خرید تور تابستان

معاون روحانی: دولت‌خاتمی دوره شکوفایی‌و‌توسعه سیاسی بود

حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رییس جمهور روحانی گفت: بن و اساس حکومت ما رای مردم است، این مساله تصریح قانون اساسی است و کسی نمی‌تواند از زیر آن شانه خالی کند.

به گزارش ایلنا، حسینعلی امیری در همایش فصلی خانه احزاب با بیان اینکه احزاب و گروه‌های سیاسی در کشور تشکیل می‌شوند اما در حکومت استبدادی گذشته احزاب فعالیت زیرزمینی داشتند، گفت: تشکر می‌کنم از اعضای محترم خانه احزاب که زمینه حضور بنده را فراهم کردند. دبیران و اعضای احزاب مباحثی را مطرح کردند که برای دولت می‌تواند قابل استفاده باشد.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: از این جهت می‌گویم قابل استفاده است که بنده در کمیسیون دفاعی و سیاسی حضور دارم و فعالیت‌های حزبی در این کمیسیون مطرح می‌شود.

او افزود: بحث من راجع به فراز و نشیب‌های احزاب و تحزب در نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب است شما خوب می‌دانید سابقه احزب در ایران به مشروطه باز می‌گردد. حزب به معنای واقعی و حقیقی تا پیروزی انقلاب اسلامی معنی نداشت، دو حزب وجود داشت که وابستگی آنان به حکومت مشخص بود.

امیری در ادامه تشریح کرد: دوستان می‌دانند در دنیا یکی از شاخصه‌های دموکراسی تفکیک قوا است و می‌دانید تجمیع قدرت فساد آور است آن چیزی که در تاریخ کشور در زمان مشروطه مواجه بودیم، همین بود.

او خاطرنشان کرد: یکی از شاخصه‌های دموکراسی در بحت تفکیک قوا انتخابات و آرای مردم  است. خوشبختانه بحث تفکیک قوا و اتکا به آرای عمومی به خوبی در قانون اساسی دیده شده، مقام معظم رهبری هم با آرای مردمی انتخاب می‌شوند.

امیری تصریح کرد: مردم نمایندگانی را انتخاب می‌کنند و نمایندگان عالی‌ترین مقام کشور که رهبری است را انتخاب می‌کنند.

او تاکید کرد: عالی‌ترین مقام کشور با رای مردم انتخاب می‌شود، رییس‌جمهور، نمایندگان مجلس و شوراهای شهر و روستا با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شوند.  بن و اساس حکومت ما رای مردم است، این تصریح قانون اساسی است که کسی نمی‌تواند از زیر آن شانه خالی کند. اتکا به آرای عمومی یک اصل در قانون اساسی است که کسی نمی‌تواند به آن خدشه وارد کند.

امیری خاطر نشان کرد: اداره کشور بر اساس اتکا به آرای عمومی است.

امیری با بیان این مطلب که  نقش احزاب در جامعه چیست و این بحثی است  که  در دانشگاه‌ها و محافل سیاسی باید مورد بررسی قرار گیرد با اشاره به تاریخچه فعالیت احزاب، گفت: سال ۵۷ سرآغاز تشکیل احزاب برای گروهای سیاسی و اجتماعی بود. مردم فارق از اینکه چه دین و مذهبی دارند حضور پیدا کردند. احزاب و گروه‌های سیاسی بعد از انقلاب ۵۷ شکل می‌گیرند اما برخی سابقه قبل از انقلاب دارند که به دلیل محدودیت در حکومت قبل از انقلاب مخفی بودند.

معاون رییس‌جمهور با اشاره به  احزاب اوایل انقلاب بیان داشت: در سال ۵۷ احزاب اسلامی و چپ سوسیالیستی  شکل گرفتند که هر کدام به دنبال یارگیری تاثیرگذاری بر حاکمیت بودند. احزاب لیبرالی و اسلام‌گرا و تند که بعدا به دلیل عدم پایگاه فقهی مناسب به منافقین تبدیل شدند به فعالیت پرداختند. بخش دیگر احزاب چپ، توده و کمونیستی بودند و همچنین  بخشی هم از نیروهایی اسلامی، متدین تشکیل شد که بارزترین آنها حزب جمهوری اسلامی بود.

امیری با اشاره شرایط اول انقلاب گفت: یک بخش مربوط به دهه ۶۰ تا سال ۶۷ است که برخی دست به اسلحه بردند و بیراهه رفتند  و بعد از سال ۵۹ که عراق به ما حمله کرد موضوع احزاب سیاسی آن شور اولیه خود را از دست داد و معطوف جنگ شد.

او گفت: اواخر سال ۶۷ افراد شاخص، محور  قرار می‌گیرند و در ‌شرایطی که جنگ تمام می‌شود فصل جدید فعالیت احزاب شکل می‌گیرد که می‌توان آن را به عنوان دوره‌های قاعده‌مند شدن احزاب و تثبیت شدن آنها دانست که  شناسنامه‌دار‌ می شوند و نقش ایفا می‌کنند و در ارائه لیست و برگزاری همایش و…. فعالیت می‌کنند.

امیری ادامه داد: احزاب و گروه‌های سیاسی در چهل سال گذشته در جلوگیری از فساد سیاسی و مالی و مردم‌سالاری نقش داشتند البته با آنچه که احزاب باید نقش ایفا کنند فاصله داریم.

او با اشاره به نقش احزاب در دولت اصلاحات گفت: مگر در دوره آقای خاتمی که خدا حفظش کند به احزاب توجه نشد و دوره شکوفایی و توسعه سیاسی اتفاق نیفتاد؟ اما چه شد به جایی رسیدیم که خانه احزاب تعطیل شد؟ در این دهه است که می‌بینیم روزنامه سلام و عدالت چاپ می‌شود. در این دوره است که احزاب بر قدرت تاثیر می‌گذارند و نقش آیت الله هاشمی را برای تعدیل و اعتدال داریم.

امیری گفت: مقطع دیگر از انتخابات ۹۲ شروع می‌شود که روحانی به احزاب توجه ویژه دارد و به نقش احزاب در زمینه کادرسازی و انتقاد دقت نظر دارد. در این چهار سال به دستور رئیس‌جمهور اصلاح قانون احزاب صورت می‌گیرد.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: احزاب به توسعه سیاسی کمک و نقش بسزایی ایفا کردند البته تا رسیدن به آن جایگاه که انتظار داریم راه داریم لذا حزب در ایران در دوره نوجوانی خود است.

او با اشاره به تلاش دولت برای فعالیت احزاب گفت: خیلی تلاش کردیم که جایگاهی برای احزاب ایجاد شود نیاز به منابع و کارهای پژوهشی در دانشگاه داریم حتی نیاز به حمایت شخصیت‌های بزرگ داریم.

امیری با اشاره به نیاز کشور به احزاب قدرتمند گفت: متاسفانه به دلیل نبود کارکرد حزبی از ظریفتی که در مجلس ایجاد شده بهره نمی‌بریم. کارکرد حزب تنها سیاسی نیست باید آن را در کارکردهایی دیگر هم ببینیم دولت از پیشنهادات استقبال می‌کند. نباید  همه چیز را به گردن حاکمیت بیاندازیم درست نیست. احزاب باید خود را تثبیت کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. ولی شما که درزمان رییس جمهورقبلی سال 87 چه افتضاحی در سازمان ثبت اسناد براه انداختی……

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا