خرید تور تابستان

فرجی دانا بر اساس خط کشی ما عمل کرده است!

دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان، با بیان این که کمپین «نجات دانشگاه»، از دل دانشگاه پدید آمده است و یک فعالیت دانشجویی است، گفت: در دوران آقای فرهادی ما یک وزارتخانه‌ی منفعل را شاهد بودیم که تلاشی برای حفاظت از استقلال دانشگاه انجام نداد.

حمیدرضا کامیاب‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز با بیان این که «نگوییم عملکرد فرجی‌دانا خط کش ما است، بلکه فرجی‌دانا بر اساس آن خط کشی که ما می‌خواستیم عمل کرده است»، تصریح کرد: یکسری پارامترها و استانداردها وجود دارد که اگر هر شخصی بر اساس آن پارامترها عمل کند، ما نیز تمایل بیشتری به سمت او خواهیم داشت.

وی درباره‌ی کمپین «نجات دانشگاه» گفت: هفته‌ی پیش، توفانی توئیتری برای نجات دانشگاه اتفاق افتاد و واقعیت امر اتفاق و ایده بسیار خوبی بود، اگر واقع‌نگر باشیم، امکان ترند شدن به هیچ عنوان وجود نداشت، اما من انتظار داشتم که برخی از کانال‌های اصلاح طلب موجود در تلگرام این اتفاق را پوشش دهند که صورت نگرفت.

کامیاب‌فر ادامه داد: در مجموع اتفاق خوبی بود و به نوعی اولین حرکتی بود که جنبش دانشجویی به تنهایی راه‌اندازی کرد و این‌گونه نبود که یک موج اجتماعی باشد و یا یک گروه خاصی آن را انجام دهند؛ اتفاقی بود که خود دانشجویان ترتیب دادند و از این جهت به نظر بنده حرکت خوبی بود.

وی گفت: بیشتر طیف‌ها و گروه‌های مختلف دانشجویی اعم از فعالان صنفی، نشریات و سیاسی این حرکت را همراهی کرده بودند و این نقطه‌ی قوت کار بود و در میان فعالان دانشجویی نیز بازخوردهای خوبی را به همراه داشت.

می‌خواستیم جنبش دانشجویی به کمپین بپوندد

دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان درباره‌ی اهداف کمپین «نجات دانشگاه» اظهار کرد: هدف کمپین یک نامه به رییس‌جمهور است که در آن مطالبات دانشجویی مطرح شده و از سوی دانشجویان نیز به امضا رسیده است. تا کنون برای کمپین یک سایت اینترنتی، یک کانال تلگرمی و یک صفحه اینستاگرامی در حال فعالیت هستند که متن نامه در آن‌ها قرار گرفته است و یادداشت‌هایی نیز از طرف فعالان دانشجویی و شخصیت‌های برجسته‌ی دانشگاهی در این صفحات قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدا ذهنیت به این صورت نبوده که به سمتی برویم که شخصیت‌های برجسته را جذب کنیم؛ در واقع اولویت این بوده است که توده‌ی دانشجو جذب کمپین بشود و البته تلاشمان این بوده است که چهره‌های برجسته‌ی دانشگاهی از کمپین حمایت کنند، اما این که یک شخصیت سیاسی یا اجتماعی بخواهد از کمپین حمایت کند، هدف نبوده است و تا کنون آقایان تاجزاده، اصغرزاده و… پیام حمایت فرستادند.

فرجی‌دانا بر اساس خط کش ما حرکت می‌کرد

کامیاب‌فر افزود: به صورت کلی جنبش دانشجویی هیچ‌گاه طرفداری و حمایت خود را از یک شخص به صورت خاص انجام نداده و اعتبار خود را خرج یه شخص خاص نمی‌کند و اگر هم انجام داده، اشتباه بوده و نتیجه‌ی آن اشتباه را دیده است.

وی ادامه داد: عملکرد آقای فرجی‌دانا در مدتی که تصدی وزارت علوم را داشت، عملکرد خوب و قابل دفاعی بوده است، اما بیایید جور دیگری به موضوع نگاه کنیم، نگوییم عملکرد فرجی‌دانا خط کش ما است، بلکه فرجی‌دانا بر اساس آن خط کشی که ما می‌خواستیم، عمل کرده است.

کامیاب‌فر تأکید کرد: یکسری پارامترها و استانداردها وجود دارد که اگر هر شخصی بر اساس آن پارامترها عمل کند، به طبع ما نیز تمایل بیشتری به سمت او خواهیم داشت.

وی گفت: کمپین نیز دنبال این نبوده است که مشی فرجی‌دانا را تبیین کند، بلکه خط مشی و مطالبات خود را مطرح کرده است و از میان اشخاصی که برای تصدی وزارت علوم مطرح هستند، فرجی‌دانا بیشترین نزدیکی را به استانداردها داشته است، همچنین اگر اسمی نیز از فرجی‌دانا برده می‌شود به این علت است که ما در بسیاری از نقاط نیاز به مصداق و نماد داریم.

ادامه کمپین؟

حمیدرضا کامیاب‌فر، درباره‌ی سرانجام کمپین «نجات دانشگاه»، گفت: جامعه‌ی دانشجویی متأثر از جامعه‌ی کلی ما و فردمحور است، به صورتی که در برهه‌های خاصی فعال می‌شود و پس از پایان آن برهه دست از فعالیت می‌کشد. به نظر بنده کمپین ادامه پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: متاسقانه در این مدت چهار سال مشکل اساسی ما این بود که میان طیف‌های مختلف دانشجویی اختلافاتی وجود داشته است، اما این کمپین موجب شده است که کمی از این اختلافات کاسته شود و دانشجوها بیشتر در کنار یکدیگر قرار بگیرند و هر شخصیتی بر مسند وزارت علوم قرار بگیرد، حال فرجی‌دانا یا حسین الله‌کرم یا زاهدی یا مصطفی معین و …، ما مطالبات را پیگیری می‌کنیم تا بر اساس این استانداردها عمل شود و به همین علت این کمپین در چهار سال آینده ادامه‌دار و مطالبات همچنان تکرار می‌شوند.

فرهادی از فرجی‌دانا خرج می‌کرد

دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان درباره‌ی دوران وزارت دکتر فرهادی، افزود: در دورانی که آقای دکتر فرجی‌دانا مسوولیت را بر عهده داشتند، در همان مدت کوتاهی که بر مسند وزارت علوم بودند، یکسری دستاوردها را دولت و وزارت علوم در زنده کردن فضای دانشگاه بدست آورد.

وی ادامه داد: دکتر فرهادی در مدت بعد از استیضاح آقای فرجی‌دانا، دستاوردهای فرجی‌دانا را استفاده می‌کرد. در حال حاضر می‌بینیم که سال‌های 93 نسبت به 94، به همین صورت نسبت به 95 و 96 بهتر بوده و بعد دانشگاه یک سیر نزولی را پیش گرفته است.

به گفته‌ی کامیاب‌فر: در دوران آقای فرهادی ما یک وزارتخانه منفعل را شاهد بودیم که تلاشی از سمت وزارتخانه برای حفاظت از استقلال دانشگاه انجام نمی‌گرفت و مدام در حال عقب‌نشینی بود تا جایی که در سال آخر نهادهای امنیتی به راحتی در دانشگاه‌ها جولان می‌دادند و تصمیم می‌گرفتند و هیچ گونه استقلالی برای دانشگاه وجود نداشت.

وی گفت: دکتر فرهادی به پشتوانه‌ی دستاوردهای فرجی‌دانا، این مدت را ادامه داد و اگر آن دوران نبود در عمل ما چیزی در دانشگاه نداشتیم. دکتر فرهادی بدیهی‌ترین کاری را که یک مسوول باید در دوران مسوولیت خود انجام دهد، این که همه‌ی روزهای کاری هفته را در وزارتخانه حضور داشته باشند، انجام نمی‌دهند و آنطور که خود ایشان در جلسه‌ی حضوری تأیید کردند دو روز در هفته را به جراحی و اتاق عمل اختصاص می‌دهند.

دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان عنوان کرد: در جلسه‌ی حضوری با ایشان هنگامی که این موضوع مورد سؤال قرار گرفت، ایشان نکذیب نکردند بلکه تأیید کردند و گفتند: «یکی از شرط‌های من برای وزارت علوم بوده است». اصولاً برای این که کسی بتواند در مسوولیت خود موفق باشد، باید وقت کافی را برای مسوولیت خود در نظر بگیرد و حالا وزرات علوم دکتر روحانی جای خود دارد.

حساسیت‌های موجود در دانشگاه‌ها بی‌مورد است

حمیدرضا کامیاب‌فر، درباره‌ی شرایط فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه، افزود: برخی حساسیت‌های موجود در دانشگاه‌ها بی‌مورد است و متاسفانه هنگامی که اجازه نمی‌دهند دانشگاه خودش تصمیم بگیرد همواره دچار مشکل می‌شود. قانون یه ترتیب و فرایندی را برای دانشکاه در نظر گرفته است و این که قانون به چه اندازه کاستی دارد یا ندارد به جای خود! اما یک فرآیندی را ترسیم کرده است که دانشگاه می‌تواند برای خود تصمیم بگیرد.

وی ادامه داد: ما هیأت نظارت و شورای فرهنگی را در دانشگاه داریم که تصمیم می‌گیرند و در سطح وزارتخانه نیز دستگاه‌های تصمیم گیرنده وجود دارند، اما هنگامی که از دانشگاه سلب اختیار می‌شود و حتی شخص وزیر نیز منکر این اتفاق نیست که من اختیار دانشگاه‌ها را در سراسر کشور به برخی نهادهای امنیتی سپرده‌ام، این مشکل‌ساز می‌شود و به این ترتیب یک تشکل سیاسی حتی برای یک جلسه‌ی چند نفره در کلاس یک دانشکده نیز باید منتظر استعلام دانشگاه از نهادهای امنیتی باشد.

وی تشریح کرد: در برخی مواقع ما شاهدیم که یک نهاد امنیتی کمر می‌بندد تا یک تشکلی را در یک استان نابود کند. برای مثال در استان زنجان موردی داشتیم که یک مأمور امنیتی رسماً از اعضای تشکل درخواست کرده است که وارد شورای مرکزی شود و تشکل را نابود کند. ما نمی‌دانیم چه فشاری بیشتر از این در دانشگاه قرار است اتفاق بیفتد.

این فعال دانشجویی با بیان این که «رویه‌ای که وزارتخانه پیش گرفته است، رویه‌ی «دو دم و دو رو» است»، اظهار کرد: برای نمونه در دانشگاه زنجان بنده مشاهده کردم که نماینده‌ی وزیر گفت «به ما گفته شده است که در همه‌ی موارد از نهادهای امنیتی باید استعلام گرفته شود»، ولی مدتی بعد شخص وزیر در یک جلسه‌ی حضوری این مورد را انکار کردند.

وی افزود: در جلسه‌ای که وزیر به دانشگاه زنجان آمدند، بار دیگر این مورد را مطرح کردیم و این بار وزیر موضوع همکاری با نهادهای امنیتی را انکار نکرد.

به جای برخورد مستقیم، با احضار و ارعاب برخورد می‌کنند

کامیاب‌فر گفت: بزرگ‌ترین مشکل اینست که استقلال دانشگاه از بین رفته است. همچنین مجوز سخنرانی در دانشگاه به بسیاری از اندیشمندان و افراد صاحب اندیشه و گفتمان داده نمی‌شود. مواردی همچون احضار و تهدید نیز به نوعی نقل فعالیت‌های سیاسی در این چهار ساله بوده است. دستگاه امنیتی در دولت روحانی بیشتر سعی داشت به جای برخورد مستقیم، با احضار و تهدید و ارعاب برخورد کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا