آیا «زیارت» تنها زیارت کعبه و یا حرمین معصومین (س) است؟
سعیده ساجدی نیا، انصاف نیوز: خیلیها «مشهور» میشوند، اما تنها اندکی از مشاهیر جهان، «مقبول» میشوند و باز از میان آنها، تنها اندکشماری «محبوب» میشوند؛ یعنی وجودشان قابل زیارت کردن است، دیدنشان لذت دارد و همجواریشان آرامش برای انسان به ارمغان میآورد! به همین دلیل است که “وهابیت” نه خودشان محبوب هستند و نه محبوب دارند!
کارشناسان معتقدند: “زیارت” آرامش انسان را چندین برابر افزایش میدهد و اگر ما اندیشهی زیارت داشته باشیم؛ احساس عاطفی داشتن در این باره به انسان معنا میدهد، پس نباید خیلی خشک با این مسائل برخورد کنیم. اکنون این پرسش مطرح میشود که آیا «زیارت» تنها به معنای زیارت کعبه و یا حرمین معصومین(س) است؟
در دههی کرامت، دکتر غلامعلی افروز، استاد ممتاز دانشگاه تهران و رییس اندیشکده خانوادهی مرکز الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت به این پرسش پاسخ داده است.
وی در گفتوگو با انصاف نیوز میگوید: زیارت تمام محبوبان به انسان آرامش و نشاط میدهد. همسرانی که آرامشگر یکدیگرند، از دیدن و زیارت هم به آرامش میرسند و ثواب بسیاری در آن است!
افروز به خاطرهای اشاره میکند و میگوید: بنده برای جلسهای ورونای ایتالیا رفته بودم که نزدیک شهر میلان است. برای بازدید خانه «رومئو و ژولیت» رفتم، دیدم افراد زیادی از راههای دور و نزدیک برای زیارت آمدهاند و مشغول دعا کردن هستند. با برخی از آنها شروع به گپ زدن کردم و از زوجی پرسیدم: شما برای چه اینجا آمدهاید؟ گفتند: از راه دور و از استرالیا آمدهایم که اینجا دعا کنیم خداوند عشق ما را محکمتر و جاودانه کند.
وی میگوید: در جنوب فرانسه، محلی است که از دل کوه، سوراخی ایجاد شده و آب بیرون میریزد و ماجرای آن از این قرار است که گرگها به دختر چوپانی در این منطقه حمله میکنند و او در حالیکه فرار میکرده نام “مریم مقدس” را فریاد میزده و معجزهای رخ میدهد و دختر معصوم نجات مییابد.او ابراز میکند که تشنهام و حضرت مریم به این کوه اشاره و از دل کوه آب شروع به جوشش میکند. از آن زمان به بعد، این مکان تبدیل به شهرک و زیارتگاهی شده که مردم برای آشامیدن و شستوشوی صورتشان با این آب، صفهای طولانی میبندند. مردم در تمام دنیا عاشق زیارت کردن هستند.
این روانشناس با بیان این که «زیارت انرژی معنوی و نشاط حقیقی ضد سرطان و در درمان بیماریهای صعبالعلاج تأثیرات شگفتزده دارد»، اظهار میکند: تایلندیها قدم به قدم زیارتگاه دارند و حتی چندین برابر تعداد زیارتگاههای ایران است. در هر هتل زیارتگاه درست کردهاند. درختهای زیادی هستند که زیارتگاه است و پرستش میشوند و حتی نحوهی پوشش و ورود به این زیارتگاهها آداب خاصی دارد و افراد با لباس تنگ و چسبان و کفش حق ورود ندارد، بلکه پارچهای مانند عبا به آنها میدهند که بپوشند و معتقدند این مکانها مقدس هستند، تکریم و مقدس شمردن اماکن زیارتی همه جای دنیا مرسوم است.
افروز با اشاره به تحقیقات انجام شده مبنی بر این که «زیارت آرامش انسان را چندین برابر افزایش میدهد، به همین جهت آرمانهای انسان غنیتر شده و آسیبها کمتر میشوند»، میگوید: بیشک محبوب آدم با سخاوت است، با مروت است، با صداقت است، اهل امیدبخشی است، اهل تلاش است، اهل گذشت است، متوکل است و به این ترتیب کسی که بخواهد محبوب شود، دیگر دزد و بزهکار و دروغگو نمیشود و مشکلات اجتماعی کاهش مییابد و در یک کلام انسان اگر تنها شود، دق میکند!
انتهای پیام