خرید تور تابستان

ضرورت تشکیل کمیته سرطان در کشور

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر ضرورت تشکیل کمیته بررسی سرطان در کشور تأکید کرد و گفت: این کمیته می‌تواند در کمیسیون بهداشت و درمان تشکیل شود و با دستورالعمل‌های واقعی و عدالت‌محور در سیاست‌گذاری‌های بخش سلامت نقش داشته باشد.
به گزارش فارس، مسعود پزشکیان در دیدار با دست اندرکاران کنگره ملی سرطان، با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع سرطان در کشور گفت: برای بررسی سرطان و پیشگیری از این بیماری لازم است تیمی متشکل از متخصصان سرطان تشکیل شده و به صورت کاملاً کارشناسی نسبت به مباحث این بیماری بررسی و تحقیق کنند.
وی افزود: این تیم به صورت یک کمیته مجرب، می‌تواند در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس راه‌اندازی شود، اما پیش از هر گونه اقدام ضرورت دارد تا دستورالعمل های روشن و علمی آن مشخص شود،بنابراین اعضای این کمیته می‌توانند دستور العمل ها را تهیه کرده و نسبت به اجرایی کردن آن اقدام کنند.
پزشکیان برگزاری کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان را گامی در راستای تشکیل چنین کمیته‌ای دانست و  ادامه داد: برگزاری چنین کنگره هایی می‌تواند زمینه‌ای فراهم کند تا متخصصان سرطان گرد هم آیند و درباره  جدیدترین آمارها و ارقام سرطان ها گفت و گو کنند. چنین کنگره هایی ظرفیت تبدیل شدن به یک کمیته کارآمد را دارد.
به اعتقاد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در این کمیته‌ها، تمام جزئیات مربوط به این بیماری باید دسته بندی شده و مطالب به گونه‌ای منعکس شود که در مردم اعتمادسازی شده و به راحتی راهکارهای آن برای پیشگیری از ابتلا به چنین بیماری هایی را بپذیرند.
پزشکیان با بیان اینکه اعضای این کمیته باید توانایی تأ‌ثیر در سیاستگذاری های دولتی را داشته باشند، تأکید کرد: برای رسیدن به نتیجه، باید برنامه‌های واقعی و مبتنی بر عدالت تهیه شود، نباید گفته شود که برای نمونه سرانه دارویی در آمریکا 1200 دلار است و در ایران سرانه تمام خدمات درمانی تنها 400 دلار. باید هر کشور را با توجه به ظرفیت هایش سنجید از این رو لازم است برنامه‌ها واقعی دیده شود.
وی به تأثیر رسانه در ترویج فرهنگ سلامت اشاره کرد و افزود: رسانه وظیفه دارد تا خدمات درمانی را به مردم معرفی کند، نباید اذهان مردم با اخباری مانند کمبود دستگاه سی تی اسکن و … تشویش شود، باید به مردم آموزش داده شود که وجود چنین دستگاه هایی چقدر برای درمان بیماری‌ها تأثیر دارد.
پزشکیان با بیان اینکه رسانه می‌تواند با فرهنگسازی جلوی بسیاری از رانتها را بگیرد، به توصیه سازمان بهداشت جهانی به کشورهای در حال توسعه اشاره کرد و گفت: این سازمان معتقد است سه خطر درمان گرایی، چند پارگی و بازار تجارت سلامت رها شده غیر نظارتی، کشورهای در حال توسعه را تهدید می‌کند از این رو باید مردم و مسئولان را نسبت به این موضوع آگاه کرد و در این زمینه رسانه می‌تواند اطلاع رسانی بسیار خوبی داشته باشد. 
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا