خرید تور نوروزی

چرا زنان به حقوق‌‌های پایین‌ تن می‌دهند؟!

در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی بر پذیرش برخی مشاغل با حقوق‎‌های بسیار پایین و خلاف مقررات وزارت کار از سوی زنان، یک فعال حوزه زنان، گفت: زنان و مردان در عرصه‌ی کاری به هرحال با هم رقابت دارند، اما وقتی فرصت شغلی برای زنان محدودتر است زنان مجبور به پذیرش حقوق‌های خلاف عرف می‌شوند.

نرخ بیکاری در زنان به نسبت مردان بسیار بالاست

«زهره ارزنی»، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز با تأکید بر این که «زنان می‌خواهند در جامعه حضور داشته باشند تا خودشان را اثبات کنند»، اظهار کرد: این مسأله بابد مورد توجه قرار بگیرد که نرخ بیکاری در زنان به نسبت مردان بسیار بالاست، بنابراین این که زنان بازار کار مردان را خراب کرده باشند، واقع‌بینانه نیست.

نفقه‌ی زن برعهده مرد است، اما واقعیت‌ عرف ما چیزی دیگری است

وی با بیان این که «وقتی کار نیست و شغل با شرایط مناسب برای زنان تحصیلکرده وجود ندارد، آنها مجبور به پذیرش مشاغلی با شرایط بد می‌شوند»، تصریح کرد: برخلاف این که در قانون، نفقه‌‌ی زن برعهده مرد است، اما واقعیت‌های که در حال حاضر در عرف ما اتفاق می‌افتد، گواه آنست که در بسیاری موارد هزینه‌های زندگی تنها برعهده مردان نیست و در واقع مردان به تنهایی تمام هزینه‌های زندگی را نمی‌پزدازند.

ارزنی به زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: زنان سرپرست خانوار با شرایط نامناسب و فرصت‌های شغلی محدودی که به عنوان یک زن برایشان در جامعه وجود دارد مجبور به تامین هزینه‌های زندگی هستند و برای نمونه می‌پذیرند که روزی 12 ساعت کار و تنها ماهی 800 هزار تومان و یا حتی کمتر دریافت کنند.

دستمزد زنان و مردان در عرف برابر نیست

این فعال زنان، شرایط کاری زنان و مردان را متفاوت دانست و تصریح کرد: فرصت‌های شغلی مردان و زنان با هم برابر نیست و بطور کلی دایره‌ی کارهایی که یک زن می‌تواند بپذیرد محدود است؛ برای نمونه کدام زن می‌تواند در کارگاه نجاری استخدام شود؟ پس اگر شغلی هم پیدا کند بیشتر از یک مرد خود را مجبور به قبول شرایط کاری آن می‌کند.

وی با بیان این که «قبول شرایط شغلی ناعادلانه تنها در مشاغلی که زنان و مردان در آن با هم رقابت می‌کنند اتفاق نمی‌افتد»، گفت: وقتی زنان بیشتر از این می‌ترسند که شغلی را از دست بدهند حتی برای کار در آرایشگاه‌های زنانه هم مجبور به قبول شرایط کاری غیرمنصفانه می‌شوند.از طرفی اگرچه قانون کار براساس کار مساوی تفاوتی بین دستمزد زن و مرد قائل نشده اما در عرف موجود، دستمزد زنان و مردان در موارد متعددی برابر نیست.

مردان به زنان ترجیح داده می‌شوند

ارزنی افزود: متاسفانه در برخی موارد، ما زنها خودمان را خیلی باور نداریم و تصور می‌کنیم مردان از زنان حاذق‌ترند. مردم یک پزشک مرد را در برخی تخصص‌ها از زنان ماهرتر می‌دانند و شایسته‌سالاری مطرح نیست و اغلب مردان به زنان ترجیح داده می‌شوند، بنابراین زنان در مواردی نمی‌توانند در تخصص خودشان کار پیدا کنند و در غیر تخصص خودشان هم دستمزد پایین‌تری می‌گیرند.

وی گفت: به دلیل اعتماد به نفس پایین زنان و خودباوری کمتر آنها، ریسک پذیری در انتخاب شغل آنها پایین می‌آید و تن به مشاغلی با حقوق و مزایای پایین‌تر می‌دهند.

مردان ایرانی بدنبال کاری بدون دردسر هستند

این وکیل دادگستری درباره‌ی این عقیده که زنان فرصت‌های شغلی مردان را از بین می‌برند، پاسخ داد: مردان ایرانی در مواردی حاضر به انجام هر کاری نمی‌شوند و به دنبال کاری بدون دردسر و با حقوق مناسب هستند.این مسأله در رقابت کاری کارگران ایرانی و افغانستانی نیز وجود دارد که مردان ایرانی حاضر به پذیرش برخی مشاغل سخت نیستند.

نابرابری شغلی زنان و مردان موضوع رایج در تمام دنیاست

ارزنی یادآور شد: فعالان حقوق زن در کشورهای دیگر هم به دنبال برابری شرایط زنان و مردان هستند و نابرابری شغلی زنان و مردان در دنیا موضوع رایجی است، اما در کشورهای دیگر فعالان حقوق زن و اتحادیه‌های زنان به اندازه‌ی ما محدودیت ندارند و به دلیل فعالیت در حوزه برابری حقوق زنان به اقدام علیه امنیت ملی متهم نمی‌شوند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا