خرید تور تابستان

نظر رهبری درباره مواضع علی مطهری؟!

به گزارش انصاف نیوز، سایت نزدیک به جریان احمدی نژاد، پایگاه جوان انقلابی، ادعا کرد:
«
در سالهــای اخـیر علی مطهـری کـه به واسـطه حمـایت های محـمود احـمدی نژاد توانسـت در مجـلس هـشتم وارد بشـود،  امـروز با طـرح ایده  ، نظـرات و افـکار عجـیب و بعضا منحرف خـود – که بعضا در بحـث ولایـت مطـلقه فقـیه و اختیارات آن نیز بروز پیدا کرده اسـت – در مباحـث گــوناگون سعی در شکستن خطـوط قــرمزهای سـیاسی و اخـلاقی دارد.
وی همیشه خود را از ارادتمــندان به هاشـمی رفسنــجانی میشمارد و بی شک دلیل محبوبیت و مورد توجـه بودن وی در رسـانه ها ضـدانقلاب و رسـانه های دوم خردادی و کارگزارانی را باید در مخالفت ها ، انتقادات و سیاه نمایی های افــراطی او علیـه محمــود احمـدی نژاد و دولت های وی دانسـت. وی یکی از مسببین اصلی طرح سـوال از رییـس جمهور در ســال ۱۳۹۰ بـود و حتی برای بار دوم نیز قصــد انجام این کار را داشـت که این بار رهبری خود مجبور به وارد شدن در این ماجرا شدنــد.
اما دکـتر عبدالرضــا داوری درباره رفتارهـا و افکـار علی مطهــری در منظر رهبر عـزیز انقـلاب اسلامی  در صفحه فیسـبوک خـود نوشــت :
شهریــور ۱۳۹۱ و در آسـتانه سفر دکتــر احمـدی نژاد برای شــرکت در مجـمع عمــومی سازمـان ملل متـحد ، جلسه ای در نهاد ریاست جمهوری به منظور ارائه پیشنهادات صاحبنظران به رییس جمهور با ریاست آقای مهندس مشایی برگزار شد. در این جلسه بنده و آقای دکتر امیر محبیان ، عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت و مدیرعامل خبرگزاری آریا زودتر از بقیه مدعوین رسیدیم و تا زمان شروع جلسه ، دقایقی به گفت و گو پرداختیم. یکی از مباحث فی مابین ، مساله مواضع خاص آقای علی مطهری بود. آقای دکتر محبیان ضمن این بحث ، عباراتی را از آیت الله خامنه ای ، رهبر معظم انقلاب درباره رفتارها و سخنان آقای علی مطهری نقل کردند که در نوع خود شنیدنی است. آقای دکتر محبیان در همین رابطه گفت: چندی قبل برخی افراد فهرستی از مواضع خاص و شاذ آقای علی مطهری را خدمت مقام معظم رهبری ارائه می کنند. ظاهرا آیت الله خامنه ای کریمانه لبخندی می زنند و به آن افراد میگویند : در مورد مواضع سیاسی و اجتماعی آقای علی مطهری زیاد حساسیت نشان ندهید. موضع گیری های ایشان در حوزه های «سیاسی و اجتماعی» مشابه موضع گیری های «سیاسی و اجتماعی» مرحوم پدرشان ، شهید استاد مطهری ، فراز و فرودهای تندی دارد . به عنوان مثال شهید مطهری گاهی اوقات ، آن چنان با عبارات مبالغه آمیز از دکتر شریعتی تمجید می کرد که همه مخاطبان مبهوت می شدند و در مقابل مدتی بعد ، آنچنان علیه دکتر شریعتی موضع می گرفت که گویی در مورد فردی خارج از شریعت اسلام سخن می گوید.
البته سخن آیت الله خامنه ای در مورد مبالغه آمیز بودن برخی مواضع سیاسی و اجتماعی شهید مطهری برایم جدید نبود کما اینکه در حاشیه چاپ ششم کتاب «جریانها و سازمانهای مذهبی – سیاسی ایران» از نظر رهبر انقلاب درباره مبالغه آمیز بودن نظرات شهید مطهری له یا علیه دکتر شریعتی خبر داشتم اما اینکه از منظر رهبر انقلاب شباهت مواضع آقای علی مطهری ، در حوزه سیاست و اجتماع با فراز و فرودهای مواضع مرحوم مطهری تطبیق شده را امری هوشمندانه یافتم.
این خبر را هم در همین رابطه مطالعه فرمایید :
آیت الله خامنه ای : قضاوت‌های شهید مطهری درباره شریعتی مبالغه‌آمیز بود
چاپ ششم کتاب «جریانها و سازمانهای مذهبی – سیاسی ایران» نوشته رسول جعفریان همراه با تازه‌ترین نظرات رهبر معظم انقلاب درباره دکتر شریعتی منتشر و روانه بازار نشر شد.
به گزارش خبرآنلاین، در پاورقی چند صفحه از کتاب پرمخاطب «جریانها و سازمانهای مذهبی – سیاسی ایران»، نظرات مقام معظم رهبری درباره مرحوم شریعتی منعکس شده است که اختصاصا برای نویسنده کتاب ارسال شده و مطالبی است که رهبر معظم انقلاب هنگام مطالعه چاپ سوم در حاشیه کتاب نگاشته اند. رسول جعفریان در چاپ ششم این کتاب ضمن انجام اصلاحات و افزودن مطالب جدید، نظرات مقام معظم رهبری را نیز در پاورقی کتاب افزوده است.
در این کتاب و در خصوص «نامه نگاری شریعتی به ساواک و نوع تعامل وی با رژیم شاه»، نویسنده دو نظر را مطرح می کند: نخست نظر سید حمید روحانی که دکتر شریعتی را عامل رژیم معرفی می کند. دوم کسانی که شریعتی را عامل رژیم نمی دانند اما معتقدند که شریعتی و رژیم شاه در چند حوزه از جمله در برخورد با مسائل اجتماعی، روحانیت، مارکسیسم و …، دارای وحدت نظر و همسویی فکری بوده اند.
در این زمینه مقام معظم رهبری با هر دو نظر فوق مخالفت می کنند و بر نظری تاکید می کنند که مطابق آن، نامه نگاری به ساواک و انتخاب محتوای خاص در این نامه ها، یک تاکتیک به قصد فریب دستگاه حکومت شاه تلقی می شود.
مقام معظم رهبری در این باره می نویسند: «به نظر من و با شناختی که از دکتر داشتم، وی تلاش کرد تا از وجود نقاط مشترک خود با دستگاه مانند ضدیت با مارکسیسم و انتقاد از روحانیت استفاده کند و ساواک را درباره خود به طمع بیندازد و در واقع آنها را فریب دهد و موفق شد. شاکله او با نوکری ساواک سازگار نبود. حداکثر این بود که وی اهل خطر کردن در مبارزه با دستگاه نبود و مایل بود در حاشیه عرصه مبارزه قرار داشته باشد… در سال ۵۴ که من از زندان آمدم و همه به دیدن من می آمدند، او به منزل من نیامد و برای دیدار من منزل جوانی از دوستان مشترکمان را معین کرد و چند ساعتی با هم بودیم (آن جوان فرحبخش بود که به من و دکتر ابراز ارادت می کرد).»
دومین موضوعی که در این کتاب از حاشیه نویسی های مقام معظم رهبری منعکس شده است، مربوط به قضاوت تند و همراه با سوءظنی است که نسبت به دکتر شریعتی در نامه استاد شهید مطهری به حضرت امام خمینی(ره) در سال ۵۶ آمده است. بسیاری از افراد طرح این مواضع از سوی استاد مطهری را از سر عصبانیت تلقی کرده بودند و برخی نیز آن را به دشمن شناسی ایشان مربوط می دانند.
در این زمینه هم نظر مقام معظم رهبری متفاوت است و در هر حال قضاوت شهید مطهری درباره شریعتی را نمی پسندند. ایشان در این زمینه می نویسند: «نظرات مرحوم شهید مطهری درباره شریعتی – چه در آغاز آشنائیشان که تا دو سه سال از وی به نحو شگفت آوری ستایش می کرد و چه در سالهای بعد که از او به نحو شگفت آوری مذمت می فرمود – غالبا مبالغه آمیز … بود. در همین مطالبی که ایشان به امام مرقوم داشته، نشانه های بزرگنمایی آشکار است. برخی دیگر از دوستان ما از جمله مرحوم شهید بهشتی نیز همین نظر را در باره اظهارات شهید مطهری داشتند.» (پاورقی صفحه ۴۷۶ کتاب – منبع کتاب در سایت خبر انــلاین)
»
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا