خرید تور تابستان

فاجعه 541 واحدی مسکن مهر آمل

طرح مسکن مهر که در دو دولت محمود احمدی نژاد اجرا شد و قرار بود به واسطه آن با اهدای زمین های دولتی و تسهیلات مناسب؛ با مسکن ارزان قیمت بسیاری از خانواده های مستاجر، صاحب خانه شوند پس از گذشت چند سال با افزایش هزینه ها و سوء مدیریت های موجود، خانواده های ایرانی را مورد بی مهری های فراوانی قرار داده است و طرحی که قرار بود قیمت مسکن را متعادل و بی خانمان ها را صاحب خانه کند عاملی شد برای افزایش حجم نقدینگی که به تبع آن افزایش قیمت مسکن را طی سالهای اخیر به همراه داشته است. 
به گزارش انصاف نیوز، یک سایت خبری محلی گزارشی از وضعیت پروژه ی مسکن مهر آمل، از شهرهای استان مازندران منتشر کرده است که حکایت از اعتراض هایی فراوان به تحویل خانه هایی نیمه تمام و بدون امکانات اولیه و خدمات زیربنایی آب، برق و گاز دارد. گزارش کامل نگاه نیوز را در پی می خوانید:
افتتاح واحدهای نیمه‌تمام بدون آب؛ برق استاندارد و گاز و تخلیه زباله و امکانات اولیه و عمومی که نشان از تعجیل دولت گذشته برای نمایش آمارهای کاذب خود از میزان مسکن های مهر تحویل داده شده به متقاضیان دارد، اعتراض های زیاد هموطنان را به همراه داشته است.
دولتی که وعده کرده بود واحدهای مسکن مهر را با تمامی امکانات به متقاضیان واگذار کند اینک سرپناهی بدون درب ؛ پنجره ؛ آب و گاز که در شان ایران و ایرانی نیست را در حالی به مردم واگذار کرده که آن  دسته از متقاضیان که به دلیل مشکلات اجاره بها و پرداخت تمامی پولشان برای مسکن مهر، مجبور به زندگی در شرایط سخت هستند یا در سرمای این خانه ها به خود میلرزند و یا با بخاری نفتی و  برقی خود را گرم نگه می دارند و از سویی بعضا تانکرهای آب  تنها وسیله آبرسانی به این واحدها میباشد.
در همین راستا بنا به درخواست برخی از مخاطبین نگاه نیوز به سایت 541 واحدی مسکن مهر آمل واقع در کمربندی غربی رفتیم و طی بازدید از این پروژه صحنه های دلخراشی را مشاهده کردیم.
با سوء مدیریت های موجود در حالی که پس از 6 سال تعاونی های مسکن مهر به تعهدات خود در زمینه تکمیل واحدها عمل نکردند ؛ مردم با سرگردانی میان اداره تعاون و سازمان مسکن و شهرسازی و فرمانداری و استانداری  مواجه هستند و در نهایت هم جواب قابل قبولی را از متولیان این امر نمی گیرند.
در جریان بازدید از این پروژه ساکنین اعلام کردند که از سال 86 تا سال 91 رقمی بین 13 تا 19 میلیون تومان پرداخت کردند و در فروردین امسال وارد خانه هایشان شدند ؛ خانه هایی بدون درب و پنجره ؛ بدون آب و گاز ؛ بدون راه دسترسی آسان به خیابان و شهر ؛ بدون محوطه سازی و…
سایت 541 واحدی مسکن مهر آمل متشکل از 4 تعاونی میباشد که بنا به اعلام ساکنین هیچکدام از آنها کار خود را بصورت کامل به اتمام نرساندند:
تعاونی 38 با نود واحد ؛ تعاونی 23 با دویست و چهل و شش واحد ؛ تعاونی 16 با صد و بیست و پنح واحد و تعاونی مهر کاشانه با 86 واحد مجموعا این سایت 541 واحدی را تشکیل میدهند.
ساکنین از دوندگی های بی نتیجه گلایه داشتند و مسئولینی که پروژه نا تمام را فقط با اتمام نمای آن افتتاح کردند و در تلویزیون نشان دادند و بعد از آن دیگر به هیچکدام از مشکلات آنها رسیدگی نکردند.
برخی از ساکنین از روزهایی می گفتند که با پتو و بشکه درب ورود نداشته ی خانه خود را حفظ می کردند؛ از لوله کشی های گاز و محوطه سازی که با هزینه ی شخصی انجام می دهند. از روزهایی گفتند که با چکمه به محوطه می آمدند و تفاوتی بین خانه های بی آب و برق و گاز و امکانات خود با خانه های جنگلی نمی دیدند.
برخی از مهندس غفاری گلایه داشتند و میگفتند اخیرا دیگر به پروژه سر نمی زند و از  نامه سخن میگفتند که  وی به اداره گاز و آب نوشت و  تقاضا نمود که انشعاب  متقاضیان را به دلیل پرداختی کم تا زمان تعیین و تکلیف وضعیت سند ها و صدور دفترچه اقساط واحد ها  وصل نکنند.
برخی از سید جعفر رسولی گلایه مند بودند و گفتند ایشان قول وصل شدن آب و برق و گاز و تکمیل روند احداث محوطه را در اسرع وقت داده بودند اما از روزی که ایشان هم آمدند و رفتند ماه ها گذشت و تغییری در وضعیت این پروژه ایجاد نشد.
برخی از شهرداری گلایه داشتند و از ساکنین شهرک آریا که نمیگذارند ساکنین مسکن مهر از راه آنها استفاده کنند و میگفتند که شهرداری باید این موضوع را پیگیری کند و یا راه جایگزینی بسازد که خطرات عبور از کمربندی و فاصله زیاد آن تا مرکز شهر از مخاطرات آنها کاسته شود آنها همچنین این انتقاد را به مجموعه شهرداری وارد میدانستند که  چرا فکری به حال حل مشکل حمل زباله های آنها از محل نمیکند.
مردی از آن دور آمد و گفت: هر کسی برق خودش را وصل کرد ؛ اداره برق به ما تحویل نداده است. سپتیک های ما کار نمیکند بابت هر سپتیک چند میلیون تومان گرفتند ولی متاسفانه فاضلاب در منطقه تخلیه می شود. آسانسور نداریم. هرج و مرج در این مجموعه بیداد میکند . ده ها واحد از یک انشعاب آب میگیریم و تمامی پمپ ها را خودمان خریدیم و نصب کردیم.
بانوی میانسالی که از ساکنین بود به خبرنگار نگاه اینچنین گفت: از 6 فروردین امسال در واحد های نیمه تمام ساکن شدیم و خودمان به سختی و ذره ذره واحد ها را تمام کردیم و هر چه در این مدن به استانداری و فرمانداری رفتیم فایده ای نداشت.
وی گفت: توریست های خارجی را به تخت جمشید نبرید به مسکن مهر 541 واحدی آمل بیاورید تا زنجی که بر ما میرود را آنها نیز ببیند و کنار این خرابه عکس یادگاری بگیرند.
وی از زندگی سخت این روزهایش گلایه داشت و با اشک از بچه هایش گفت که در نبود وسایل گرمایشی نزدیک به دو ماه است که سرماخوردگیشان خوب نشده و داروهایی که هر روز گرانتر میشود.
وی گفت: می خواستند ما را خانه دار کنند اما ما را غصه دار کردند. ما که با آمدن به این مسکن ها و زندگی در این شرایط مهر قشر کم درآمد را به پیشانی خود زدیم ؛ چرا مسئولین به داد ما نمی رسند؟ 
خواستیم در خانه خودمان زیر سقف خودمان زندگی کنیم ولی…. (گریه)
مرد دیگری آمد و شرایط سخت زندگی و بیماری اش را توضیحاتی داد ؛ وی با گلایه از مسئولین گفت: اگر پول داشتیم که به اینجا نمی آمدیم ؛ من از خانواده و فرزندانم خجالت میکشم چون آخرین قسط یک میلیونی را با فروش اجناس خانه ام پرداخت کردم. قرار بود با 5 ؛ 6 میلیون خانه دار شویم که الان سه برابر پول پرداخت کردیم و از استاندارد های اولیه بی بهره ایم. پیمانکار ما سالها تاخیر داشت ؛ چرا من باید تاوان تاخیر 5 ساله پیمانکار و سوء مدیریت ها را بدهیم؟
اینجا حتی آشغالهایمان را چند روز به چند روز جمع نمی کنند. محوطه ما هم که با زمین کشاورزی فرق چندانی ندارد …
خانم دیگری آمد گفت: من سال را اینجا نو کردم ؛ تمام خانه من نشتی دارد از بالا و پایین. دستگاه های نظارتی پس در هنگام ساخت واحد ها کجا بودند ؟ گاز ندارم و با یه بخاری برقی خانه را گرم میکنم و هر بار کنتور میپرد ؛ خسته شدم ؛ متاسفانه برخی مسئولین بی تفاوتند. ما چند بار به نماینده شهر نامه زدیم ولی ایشان هم پاسخی ندادند.
این تنها بخشی از مشاهدات خبرنگار نگاه از پروژه 541 آمل میباشد که بیش از این در این مجال نمیگنجد و امیدواریم مسئولین پاسخی در خور در رابطه با وضعیت این پروژه و آینده پیش رو دهند. رنجی که بر مردم ما در این سایت تحمیل شده در شان هموطنان ما نیست.
ربیع فلاح: تلاش می‌کنم در کوتاه‌ترین زمان ممکن مشکلات موجود را برطرف کنم
در همین راستا ربیع فلاح چنی پیش در جلسه شورای مسکن مهر مازندران افزود: ما بیکار نیستیم که مراحل ابتدایی چگونگی اجرای پروژه های مسکن مهر را که با مشکلات زیادی هم مواجه است، در شورای مسکن مطرح و رسیدگی کنیم.
استاندار مازندران بر لزوم حضور مدیران کل دستگاه های اجرایی مرتبط با شورای مسکن مهر در جلسات تاکید کرد و گفت: مدیران کل خود باید پاسخگوی سووالات استانداری در اجرای پروژه های مسکن مهر باشند. وی حضور کارشناسان در کنار مدیران کل را مهم دانست و افزود: مصوبات شورای مسکن باید بدرستی اجرایی شود.
فلاح به مشکلاتی مانند نرسیدن خدمات عمومی آب ، برق ، گاز و دفع فاضلاب پروژه های مسکن مهر مازندران اشاره کرد و گفت: متقاضیان مسکن مهر که اقشار کم درآمد هستند، نباید اذیت شوند.
نماینده عالی دولت در مازندران تاکید کرد: مسکن مهر یکی از تعهدات دولت است که باید بدون چون و چرا و با بهترین وضعیت به متقاضیان تحویل شود و بنده تلاش می‌کنم در کوتاه‌ترین زمان ممکن مشکلات موجود را برطرف کنم.
فلاح در حالی این سخنان را به زبان آورد که دولت‌یازدهم این روزها می‌خواهد برای میراثهای به جا مانده از دولت قبلی تعیین تکلیف کند، مذاکرات هسته ای ؛ هدفمندی یارانه‌ها و ساماندهی اوضاع آشفته اقتصادی و مسکن مهر، که همه اینها با توده‌های مردم مربوطند و حساسیت عمومی نسبت به هر تصمیمی که در این خصوص اتخاذ شود نیز بالاست.  
با روی کار آمدن دولت حسن روحانی و در پی خروج پروژه مسکن مهر از دستور کار، اگرچه دولتمردان در کلام از انجام کلیه تعهدات مربوط به واحدهای مسکن مهر دولت گذشته سخن می‌گویند اما در عمل چیز دیگریست ؛ انتقاداتی که از سوی عباس آخوندی نسبت به مسکن مهر مطرح شده، بسیاری را به این نتیجه رسانده است که تداوم این سیاست امکان‌پذیر نخواهد بود و زمان بازنگری زودتر از آنچه انتظار می‌رفت از راه رسیده است.
در همین راستا تازه‌ترین گزارش‌ها از بلاتکلیفی یک میلیون مسکن مهر نیمه تمام حکایت دارد که برای اتمام آنها تقریبا به  ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. خروج این طرح از دستور کار دولت موجب شده که بانکها تمایلی به پرداخت تسهیلات از خود نشان ندهند و عملا تسهیلاتی به مسکن مهر پرداخت نشود و سرانجام مبهمی در انتظار این پروژه باشد.
عدم اعطای تسهیلات موجب شده خدمات رسانی آب ، برق و گاز به این واحد ها انجام  نگیرد و از این رو محوطه سازی این پروژه ها نیز با مشکل مواجه است و همه این مشکلات به علاوه نبود امکاناتی نظیر مدرسه ؛ نانوایی ؛ محل خرید و مکان های عمومی در این سایت ها مردم را با مشکلاتی عدیده مواجه کرده است و در کمال تاسف در واقع در شرایط کنونی پروژه های مسکن مهر به حالت نیمه تعطیل درآمده اند و هرکدام از نهادهای دولتی به بهانه ای ساخت و ساز را ادامه نمی‌دهند، این در حالی است که یک میلیون  خانوار که بعضی از آنها از حدود 6 سال پیش در مسکن مهر ثبت نام کرده اند، یا با واحد های تحویلی نیمه تمام دست و پنجه نرم می کنند و یا در انتظار تحویل واحدهایشان هستند.
احمد خرم: مسکن مهر  طرحی پوپولیستی برای مردم فریبی بود 
این در حالیست که احمد خرم وزیر راه دولت اصلاحات در این رابطه گفت: مسکن مهر یک سیاست درستی بود که بد اجرا شد، یعنی شیوه‌نامه عملی آن شیوه‌نامه غلطی بود و دلیل غلط بودن آن هم‌این بود که دولت به ساخت مسکن ورود پیدا کرد ‌این در حالی است که در طول تاریخ، دولت سیاستگذاری می‌کرد و مردم و بخش خصوصی مسکن می‌ساختند.
 فاجعه از اینجا شروع شد که دولت مسکن‌ساز شد. منابع را دولت داد و حدود کمی‌را برای آورده متقاضی قائل شد. در قالب این سیاست در حالی آورده متقاضی را ثابت گذاشت که تورم دیکته می‌کرد که هزینه‌ها بالاتر از‌این حرف‌ها و قراردادهایی است که بسته می‌شود.
در واقع دولت خود را به ساخت 2 میلیون و 150 هزار واحد مسکونی متعهد کرد و به همه متقاضیان گفت بین 6 تا 10 میلیون تومان بدهید تا صاحبخانه ‌شوید، بقیه پول هم از تسهیلات بانک مسکن تامین می شود.
بانک مسکن هم تنها بانک عامل اجرای این طرح شد اما در عمل دولت هم از منابع صندوق توسعه ملی و هم از اعتبارات عمرانی مایه گذاشت تا بتواند تسهیلات مسکن مهر را پرداخت کند. کار شروع شد و وقتی نیمی‌از تسهیلات را پرداخت کردند، همه چیز قفل شد و دولت دیگر نتوانست در سال 90،91 و 92 تسهیلات را شارژ کند.
در حال حاضر قرارداد ساخت 2 میلیون و 150 هزار مسکن مهر بسته شده و تسهیلات 500 هزار واحد پرداخت شده است یعنی یک میلیون و 600 هزار واحد مسکونی باقی مانده است که هنوز تسهیلات نگرفته‌اند و در مراحل صفر تا نزدیک 100 درصد ساخت هستند.
 تورم در بخش ساختمان در شهریور 91 به نسبت شهریور 89 بیش از 150 درصد افزایش نشان می دهد از‌این رو طبیعی بود که ساخت مسکن مهردیگر ادامه پیدا نکند.به برنامه‌های دولت قبل رجوع کنید. مقرر بود،در پایان نیمه اول سال 91 همه واحدها تحویل داده شود اما به دلیل ناتوانی در پرداخت تسهیلات، ساخت یک میلیون و600 هزار واحد مسکونی متوقف شد. حالا در این شرایط که تسهیلات شارژ نمی‌شد، تورم، هزینه  ساخت مسکن را بالا برده بود. دولت با مشکلات فراوانی برای اتمام کار روبه‌رو بود.  از این رو نه می‌توانست میزان وام را افزایش دهد و نه امکان افزایش سهم متقاضی بود، در حال که باید حتما تغییری ایجاد می‌شد.
 در حال حاضر هزینه ساخت هر متر مربع مسکن مهر بدون هزینه‌های بالاسری و بدون در نظر گرفتن نرخ تورم، 480 تا 580 هزار تومان است، اگر هزینه پرسنلی مثل هزینه مدیران و پرسنل کارگاه و هزینه جاری کارگاه و سود انبوه‌ساز و پیمانکار و هزینه دفتر مرکزی هم به آن اضافه شود، نرخ خالص مسکن کمتر ازمتری 600 هزار تومان نمی‌شود. 
قرار داد ساخت مسکن مهر در سال 91، 370 هزار تومان بسته شد که تا 600 هزار تومان یک فاصله 230 هزار تومانی وجود دارد. اگر وزارت راه و شهرسازی قیمت‌ها را اصلاح نکند و راهکاری برای آن پیدا نکند قطعا با شکست مواجه می‌شود که این شکست تبعات اجتماعی وحشتناک دارد چرا که یک میلیون و 500 خانوار درگیر‌این موضوع می‌شوند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا