گزارش مراسم تنفیذ | سخنان رهبری، روحانی، وزیر کشور و متن حکم
مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری صبح امروز (پنجشنبه) در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد و رهبر انقلاب با تنفیذ رأی ملت، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
به گزارش خبرآنلاین، متن حکم تنفیذ ریاست جمهوری که حجتالاسلام والمسلمین محمدیگلپایگانی آن را قرائت کرد، به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
خداوند متعال را سپاس میگویم که در آزمون سیاسی و اجتماعی بزرگ دیگری، ملّت عظیمالشأن ایران را سرافراز فرمود و حضور مبارک آنان را در یکی از اساسیترین اقدامات ملّی، گامی بلند در جهت حراست از عزّت و امنیت کشور و ابّهت نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار داد.
انتخابات پر شور و صفوف طولانی رأیدهندگان در سراسر کشور و نصاب درخشانِ شرکتکنندگان در انتخاب رئیسجمهور و آنگاه رأی بالای شخصیتِ منتخب، همگی نشانههای روشن از موفّقیّت نظام اسلامی در تحکیم و تثبیت جمهوریّت و خصلتِ مردمی این نظام انقلابی است، و این یکی از اساسیترین و مهمترین توانمندیهای بیشمار کشور اسلامی عزیز ما است که دستیابی به آرمانهای والای انقلاب را ممکن میسازد و آیندهی روشن کشور و ملّت را نوید میدهد.
اکنون با استمداد از هدایت و عنایت پروردگار و در سایهی توجّهات حضرت ولیاللهاعظم ارواحنا فداه و با تبرّک و تفأل به همزمانی با ایام ولادت حضرت امام ابیالحسنالرضا علیهآلافالتحیةوالثناء، اینجانب به پیروی از گزینش ملّت ایران، رأی آنان را تنفیذ و دانشمند محترم جناب حجةالاسلام آقای دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم و با دعا برای موفّقیّت ایشان، مؤکداً توصیه میکنم که این منصب خطیر را وسیلهئی برای کسب رضای الهی و ذخیرهئی برای هنگامهی لقاء پروردگار قرار دهند و همّت خود را متوجه استقرار عدالت، و جانبداری از محرومان مستضعف، و اجرای احکام اسلام ناب، و تقویت وحدت و عزّت ملّی، و توجه به توانمندیها و ظرفیتهای عظیم کشور، و صراحت در بزرگداشت ارزشها و مبانی انقلاب اسلامی نمایند و مطمئن باشند که ملّت غیور و شجاع، خدمتگزاران کشور را در دشواریها و در مقابله با زورگوئیها و زیادهخواهیهای استکبار تنها نخواهد گذاشت.
لازم میدانم بار دیگر دربارهی اجرای برنامهی اقتصاد مقاومتی و توجه ویژه به موضوع اشتغال و تولید داخلی تأکید کنم و یادآوری نمایم که رأی ملّت و تنفیذ آن موکول به حفظ و رعایت تعهّد به صراط قویم و مستقیم اسلامی و انقلابی است.
در پایان یاد امام عزیز راحل را گرامی میدارم و به روح مطهّر ایشان و شهیدان این راه درود میفرستم. و السّلام علی عباد الله الصّالحین.
سیدعلی خامنهای
۱۲/ مرداد/ ۱۳۹۶
گزارش وزیر کشور از مشارکت 73 درصدی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم
عبدالرضا رحمانی فضلی گفت: در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به طور متوسط در هر 78 ثانیه از یک نفر رأی گیری شد. حال آنکه متوسط اخذ رأی از هر نفر در دوره قبل 96 ثانیه بود.
وی به عنوان متولی برگزاری انتخابات از تاسی از فرمایشات رهبری در رعایت کامل بی طرفی و صیانت از آرای مردم به عنوان حق الناس و همکاری با شورای نگهبان و ….یاد کرد و گفت: از مرداد 95 سازمان و تشکیلات منظمی برای امن، سالم، قانونمندی و مشارکت حداکثری مردم با عنوان ستاد انتخابات کشور تشکیل شد. ستاد امنیت انتخابات با حضور نمایندگان نهادهای امنیتی و وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی هم سازماندهی شد. تامین امنیت انتخابات همزمان با ناامنی در کشورهای همسایه و تلاش دشمنان برای ایجاد اخلال در امر برگزاری انتخابات، واقعیت مهمی بود. برگزاری این انتخابات بدون هیچ مشکل امنیتی نشان دهنده اشراف اطلاعاتی نیروهای امنیتی ایران بود.
وزیر کشور با اشاره به اینکه سه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، شوراهای پنجم و میان دوره ای مجلس دهم همزمان برگزار شد، از تفاوت در نظارت و اجرای هر یک از این انتخاباتها یاد کرد و ادامه داد: با هماهنگی با شورای نگهبان زمان انتخابات تعیین و برنامه زمان بندی لازم تدوین شد. چندین همایش و جلسه آموزشی برای دستندرکاران برگزاری انتخابات برگزار شد. 200 میلیون برگ تعرفه با 10 شاخص امنیتی طراحی شد که 5 شاخص آن برای اولین بار لحاظ شد که مانع از هرگونه جعل می شد.
اهم سخنان وزیر کشور از این قرار است:
*در هیچ یک از استانها با کمبود تعرفه در انتخابات این دوره روبرو نبودیم.
*هیات معتمدان در هر یک از مراکز تشکیل شد و 429 هیات اجرایی در شهرستانها داشتیم. شعب اخذ رای نیز 10 درصد نسبت به انتخابات های گذشته افزایش یافت.
*با همکاری شورای نگهبان انتخابات ریاست جمهوری در سراسر کشور به شکل مکانیزه برگزار شد. همچنین بستر لازم برای مشارکت ایرانیان خارج از کشور با همکاری وزارت خارجه در 310 شعبه اخذ رای خارجی فراهم شد.
*به منظور استفاده برابر نامزدها از فرصت های تبلیغاتی دولتی، ستاد تبلیغات انتخاباتی در صداوسیما تشکیل شد.
* در فضای آرام برای تبلیغات قانونی و توأم با امنیت، 1788 همایش و گردهمایی سیاسی بزرگ در کمال آرامش و نشاط در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و از هر گونه بروز حادثه امنیتی جلوگیری شد.
* در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به طور متوسط در هر 78 ثانیه از یک نفر رأی گیری شد. حال آنکه متوسط اخذ رأی از هر نفر در دوره قبل 96 ثانیه بود.
* احراز هویت الکترونیکی مانع از رأی دادن با شناسامه غیر، شد و جلوگیری از بسیاری تخلفات انتخاباتی جلوگیری کرد.
*8 صبح جمعه 29 اردیبهشت 96 اخذ رأی برای انتخابات ریاست جمهوری آغاز و ساعت 24 روز جمعه نیز اخذ رأی انتخابات پایان یافت.
* شاهد مشارکت 73.33 درصدی مردم در انتخابات بودیم که نشانگر رشد 12 درصدی نسبت به انتخابات گذشته است.
* 3 میلیون و 688 هزار و 569 رأی در تهران اخذ شد که نسبت به دوره قبل 28.8 درصد آرا در تهران افزایش یافت.
* 41 میلیون و 365 هزار و 676 رأی در سراسر کشور اخذ شد و آقای روحانی با 23 میلیون و 634 هزار و 889 رأی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.
* شورای نگهبان از طریق رسیدگی به شکایات و بررسی های میدانی در کل کشور بدون آنکه حتی آرای یک صندوق را باطل کند، صحت انتخابات را تأیید کرد.
* در مسیر اجرای کار از ابتدا تا انتها آسیب شناسی کامل انجام شد و موارد در قالب لایحه جامع انتخابات به مجلس شورای اسلامی تقدیم می شود.
* از مقام معظم رهبری که با رهنمودهای داهیانه و مدبرانه ما را هدایت کردند و آقای روحانی که بستر لازم را برای برگزاری انتخابات فراهم کرد، شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی و تلاش خالصانه پرسنل وزارت کشور، علما، مراجع تقلید و ائمه جمعه، قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، وزارت خارجه، همکاری نامزدها، رسانه ها به ویژه صدا و سیما، همه دست اندرکاران امر انتخابات بسیار سپاسگزارم.
رییس جمهور با بیان اینکه تلاش دولت در راستای احقاق حقوق مردم است، از لزوم ریشه کن شدن فقر و دسترسی آسان به آزادی و برابری در برابر قانون و آیندهای مطمئن و ….به عنوان حقوق مردم یاد کرد.
به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی در مراسم تنفید خود به عنوان دوازدهمین رئیس جمهور ایران، گفت: خدا را سپاسگذارم که در آستانه ولادت ثامن الائمه، دولت دوازدهم آغاز میشود. در دوران پربرکت این امام، شیعه دوباره متولد شد. این امام مایه فخر همه ایرانیان است. همه رو به این آستان دارند و خاضعانه و عاشقانه می گویند «اسلام علیک یا مولای یا امام رضا».
وی با بیان اینکه همه افتخار خادمی امام هشتم را داریم، ادامه داد: ایران اگر امروز ایران است و با حفظ هویت دینی و اسلامی خود استقلال ملی و تاریخی دارد، به دلیل وجود بارگاه شریف این حضرت در این سرزمین است. چرا که مزار آن امام همچون پرچم برافراشته ای از پیوند هویت ملی و دینی ما ایرانیان است. ایران با همه عظمت و شوکت تاریخی اش در برابر اسلام از سر ادب، تسلیم شد. ما ایرانی هستیم و مسلمان و دوستدار اهل بیت. امامت را از امام علی و شهادت را از امام حسین آموختیم اما سیاست را امام رضا به ما آموخت که عظمت شیعه را در دورانی که حریف سرگرم جنگ قدرت بود، احیا کرد. امام با اجبار و اکراه امامت را پذیرفت تا ارکان سلطنت عباسی را که به نام خلافت خود را وارث نبوت می خواندند به لرزه در آورد.
رئیس جمهور از امام رضا (ع) به عنوان امامی مهربان و آموزنده درس محبت یاد کرد که به دنبال گفت و گوی منطقی با پیروان دیگر مذاهب بود تا با زبان منطق با دیگران سخن بگوید.
اهم سخنان وی از این قرار است:
*حمد و سپاس که در ایام انقلاب در ایران زندگی می کنیم. در سایه رهبری امامی که آزادی و عزت را به ملت ارزانی داشت. ملتی که از میان همه نظام های حکومتی، جمهوری اسلامی را برای حراست از استقلال و آزادی برگزید.
*قرن شمسی حاضر که به پایان آن نزدیک شدیم، دوران تجربه اندوزی برای مواجهه ایران اسلامی با دنیای مدرن بود. آموختیم که جمهوری اسلامی ایران ترکیبی از اسلامیت و جمهوریت است و نباید هیچ یک از آنها را نادیده گرفت. آموخته ایم که در ایران اسلامی، اقوام و گوناگونی جمعیت داریم.
* ما آموختیم جامعه ایرانی از نظر سبک زندگی دارای تنوع است و همه برداشت یکسانی از فرهنگ و هنر ندارند. این تنوع را باید به رسمیت شناخت و پاسداشت. همه حق دارند که خواستار توجه باشند تا توسعه متوازن و عادلانه در تمام کشور محقق شود.
* هنوز تا رسیدن به قله بلند تأثیرگذار در منطقه و جهان فاصله داریم. اذعان داریم برای ساختن آینده ای که آرامش، امنیت و پیشرفت کشور باشد، ناگزیر بر اتکای توانمندی های مردم ایران هستیم.
*فراتر از شعارهای رنگارنگ چاره ای جز برقراری جامعه عادلانه و اعتدالی نداریم که همانا نظام حمایت اجتماعی قدرتمند بدون فساد برای حمایت افراد جامعه در برابر سختی های زندگی است. تلاش دولت آن است که مردم به حقوق خود دست یابند.
*مهار تورم، رشد اقتصادی، رفع فقر، سربلندی ایران در محافل بین الملی، دستیابی به بازار منطقه و جهان، رشد فضای آزاد و معنوی، دسترسی آسان به اطلاعات، آینده مطمئن، امکان فضای اظهارنظر و گفتوگو، در جریان امور کشور بودن، یکسان بودن در مقابل قانون حق مردم است. همه این حقوق جز با اعتدال و دوری از افراط و تفریط، اصالت دادن به قانون و فرهنگ قانون گرایی میسر نخواهد شد.
* امروز پس از 39 سال از حیات جمهوری اسلامی همه جریانات سیاسی و مردم اتفاق نظر دارند که در جمهوری اسلامی، میزان رأی مردم است و مردم از طریق صندوق رأی نظر خود را درباره سیاست ها و شیوه های اداره کشور اعلام می کنند. نظام امین رأی مردم است و رأی مردم را حق الناس می داند. به همین دلیل نظام توانست اعتماد شهروندان را به صندوق های رأی جلب کند.
* مردم با تمام وجود به میدان آمدند و با زبان رأی دوباره با رهبر، نظام، دولت و منتخب خود تجدید بیعت کردند. ملت به زیبایی کار خود را به پایان رساند و خواسته خود را به زبان آورد. امروز بار مسئولیت به دوش ماست. ما باید اعلام کنیم دوباره برای اعتلای اسلام، سربلندی ایران، اقتدار نظام و خدمت به همه مردم ایران آماده هستیم.
* صدای مردم را بار دیگر شنیده ایم؛ باید به امید و خواسته های آنها توجه کنیم. ما برکات بزرگی از این مردمسالاری دینی مشاهده کردهایم. مردم می بینند که خواسته ها و علایق شان از طریق نامزدها مطرح و نمایندگی می شوند و بعد از طریق رأی دادن به نامزد مورد علاقه شان، احساس می کنند که در تعیین سرنوشتشان مشارکت دارند. این فرایند سبب می شوند دلبستگیشان به نظام جمهوری اسلامی افزایش یابد. نظام جمهوری اسلامی ایران برخلاف نظام های پیشین در ایران، نباید نظامی عاریتی باشد. امروز این نظام در عواطف و قلوب مردم ایران ریشه دارد.
* دومین برکت مردمسالاری آن است که چون جمهوری اسلامی متکی بر خواست و آرای مردم است، به انجماد و بن بست دچار نمی شود. در نظام های دیکتاتوری چون حکومت خود را فارغ از خواست مردم می داند امکان انطباق حکومت با تحولات اجتماعی از بین می روند و با یک شورش حاکمان گویا از خواب بیدار می شوند و تازه صدای مردم را می شنوند.
*سومین برکت مردمسالاری این است که همه پذیرفتیم در یک جامعه 80 میلیونی در مورد موضوعات مختلف، طیف گسترده ای از مواضع سیاسی وجود دارد و البته پذیرفتیم که در نهایت برای اداره کشور این رای مردم است که از میان دیدگاه های مختلف سیاسی راه خود را انتخاب میکند.
*اینکه همه به رای صندوق ها گردن نهادیم، بیانگر بلوغ کشور است. بدون شک این دستاورد مردم سالاری دینی ما مدیون امام و رهبری است که با سعه صدر، بستر رشد و نمو برای فرزندان انقلاب با سلایق مختلف سیاسی را فراهم کرده اند.
*نظام جمهوری اسلامی دستاوردهای مهمی برای رفع فقر داشته است. از ابتدای انقلاب تا کنون، دولت و دیگر نهادهای نظام خدمات گسترده ای را ارائه کرده اند تا رفاه عمومی و فرصت های پیشرفت به صورت عادلانه فراهم شود. دولت هم قدم های مهمی در این راستا برداشته است؛ با این حال هنوز هم وضعیت فقر شایسته ملت ایران و نظام نیست.
*همانطور که در دوره انتخابات وعده دادم یکی از اهداف دولت دوازدهم، ریشه کن کردن فقر مطلق از کشور است و امیدوارم در پایان دولت دوازدهم شاهد کارنامه درخشان تر برای نظام در کاهش نابرابری باشیم. اما همه واقفیم که دستیابی به عدالت اجتماعی خواهان آن است که در کشور ثروت ایجاد شود، رفع فقر در گرو ایجاد شغل است، چرا که یکی از مهم ترین مجاری ایجاد فقر بیکاری است و کشور هم با موج افراد جویای شغل مواجه است. لذا کشور نیازمند آن است که شارایط لازم را برای شغل ایجاد کند. میدانیم این مهم نیازمند دسترسی به ثروت، بازار و فناوری است.
*دولت دوازهم برنامه خود را بر اساس سیاست های نظام و با هدف ایجاد انقلاب اقتصادی طراحی کرده است، امروز ملل جهان به رغم فاصله ها و مشکلات سیاسی، در همسایگی هم قرار گرفته اند و نمیتوان توسعه پایدار و عادلانه ملی را بدون برنامه ای روشن از تعامل با جهان که در سند چشم انداز بر آن تاکید شده است، استوار ساخت. گذار از تحریم ها و برخورداری از توان بازندارنده دفاعی اولین گام در این مسیر بوده است.
*نظام جمهوری اسلامی هیچ گاه تحمیل انزوا از سوی دشمنان را نمیپذیرد و تسلیم خواست بدخواهان در عدم مشارکت ایران در نظام بین الملل نخواهد شد. برجام نشان حسن نیت ایران برای تعامل سازنده ایران در سطح بین الملل بوده و هست. اکنون با پشتیبانی یک ملت بر تعامل سازنده و موثر با جهان در چارچوب قانون اساسی تاکید داریم.
*من باردیگر در این محفل با عظمت، اعلام میکنم که با پایان انتخابات فصل همدلی آغاز شده و وقت آن است که همه با هم در سایه گفتوگو و اجماع، درسایه هم، نیروهای خلاق، کارآمدی نظام را ارتقا ببخشیم. دستانم را به سوی همه کسانی که به عظمت ایران می اندیشند، دراز می کنم. از آنها برای پیشرفت کمک میطلبم.
*خدایا این ملت که بهترین های خود را در راه تو هدیه کرده و آماده هدیه کردن است، شایسته بهترین ها است، از تو میخواهم بهترین نعمت خود را بر این مردم سربلند ارزانی دار. اینک که این مردم بزرگ، این بنده کوچک را بر خدمت انتخاب کرده است، پرتو عنایت و هدایتت را بر من بتابان و من را شایسته خدمت قرار ده. (جمعیت حاضر در پاسخ به این دعای روحانی، «الهی آمین» گفتند.)
*ای آغازگر هستی ها و ای جبران کننده کاستی ها یاریم کن که در تحمل نامهربانی ها صبور، در مقابله با ظلم جسور، در فرو ریختن دیوار دروغ و حسد توانا و در کنار زدن پرده ریا توانمند و در شیندن صدای مرد شنوا و در پاسخ به خواست جوانان مصمم و در پای فشاری بر مسائل ملت پابرجا باشم. ای آشکار کننده زیبایی ها و پوشاننده زشتی ها از تو عزت میخواهم نه خودخواهی از تو کرامت میخواهم نه خودپسندی از تو شرافت میخواهم نه خود رایی، ای دانای همه نهان ها و شنونده همه شکوه ها! از تو میخواهم کینه توزی را به مهربانی و حسادت را به همکاری و بدبینی ها را به همدلی بدل فرمایید! (روحانی این فراز از سخنانش را با بغض بیان کرد.)
*وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِی مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِی مِنْ لَدُنْکَ سُلْطَانًا نَصِیرًا (و بگو: «پروردگارا! مرا (در هر کار،) با صداقت وارد کن، و با صداقت خارج ساز! و از سوی خود، حجتی یاری کننده برایم قرار ده!»)
رهبر انقلاب: از دشمن هیچ هراسی نداریم
رهبر انقلاب فرمودند: نسل جدید ما فراموش نکند که ما دوره قبل از انقلاب را با همه وجود لمس کردیم، دیکتاتوری، در حاشیه بودن و بی اعتنایی به مردم را با همه وجود دیدیم. مردم قبل از پیروزی انقلاب هیچ نقشی در مدیریت کشور و تعیین مدیران نداشتند.
به گزارش خبرآنلاین، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری دوازهم در حسینیه امام خمینی (ره) فرمودند: این جلسه، جلسه بسیار مهمی است، روزهای مهم و تعیین کننده است. تصادف و تقارن این مراسم و این جلسه با ولادت با سعادت حضرت امام رضا (ع) برای دل های مشتاق ملت ایران و جمع حاضر مایه تبرک است. امیدواریم بتوانیم همچنان که آن بزرگوار در همین کشور خود ما و در شهرهای نزدیک به طوس یعنی نیشابور آن حدیث معروف را بیان نمود و کلمه توحید را پایه و اساس دین معرفی فرمود، ما نیز بتوانیم کلمه توحید را و حقیقت توحید را در زندگی شخصی و اجتماعی و در پایه های حکومت جمهوری اسلامی استقرار ببخشیم.
ایشان تاکید کردند: اهمیت این جلسه از دو نظر است؛ یکی اینکه آغاز یک دوره مدیریت جدید کشور است. که این امیدواری وجود دارد که انشالله مسئولانی که همراه با رئیس جمهور محترم و منتخب وارد میدان عمل خواهند شد با ابتکارات جدید و توانمندی بیش از گذشته انشالله ملت را خرسند و خوشحال کنند و همین خواسته ها و مطالبی که رئیس جمهور محترم در بیانات شان عنوان کردند برآورده کنند.
رهبری معظم تصریح فرمودند: جهت دوم این است که این جلسه نماد مردم سالاری است. این دوازدهمین جلسه ای از این نوع است. یعنی ملت ایران دوازده مرتبه از آغاز انقلاب در انتخاب مدیران طراز اول کشور نقش آفرینی کردند. این مساله خیلی مهمی است. انتخابات مردم و گزینش های مردمی ده تا مجلس هم بوجود آورده است، پنج شورای شهر و روستا را تشکیل داده است. پنج مجلس خبرگان را بوجود آورده است. اینها از برکت انقلاب است.
رهبر انقلاب فرمودند: نسل جدید ما فراموش نکند که ما دوره قبل از انقلاب را با همه وجود لمس کردیم، دیکتاتوری، در حاشیه بودن و بی اعتنایی به مردم را با همه وجود دیدیم. مردم قبل از پیروزی انقلاب هیچ نقشی در مدیریت کشور و تعیین مدیران نداشتند. روسا، سلاطین و پادشاهان می آمدند و می رفتند و مردم تماشاچی بودند. انقلاب اسلامی آمد و مردم را از حاشیه به متن آورد. مردم صاحب اختیار شدند. این دوازدهمین باری است که نتیجه گزینش مردم مشخص می شود.
ایشان تاکید کردند: یاد کنیم از امام بزرگوارمان که، عزم راسخ و شجاعت بی نظیر آن مرد بزرگ این دستاوردها را به ملت ایران داد. ما مسئولان و بقیه مردم باید افتخار کنیم که در دورانی قرار گرفتیم که خدای متعال مردم بزرگی را در میان مردم برگزید که توانست این اقیانوس را به تلاطم دربیاورد. این کار کوچکی نیست. ایشان توانست به طور کلی جهت حرکت کشور و ملت ایران را تغییر دهد. امام بزرگوار وارد میدان شد، شجاعت بی نظیر، توکل او به خدا، اعتماد او به مردم و ..توانست این انقلاب را بوجود آورد.
معظم له تصریح کردند: در این دوران قریب به چهل سال یک سلسله بهم پیوسته مسئولانی هم هستند که اینها هرکدام در نوبت خود و به سهم خود تلاشی کردند، زحمت کشیدند، ابتکاری به خرج دادند و ایفای نقش کردند. امروز محصول کار مجوعه دست اندرکاران و مسئولان نظام در اختیار مسئولانی است که امروز انشالله مشغول کار خواهند شد.
در ادامه بخش هایی از بیانات رهبر معظم انقلاب آمده است؛
*همکاران رییس جمهور محترم باید بر این سرمایه ملی بیفزایند و آن را تحویل نسل بعد و مدیران بعدی بدهند که روز به روز این حرکت گسترده تر شود. در این 4 دهه ملت و دولت کارهای بزرگی کردند، زیربناهای علمی و اجرایی و عملی و فکری فراوانی در کشور به وجود آمده است که مطلقا قبل از انقلاب وجود نداشت.
*این زیربناها سکوهای پرش این ملت به سوی آینده هستند. تجربه های متراکمی در اختیار مسوولان قرار گرفته است. نسل های جدیدی با تفکر انقلابی و سرشار از انگیزه تربیت شده اند و امروز آماده اند. در اوایل انقلاب ما اینقدر شخصیت آماده مدیریت نداشتیم. امروز جوانان زیادی برای نقش آفرینی در بخشهای مختلف کشور فراوانند. تلاش این مجموعه مردان فعال و دولتمردان موثر در طول این 4 دهه توانسته این ظرفیت عظیم را در اختیار ملت بگذارد.
*مسوولان ما توانستند در طول این دهه با دنیا همکاری کنند علیرغم اینکه همواره دشمنان خواستند ملت ایران را منزوی کنند اما ملت منزوی نشده است اما با استکبار مقابله جدی کرده است. در مقابل ترفندها ایستادگی کرده اند و دشمن همچنان مشغول است.
*یکی از نکاتی که باید تکرار کنم که نباید از ذهن کسی بیرون برود حضور دشمن و ترفندهای ان است. امام علی فرمودند: اگر شما در سنگر خوابتان برد در سنگر مقابل شما چشمی بیدار است و علیه شما فعالیت کند. نباید مراقبت را فراموش کنید. مسوولان مخاطب اصلی این سخن هستند. دشمن مشغول دشمنی است اما به فضل الهی ملت ایران آبدیده شدند. ما را تحریم کردند و مشکلاتی برای کشور به وجود آمد اما تحریم ها موجب شد چشم ما بر روی امکانات خودمان باز شد. وقتی تحریم شدیم به خود آمدیم و ظرفیت های داخلی را پیدا کردیم و استفاده کردیم. امروز علیرغم میل دشمن ما از لحاظ سیاسی، نظامی و امنیتی قوی هستیم.
*جمهوری اسلامی به مراتب مقتدرتر از سال های اول است. ما از ترفندی که دشمن علیه ما به کار برد به نفع خودمان بهره بردیم. بعضی ها صریح دشمنی می کند مثل مسوولان کنونی آمریکا و بعضی هم با دست های چدنی در دست کش های مخملی با ملت ما دشمنی می کنند . اما اعتماد به نفس ملت ما افزایش پیدا کرده است و ماامروز به مراتب از سال های اول قوی تریم.
*ما راه های مقابله با دشمن را هم بلدیم. امروز ملت ایران راههای مقابله با دشمن را یاد گرفته است. مسوولان می دانند چگونه برخورد کنند و برخورد می کنند و ما از دشمن هیچ هراسی نداریم.
* مسولان کشور به خصوص مجموعه ای که به زودی در اطراف رئیس جمهوری، هیأت دولت و قوه مجریه را تشکیل خواهند داد، بدانید ظرفیت بالایی در اختیار شماست. استعدادها را باید شناخت و از آنها بهره برداری کرد. شما با تکیه به روحیه انقلابی، کار جهادی، حمایت مردمی با انبوه سرمایه های مادی و معنوی می توانید کشور را پیش ببرید.
* چند جهت گیری را توصیه می کنم. جهت گیری اول توجه به مشکلات مردم است که امروز در درجه اول مشکلات اقتصادی و معیشتی وجود دارد که کشور را باید به نقطه قابل قبولی در 4 سال آینده برسانید. توصیه دوم تعامل گسترده با دنیا است. این درست نقطه مقابل آنی است که دشمنان و سلطه گران جهانی دنبالش هستند. ما می توانیم به کشورهای دنیا کمک کنیم و از کمک آنها بهره مند شویم. اقلیم و جغرافیا و ظرفیت های ما این را فراهم می کند.
* توصیه دیگر آنکه در برابر هر سلطه طلبی با صلابت و قدرت ظاهر شوید. امروز از همه متجاوزتر و وقیح تر رژیم ایالات متحده آمریکاست. در مقابل اینها با قدرت و صلابت ظاهر شوید. چهار دهه فعالیت بین المللی به مان نشان می دهد، هزینه تسلیم مقابل رژیم های زورگو بیشتر از مقاومت در مقابل آنهاست. تسلیم ملت ها را بیچاره و آنها را از ارزش های انسانی دور می کند بنابراین تسلیم شدن در مقابل زورگویان هزینه های سنگینی دارد.
*ما مقابل خواسته های سلطه گران تسلیم نشدیم و امروز امکانات مان از دیروز خیلی بیشتر است. ایستادیم در مقابل آنها و تسلیم هم نشدیم. البته شهیدان و فداکارانی داشتیم، شخصیت های بزرگ و ارزشمندی را از دست دایم اما جمهوری اسلامی حرکت و شعارهای خود را برجسته تر کرده است.
* توصیه می کنم. مسئولیت و توانایی را امانت بدانید. همچنان که امیرالمومنین فرمود «این برگردن تو امانتی است». مسئولیت امانت الهی است که باید آن را حفظ امانت کرد.
* توصیه بعدی این است که وقت کم و کار بسیار است، اولویت ها را در برنامه ریزی ها و هزینه کردها درنظر بگیرید. امروز اولویت همین هایی است که رئیس جمهور محترم نیز به آنها اشاره کرد، بحث عدالت و ریشه کن کردن فقر و فساد اولویت های اول است.
* با برنامه حرکت کنید، برنامه ششم، برنامه جامعی است، امسال هم سال شروع برنامه است البته تأخیر داریم باید برنامه ششم از سال پیش شروع می شد. باید با دقت کامل و پیش بینی همه امکانات حرکت انجام شود.
*اتحاد ملت را مهم بشماریم. هرچه داریم از وحدت و اتحاد ملت با مسئولان و مجریان کشور داریم. دودستگی های مضر ایجاد نشود. مردم سلایق مختلف دارند بسیار خوب بگذاریم با سلایق مختلف مردم در کنار هم زندگی خوبی داشته باشند سلایق مختلف به معنی درگیری و گریبان گیری نیست. التهاب آفرینی نباید انجام شود.
*از شنیدن نظرات مخالفان آشفته نشوید. بگذاریم دیگران از ما انتقاد کنند.
*نقص هم در کارهای ما کم نیست. انتقادها را بپذیریم و تحمل کنیم. به میان مردم بروید و با مردم بی واسطه حرف بزنید. گزارش هایی که به ما می رسد هرچند صادقانه باشد اما خیلی تفاوت دارد با آنچه که انسان با مواجهه با مردم می بیند. قدر نیروهای انقلابی و پرانگیزه را بدانید. نیروهای مومن پر انگیزه و انقلابی کسانی هستند که در مشکلات کشور را حفظ می کنند و سینه سپر می کنند.
*در تصمیم گیری های بین المللی به یاد داشته باشید که دشمن همه توانش را به کار برده که شما را نابود کند. مسوولان دولت هایی که صریح می گویند که در صدد نابودی جمهوری اسلامی هستند بعضی هم پنهان می کنند. تعامل بین المللی نباید ما را از این نکته که دشمنانی هستند که می خواهند ما را نابود کنند غافل کند. شما موشک ماهواره بر به فضا پرتاب می کنید آن ها جنجال به پا می کنند. در حالیکه یک کار علمی و معمولی برای ملت است. این ها نشانه های این است که باید بیشتر مراقب باشید و پاسخ به این دشمنی ها قوی تر شدن است. مراد من از قوی شدن فقط در زمینه نظامی و امنیتی نیست. در زمینه های فرهنگی و اقتصادی و حفظ هویت اسلامی باید قوی تر بشویم . این پاسخ به دشمن است.
*به خدا توکل کنید. وعده نصرت الهیی را باور کنید. شما در راه اقامه دین و حاکمیت دین خدا هستید و این نصرت الهی است و مطمئن باشید که خدا شما را نصرت می دهد. در مقابل دین سیتزی ها و قانون شکنی ها بی تفاوت نباشید و بدانید آینده متعلق به شما است.
انتهای پیام