خرید تور نوروزی

جمنا به چه سمتی خواهد رفت؟

نامه نیوز نوشت: برخی از مخالفان جمنا از اساس مخالف ماندگاری این تشکیلات هستند و عمر آن را پایان یافته تلقی می‌کنند. برخی دیگر معتقدند جمنا می‌تواند در نقش یک پارلمان باشد و روند را دموکراتیک کند. به شرطی که از حالت فعلی خارج شود.

جمنا وقتی پدید آمد قبل از اینکه هدفش انتخاب یک نامزد واحد برای اصولگرایان باشد یک هدف دیگر را به عنوان دستور کار اصلی در نظر داشت: «چگونه نامزدهای مدعی، بدون هزینه حذف شوند». واقعیت این بود که آنها نامزد خود را از مدت ها قبل انتخاب کرده بودند. برنامه فقط این بود که چگونه می توان با روندی دموکراتیک سایر گزینه ها را از میدان خارج کرد.

در روزهای آخر که فقط چند نفر مانده بودند محمد باقر قالیباف هم داستان را فهمید، عزم رفتن کرد اما او را نگه داشتند. او قرار بود کاراکتر مهمتری داشته باشد؛ «بازیگر نقش مکمل». کسانی مانند سعید جلیلی هم که دقیقا از فرداي انتخابات 24 خرداد 92 کار برای نامزدی در انتخابات 96 را آغاز کرده بودند هم با روندی پیچیده از میدان بازی حذف شدند.

قالیباف رفت، نامزد نهایی جمنا رونمایی شد، انتخابات برگزار شد، اصولگرایان دوباره شکست خوردند. این اولین نمره در کارنامه جمنا بود.

ماندن یا رفتن، مساله این است!

حالا که انتخابات تمام شده حرف و حدیث درباره جمنا هم زیاد شده است. بانیان آن می خواهند جمنا بماند اما کسانی هم که با این خواسته مخالفند کم نیستند.

از محمدرضا باهنر گرفته تا چهره های جبهه پایداری. آنها دیگر نمی‌خواهند سایه جمنا روی دوششان سنگینی کند.

خبرهای رسیده حکایت از آن دارد که برنامه اصلی، رونمایی از چهره جدیدی از جمنا است. نام آن را بازسازی گذاشته اند و ترمیم تشکیلاتی.

محمدحسن آصفری عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی اولین فردی بود که برخی از این تغییرات را رسانه ای کرد. بنا به گفته های او گویا پرویز سروری رییس استان تهران جمنا شده است و فدایی از جمنا جدا شده و جانشینی برای او انتخاب شده است.

او در عین حال گفته است: «جمنا تا نگاهش از پایتخت به نیروهای نخبه سطح استان ها تغییر نکند و بعضی افراد که مردم دیگر به آنها اقبال ندارند کنار نروند، اتفاقی جدیدی نمی افتد. به عبارت دیگر اگر دائم بخواهیم افرادی را در رأس جمنا تکرار کنیم، با توجه به اینکه تجربه نشان داد آنها با اقبال عمومی مواجه نیستند توفیقی کسب نمی شود. هر چند این افراد، نیروهای درست و توانمند هستند اما آن مردم کف خیابانی که می خواهیم آنها به میدان بیاوریم حضورشان را در رأس مجموعه نمی پذیرند. بنابراین اگر صرفا نیت آن باشد که نیروهای پایتخت در مجموعه جمنا جابه جا شوند و همچنان چهره ای نخبه و سوخته نشده کنار بمانند، مطمئنا این تغییرات نیز نمی تواند در سرنوشت نیروهای انقلاب اثرگذار باشد.»

اما در همین حال محمدصالح جوکار درباره اصلاح ساختار جمنا با هدف گسترده شدن چتر این مجموعه گفت: مطالبات مردم متنوع است و باید به گونه ای این تغییرات انجام شود که بیشترین جذابیت را برای مردم ایجاد کند. سرمایه گذاری روی نیروهای جوان، خلاق و توانمند امروز می توانند در عرصه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خدمات خوبی را به مردم بدهند.

وی افزود: امروز تغییر و تحولات در ساختار، تشکیلات، مدیران و سازوکارهای رسیدن به یک جبهه حداکثری با حضور همه اقشار مختلف مردم در جمنا دنبال می شود اما هنوز به جمع بندی نرسیدیم. در واقع نظرات اعضا و کارشناسان را در موضوعات چشم انداز، رسالت و ساختار گرفتیم و در حال بررسی هستیم. البته همانگونه که نامزد نهایی خود را در انتخابات ریاست جمهوری با رأی عمومی انتخاب کردیم، بعد از جمع بندی، ساختار، تشکیلات و سازوکارهایمان را هم با همین روش کار مصوب و اجرایی می کنیم.

عضو شورای مرکزی جبهه مردم نیروهای مردمی انقلاب اسلامی یادآور شد: چشم انداز ما همان چشم انداز جمهوری اسلامی در 1404 است. البته برنامه کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت در نظر گرفتیم و طبق آن جلو می رویم.

وی درباره چرایی تغییر معاون سیاسی جمنا، رفتن حسین فدایی تأکید کرده است: اینها شایعه است و هر کس هم گفته اطلاعی نداشته، خلاصه آنکه فعلا تغییری رخ نداده و در حال بررسی هستیم.

جوکار درباره پیوستن جبهه پایداری به جمنا گفت: هر کدام از نیروهای انقلابی و ارزشی مایل باشند می توانند بیایند در وحدت حداکثری و ایجاد توان مضاف در عرصه خدمت به مردم، جبهه مردمی نیروهای انقلاب را همراهی کنند. این دعوت برای دروه ای خاص نبوده و قرار است جبهه مردمی تداوم داشته باشد .

در اظهار نظری دیگر حجت السلام محمد تقی رهبر،فعال سیاسی اصولگرا و یکی از اعضای جمنا با بیان اینکه تغییراتی که در جمنا رخ می‌دهد اصلا به صلاح این جبهه نیست، خاطرنشان کرد: بنده معتقدم که ما چوب این تغییرات و جدایی‌ها را خورده ایم و دیگر نباید این رفتارها را تکرار کنیم. آقایانی که همدل و همراه هستند باید حرکتی را که شروع کرده اند ادامه بدهند. این کشور مسائل مختلفی اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را به همراه دارد؛ جمنا و احزاب اصولگرا باید همسو با خواسته‌ها و اصول خود حرکت کنند.

وی ادامه داد: اصولگرایان متاسفانه مورد تهاجم بعضی از افراد قرار گرفته است که این افراد در برخی مواقع به امر ولایت و گاهی هم در بحث دفاع و سپاه دخالت‌های را انجام می‌دهند. اعتقاد دارم جریان اصولگرا اتفاقات را به صورت مدام رصد کنند. زمینه های خوبی برای اصولگرایان فراهم است که باید از این فرصت‌ها به خوبی استفاده کنند.هرچند که عضو شورای مرکزی نیستم اما باید به عنوان یک عضو این مسائل را به گوش دوستان برسانم.وی البته از تغییرات رخ داده در شورای مرکزی جمنا اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: ما به صورت مداوم در جلسات شرکت نمیکنیم و عضو شورای مرکزی هم نیستیم به همین دلیل از تغییرات و اتفافات بی اطلاع هستیم و کسی از اعضا هم خبری را به ما نداده است.

وی ادامه داد: معتقدم جمنا با توجه به تحرکاتی که در زمان انتخابات داشته، باید پایگاه و جایگاه خود را حفظ کند .جمنا نباید به صورت مقطعی و فقط برای انتخابات دست به فعالیت بزند.جمنا باید در تمامی مسائل مواضع خاص خود را داشته باشد و برای آینده سیاسی خود فعالیت کند.

این اظهارات و برخی سخنان دیگر نشان می دهد که ماندگاری جمنا به این سادگی ها هم که برخی بانیان آن فکر می کردند نیست. فعلا که پوست اندازی آغاز شده است حتی اگر بدنه هم مخالف باشد.

اننتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا