آیا خانههای امن، امن هستند؟!
در پی انتشار خبر راهاندازی ۲۲ خانه امن ویژه بانوان آسیب دیده، یک حقوقدان گفت: ایجاد خانههای امن را به شرطی که استاندارد باشند، مثبت ارزیابی میکنم، اما خانههای امن به نوعی با قانون تعارض دارند.
خانههای امن باید استاندارد باشند
«مینا جعفری» در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز اضافه کرد: با توجه به این که خشونت علیه زنان و کودکان رو به افزایش است، یکی از خواستههای همیشگی فعالان زنان، ایجاد خانههای امن با شرایط استاندار بوده است.
وی ادامه داد: این خانهها باید زودتر ایجاد میشدند، اما مسأله این است که خانههای امن به نوعی با قانون تعارض دارند، زیرا با توجه به قانون، زن تحت تکفل مرد است و در محیط بیرون از خانه به اجازهی همسر نیازمند است و این امر در تعارض با موضوع خانههای امن است.
جعفری افزود: هنگامی که زن در شرایطی بحرانی قرار دارد، باید در خانهای امن باشد و همسر نباید مکان آن را بداند؛ حال در عمل ممکن است قانون این امر را نادیده بگیرد که نیازمند پیگیری است.
قانون وظیفه دارد تبعیض را از بین ببرد
این فعال زنان تصریح کرد: به طور کلی قانون وظیفه دارد در این راستا خدمات ارایه دهد و تبعیض را از بین ببرد و اکنون این پرسش مطرح میشود که آیا خانههای امن وسیلهای برای امنیت این زنها میشود و اگر چنین است باید توجه داشت که این خانهها نباید در دسترس کسانی باشد که به آنها آسیب بزنند.
وی خاطرنشان کرد: باید متولی حقیقی و پاسخگوی این موضوع، مشخص باشد و شفاف سازی شود که قرار است چه خدماتی به این زنان داده میشود و بطور کلی دولت چه برنامهای برای زنان آسیب دیده در نظر گرفته است و سرنوشت آنها چگونه خواهد بود؟
انتهای پیام