خرید تور نوروزی

پیشنهادهایی برای شورای شهر تهران

«رضا شریفی» عضو حزب ندای ایرانیان در یادداشتی تلگرامی به پیشنهادهایی برای شورای شهر تهران پرداخت که متن آن در پی می‌آید:

در روزهای آینده فرآیند انتخاب شهردار تهران وارد فاز اجرایی می‌شود و هر کدام از اعضای شورای شهر تلاش می‌کنند تا بین گزینه‌های موجود آن را که برای اداره شهر مملو از بحرانهای کوچک و بزرگ تهران دارای برنامه اجرایی و عملیاتی بهتری می‌بینند برگزینند. با اینکه انتخاب شهردار با رای اکثریت اعضا امکانپذیر است اما دوره زمانی چهار ساله این انتخاب از یک سو و نیاز به دو سوم رای اعضا برای استیضاح از سوی دیگر فرآیند انتخاب شهردار را عملا به یک فرآیند برگشت‌ناپذیر تبدیل کرده که ممکن است مانند سالهای اخیر باعث کم اثر شدن وظیفه نظارتی شورا بر شهردار شود. از طرف دیگر ترکیب نسبتا یکدست شورا در تهران کاملا این زمینه را فراهم می‌کند که به دلایل مختلف از جمله مصلحت‌سنجی جریان اصلاحات اعضای شورا بر برخی اقدامات احتمالی شهردار که چندان قابل دفاع نباشند چشم فرو بندند. به این ترتیب برای بهبود فرآیند تعامل بین شهردار و شورای شهر شاید بتوان به پیشنهادهای زیر هم‌ فکر کرد:

۱. شهردار آینده بپذیرد که معاونان و مدیران ارشد سازمانهای وابسته به شهرداری را با نظر و به عبارت بهتر “رای اعتماد” کمیسیون تخصصی مربوطه انتخاب کند و در صورت سلب رای اعتماد کمیسیون شهردار موظف به تغییر مدیر مربوطه باشد.

۲. با توجه به تعداد اعضای شورا و تعداد مناطق تهران، هر کدام از اعضا مسولیت بررسی تخصصی یک منطقه را به عهده بگیرد و حداقل ۲ روز در هفته را در شهرداری همان منطقه برای نظارت بر امور شهرداری و بررسی مشکلات خاص منطقه حضور یابد. برای آنکه اختلافی هم در انتخاب مناطق پیش نیاید ساده ترین راه هم این است که منطقه مربوط به هر کدام از اعضا همان رتبه آنها در انتخابات باشد (محسن هاشمی منطقه ۱، مرتضی الویری منطقه ۲، احمد مسجدجامعی منطقه ۳ تا … حجت نظری منطقه ۲۱😊) یا به هر حال اعضا با توجه به رتبه‌ای که مردم تهران در انتخابات برایشان تعیین کردند حق انتخاب منطقه خود را بر اساس اولویت داشته باشند. نظارت بر منطقه ۲۲ هم که به دلیل ساختار مدرن شهرسازی مشکلات کمتری دارد می‌تواند توسط همه اعضا انجام شود.

۳. بهترین ناظران بر عملکرد شورا قطعا کسانی هستند که اختلاف دیدگاه سیاسی با ایشان دارند و از کوچکترین خطای آنها نمی‌گذرند. بنابراین اتفاقا ماهیت نظارت پذیری و پاسخگویی اصلاح‌طلبانه ایجاب می‌کند شورای شهر زمینه حضور دایمی اعضای علی البدل را در جلسات شورای شهر فراهم کند و جایگاه ویژه‌ای را برای حضور آنها در نظر بگیرد. حتی شورا می‌تواند از محل بودجه شورای شهر به انها بابت حضور در جلسات شورا به عنوان مشاور حق الجلسه هم پرداخت کند. به علاوه چون اکثریت ۱۱ عضو علی البدل شورای جدید عضو شورای سابق هم بودند امکان سوال از آنها درباره عملکردشان وجود دارد و آنها هم می‌توانند از عملکرد خودشان در برابر اتهامهای احتمالی در همان صحن علنی و با اجازه رییس شورا دفاع کنند. قطعا افکار عمومی بهترین قاضی در اختلافات احتمالی بین دیدگاههای شورای قبلی و‌ بعدی خواهد بود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا