خرید تور نوروزی

کدام استان‌ها بیشترین گزارش کودک‌آزاری را داشته‌اند؟

رییس اورژانس اجتماعی کشور با بیان این که «75 درصد کودک آزاری‌ها از سوی افراد خانواده صورت می‌گیرد»، اعلام کرد: استان‌های خراسان‌جنوبی، یزد، کرمانشاه، فارس و همدان دارای بیشترین آمار کودک‌آزاری زمان مداخله در بحران بوده‌اند.

به گزارش انصاف نیوز، داریوش اسدبیگی با اشاره به این که «در تماس‌های تلفنی بیشترین آمار مربوط به استان‌های خراسان جنوبی، اردبیل، همدان، فارس و خراسان شمالی بوده است»، در عین حال یادآور شد: این آمار به این معنا نیست که کودک‌آزاری در این استان‌ها بیشتر از استان‌های دیگر است بلکه بیشترین پذیرش در این استان‌ها انجام شده است و نیروهای اورژانس اجتماعی فعال‌تر از دیگر نقاط کشور بوده‌اند.

وی در پاسخ به این پرسش که بیشترین تماس‌ها با اورژانس اجتماعی در سطح کشور از طرف چه‌ شهرهایی بوده است، به ایلنا گفت: بیشترین استان‌هایی که کودک‌آزاری در آنها گزارش شده و خدمات سیار دریافت کرده‌اند؛ به ترتیب خراسان جنوبی، همدان، فارس، اردبیل و خراسان‌شمالی است. از لحاظ تعداد، تهران نسبت به سایر شهرها اول است، اما دلیل اصلی آن این است که جمعیت تهران بیشتر از دیگر شهر‌ها است.

اسدبیگی افزود: بیشتر تماس‌ها با اورژانس اجتماعی از سوی خانواده‌ها انجام می‌شود و نقش کودکان در این مورد کمتر است. همچنین اطرافیان کودک از قبیل اقوام و همسایه‌ها نیز این گزارش‌ها را به اورژانس اجتماعی می‌دهند. گاهی هم از طرف مدارس و در برخی موارد نیز از طرف مراجع قضایی و انتظامی، این تماس‌ها صورت می‌گیرد.

به گفته وی، در موارد معدودی والدینی که از هم جدا شده‌اند به دلایل مختلف از جمله اینکه بخواهند حضانت فرزند را برعهده گیرند؛ گزارش‌های کودک‌آزاری را به اورژانس اجتماعی می‌دهند.

رییس اورژانس اجتماعی کشور درباره‌ی بیشترین علت کودک آزاری‌ها ناشی از چه عواملی بوده است، عنوان کرد: دو هزار و ۷۶۵ مورد کودک‌آزاری در سه فعالیت تلفنی، سیار و مداخله توسط اورژانس اجتماعی پذیرش شده‌اند، یعنی در زمان مداخله در بحران مورد پذیرش قرار گرفته‌اند و طبق نظر کارشناسانی که با این افراد مصاحبه کرده‌اند، بیش از نیمی از موارد بر اثر مصرف مواد مخدر بوده است، یعنی یکهزار و 404 نفر بدلیل اعتیاد اقدام به کودک آزاری کرده‌اند.

وی افزود: از این تعداد ۴۷ نفر براثر مصرف الکل، ۱۸۰ نفر بدلیل بیماری روانی آزاردهنده، ۲۹ نفر بدلیل عقب‌ماندگی آزاردهنده، ۳۰ نفر بیماری جسمی آزاردهنده، ۵۱۳ نفر تندخویی، ۱۴۸ نفر انتظار پیروی بی‌چون‌وچرا، ۲۳ نفر مشکلات جسمی کودک، ۷۰ نفر انحراف جنسی سوءاستفاده‌کننده، ۱۰۸ نفر بیکاری آزارگر که معمولاً شامل والدین می‌شود و ۲۱۳ نفر نیز بدلیل بهانه‌گیری بی‌مورد اقدام به کودک آزاری کرده‌اند. این آمار مربوط به کودک‌آزاری یعنی افراد زیر ۱۸ سال است.

اسدبیگی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در زمان گزارش کودک‌آزاری برای بررسی موضوع از سوی اورژانس اجتماعی دستورقضایی نیاز است و همین امر پروسه رسیدگی را طولانی می‌کند، آیا راهکاری برای حل این مسأله وجود دارد یا خیر؟، گفت: در برخی مواقع گزارش‌ها دروغی است و چون از نظر خانواده‌ها آبروریزی شده از اورژانس اجتماعی شکایت می‌شود. همین امر مستلزم دستور قضایی است.

وی خاطرنشان کرد: شخص خاصی در نهاد قضایی برای این کار وجود ندارد تا پروسه را از زمانبر بودن دور کند. همچنین شعبه ویژه‌ای برای این کار وجود ندارد. برای کودکان تنها دادگاه اطفال وجود دارد که آن هم برای بررسی جرم کودک است و ربطی به کار اورژانس اجتماعی ندارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا