندارد و با استفاده از محاسبات ریاضی و تصاویر ماهواره ای انجام شده است.»

نکته‌ای بسیار عجیب که پیرو آن جا دارد از مسئولان، به ویژه «مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت» پرسید در همه سالهای گذشته چگونه میزان این اشعه مضر مورد سنجش قرار می‌گرفته است؟ مگر نه اینکه یکی از وظایف ایشان و نهاد بالادستی شان، پایش مداوم میزان این اشعه در راستای حفظ سلامت شهروندان بوده و مخاطرات بی توجهی به آن، بسیار آشکار بوده است؟

ابهامی بزرگ که اگر بدانیم خرید دستگاه سنجش میزان اشعه ماورا بنفش برای هواشناسی استان در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده، به نوعی دردناک هم به نظر می‌رسد؛ چیزی شبیه عرضه نوشدارو به شهروندانی که سالهاست در معرض میزان خطرآفرینی از اشعه ماورا بنفش هستند و مسئولان با علم به این موضوع، حتی تامین سامانه رصد و پایش آنلاین و ارائه آمار و ارقام آن به مردم را هم به برنامه ششم توسعه و اما و اگرهای احتمالی تامین بودجه موکول نموده‌اند.

این در حالی است که می‌دانیم کشورمان در مدار آب‌مروارید دنیا قرار دارد و در بخش درمان، اعتبارات فراوانی به منظور درمان این عارضه دردناک هزینه می‌شود که اگر مسئولان وزارت بهداشت اندکی «پیشگیری» و مقوله سلامت را جدی گرفته بودند، نه تنها اهواز، که بسیاری دیگر از شهرهای کشورمان را به سامانه سنجش اشعه ماورا بنفش تجهیز نموده و در مواقع اوج گرفتن میزان این اشعه، به مردم در این خصوص هشدار می‌دادند؛ هشداری که کمترین حق مردمی است که تا چند روز اخیر، حتی از وجود این خطر بزرگ بی اطلاع بودند!

گویی تنها وظیفه مسئولان، ایجاد هراس در دل مردم و کاشتن بذر تفکرات نامطلوب در ذهن ایشان است. مردمی که در زمان ابتلایشان به بالاترین میزان گرد و غبار و به شماره افتادن تنفس شان، در معرض اخباری قرار می‌گیرند که وجود ذرات رادیواکتیو در هوا را گوشزد می‌کند و در زمان رکورد شکنی دمای هوا، به خطر بزرگ اشعه ماورابنفش پی می‌برند تا به این نتیجه برسند که کسی هوادارشان نیست و تنها خودشان هستند و مصیبت هایی که در انتظارشان نشسته است؛ پیامی که به وضوح در روزهای اخیر برخی مسئولان مخابره کردند!

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا