خرید تور نوروزی

مشورت رییس جمهور با رهبری در تعیین وزیران

«علیرضا رحیمی» نماینده‌ی تهران در مجلس، در یادداشتی تلگرامی درباره‌ی «مشورت رییس جمهور با رهبری در تعیین وزیران» نوشت:

‍ ‍ 🔻 مطابق اصول ۸۷ و ۱۳۳ قانون اساسی وزرا توسط رییس جمهور تعیین و برای رای اعتماد به مجلس معرفی میشوند. اصول ۸۹ و ۱۳۶ نیز ناظر به رای اعتماد مجلس به وزرا در موارد استیضاح یا عزل است.

🔻 مشورت رییس جمهور با مقام رهبری درخصوص وزرا ناظر به مرحله تعیین و معرفی وزیران به مجلس است. در مرحله رای اعتماد به وزرا توسط مجلس اساسا رییس جمهور در وضعیت انتظار و دفاع (از وزرای معرفی شده) است.

🔻 نمایندگان مجلس شورای اسلامی برابر نص و تصریح اصل ۸۸ قانون اساسی در اظهار نظر و رای خود کاملا آزادند و آزادی نمایندگان به  هیچ وجه به لحاظ قانونی و عرفی مقید یا مشروط نیست.

🔻 برابر اصل ۵۷ قانون اساسی و تفکیک قوا در ساختار نظام جمهوری اسلامی مجلس شورای اسلامی وفق وظیفه قانونی خود همه وزرا (اعم از آنهایی که حاصل مشورت رییس جمهور با رهبری بوده‌اند و وزرایی که خارج از مشاوره مستقلا توسط رییس جمهور برگزیده شده اند) را مورد ارزیابی کامل قرار خواهد داد و نمایندگان نیز با آزادی و استقلال کامل رای خود را اعمال خواهند کرد.

🔻 بدیهی است در چنین فرآیند روشن قانونی نظر رهبری نافی اختیارات و ازادی نمایندگان در عمل به وظیفه قانونی خود در رای اعتماد به وزرا نخواهد بود.

🔻 مشورت رییس جمهور با رهبری در تعیین وزرا اگر‌چه الزام و تکلیف قانونی نیست اما عرفا تبدیل به فرآیندی خیراندیشانه شده است که در ادوار گذشته نیز توسط روسای جمهور مورد عمل بوده است.

🔹 صرفنظر از اینکه وزرای وزارتخانه های کلیدی موضوع مشورت باشند یا همه وزرا نظر رهبری را در جهت تقویت رییس جمهور و کابینه میدانیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. مشورت همیشه خوبه. قانون هم منع نکرده دیگران (چه مردم چه مسئولان) نظرات خود را به رئیس دولت انتقال دهند. اما تحمیل منع شده. حق انتخاب رئیس جمهور را از او بگیریم حق مردم را از آنان گرفته ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا