نامه سرگشاده اهالی موسیقی درباره لغو کنسرت ها به روحانی
اهالی موسیقی در گردهمایی خود عنوان کردند: اگر خسارات معنوی ناشی از لغو کنسرتها قابل جبران نیست اما قطعا خسارت مادی چنین اتفاقاتی را پرداخت کنند و این موضوع باید مقدمهای برای اقدامی از این دست باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، گردهمایی اهالی موسیقی در اعتراض به لغو کنسرتها عصر روز چهارشنبه ۱۱ مرداد در خانه موسیقی برگزار شد.
در ابتدای این گردهمایی محمود سراجی (تهیهکننده موسیقی) پشت تریبون قرار گرفت و گفت: ما امروز دورهم جمع شدهایم تا این حرکت نقطه آغازی برای حمایت از فعالیتهای هنرمندان زحمتکش موسیقی باشد.
حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی) نیز با قدردانی از حضور هنرمندان در این گردهمایی گفت: امروز از اعضای دیگر صنوف جامعه هنری هم علاقمند بودند در جمع ما حاضر شوند و همین نشان میدهد که همه ما یک خانواده هستیم. به قول سعدی چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار.
وی در ادامه افزود: متاسفانه عدهای میخواهند برخی از شیرینیها را به کام مردم و هنرمندان تلخ کنند و در این راستا شاهد اتفاقات ناگواری هستیم. به هر حال همه میدانیم مشکلات کجاست. در عین حال دولت محترم تلاش کرده تا فعالیتهای هنرمندان را تسهیل کند. به هر حال باتوجه به حجم و گستردگی زیادی که در برگزاری کنسرتها اتفاق افتاد؛ شاید همین اندک لغو کنسرتها به چشم نیاید؛ اما وقتی همین تعداد لغو کنسرت شکل پررنگی به خود میگیرد موجب ناراحتی ونگرانی تعدادی از هنرمندان میشود. این همان نگرانی بود که برای ما جدی شد تا تصمیم گرفتیم برای این موضوع چارهای بیندیشیم.
مدیرعامل خانه موسیقی همچنین عنوان کرد: ما در سال ۹۴ کمپینی را پیرامون لغو کنسرتها تشکیل دادیم و در پی آن خانه موسیقی به نمایندگی از هنرمندان نامههای اعتراضی مختلفی را به مراجع دی ربط ارسال کرد. در آن زمان جناب آقای رئیسی به عنوان دادستان کل کشور پس از دریافت نامه ما، دستور داد جلسه مشترکی با نماینده دادستان کل کشور داشته باشیم. اتقاقا در همان دوران بود که مراتب ابراز تاسف ایشان برای این موضوع اعلام شد و قرار بر این شد که دادستانیهای کل کشور در جهت برگزاری کنسرتها با ما همکاری داشته باشند و خوشبختانه در سال گذشته هم پیرو همین پیگری سال ناآرامی نداشتیم و همکاری خوبی در این زمینه شد.
نوربخش گفت: من بر این باورم اینگونه نیست که مجموعه دادستانی با کارهای فرهنگی هنری تقابل داشته باشند. اما وقتی اتفاقی رخ میدهد؛ باعث میشود هزینه زیادی در داخل کشور اتفاق بیفتد. ما پشت پرده ماجرا را میدانیم که چرا کنسرت آقای ناظری لغو شده و این ناشی از بیتدبیریها و ملاحظات شخصی بوده که کار را به اینجا کشاند. اینکه ساختمان برگزاری کنسرت امن نیست و در دقیقه نود میآیند سالن را با دستور دادستان پلمب میکنند، موضوع بسیار مهمی است که باید دادستان محترم پاسخ لازم را بدهند. به هر صورت این اتفاق ناگواری است و ما امروز آمدیم تا ضمن پشتیبانی از مجموعه دولت و آقای روحانی بیانیهای را به امضا برسانیم که طی آن مطالبات اهالی موسیقی به ایشان اعلام شود.
وی در ادامه افزود: این اتفاقات نادر که اطمینان داریم سیستماتیک نیست و بر این باوریم و مسئولان قوه قضائیه اصلا قصد تقابل با اهالی موسیقی را ندارند. اما میخواهیم بگوییم تصمیمات شخصی نباید برای موسیقی کشور آنقدر هزینه ایجاد کند. ما از تمامی مسئولان ذیربط میخواهیم اگر خسارات معنوی ناشی از لغو کنسرتها قابل جبران نیست اما قطعا خسارت مادی چنین اتفاقاتی را پرداخت کنند و این موضوع باید مقدمهای برای اقدامی از این دست باشد.
تقی ضرابی (عضو هیات مدیره خانه موسیقی و رئیس انجمن موسیقی تهران) پس از سخنرانی نوربخش پشت تریبون قرار گرفت. ضرابی ضمن قرائت بخشهایی از اندیشههای امام خمینی (ره) در حوزه هنر و بیان نقطه نظرات بنیانگذار انقلاب اسلامی در حوزه کمتوجهی به فرهنگ و هنر ایرانی گفت: برخی از مسئولان خواسته یا ناخواسته با جدیت شریک عوامل بیگانهای هستند که در تهاجم فرهنگی مشغول تضعیف موسیقی اصیل و عرفانی این سرزمین هستند؛ تا جایی که مداحان و قاریان از خردهفرهنگهای مبتذل بیگانه استفاده میکنند. پس اقتدار فرهنگی چه شد و چگونه میتوان سکوت کرد؟!
وی در ادامه افزود: بحرانهای اجتماعی و فردی معاصر بیش از اینکه ناشی از عقب ماندگیهای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی باشند بخش عمدهای از انحطاط اخلاقی و فرهنگی و بیتوجهی به مقدسات فرهنگ ماست.
بعد از صحبتهای نوربخش و ضرابی نامه اعتراضی هنرمندان موسیقی خطاب به رئیس جمهوری قرائت شد.
در بخشهایی از این نامه که خطاب به دکتر روحانی (رئیسجمهور) نوشته شده، آمده است: آقای دکتر روحانی شما از بدو قبول مسئولیت خطیر ریاست جمهوری خوشبختانه از حقوق شهروندی سخن به میان آوردید و از لزوم بهرهمندی و دفاع تمامی شهروندان از حقوق حقهٔ خودشان صحبت کردید… طرح آن مساله دلگرمی و امیدواری بسیاری بویژه در بین فعالان حوزه موسیقی پدید آورد. حال سوال اینجاست: آیا لغو کنسرتهای قانونی مصداق بارز ضایع کردن حقوق شهروندی هنرمندان نیست؟
جناب آقای روحانی اکثریت قابل توجه مردم ایران و بویژه اکثریت قاطع اهالی فرهنگ …و هنرمندان ایران در انتخابات به جنابعالی رای دادند چراکه به راه و دیدگاه فرهنگی شما باور داشتند و شما مشاهده کردید و دیدید که چگونه قاطبه هنرمندان در صحنه حاضر شدند و جانانه از انتخاب شما به عنوان رئیس جمهور حمایت کردند و اینک این هنرمندان پاکباخته نیازمند حمایت شما هستند.
هنرمندان و اهالی موسیقی هیچگاه افزونطلب نبوده و نیستند، آنها مطالبه زیادی ندارند؛ هنرمندان عرصه موسیقی فقط میخواهند موانع فعالیت قانونی آنها برچیده شود؛ آیا این خواسته زیادی است؟!
هنرمندان و اعضای خانه موسیقی خواستههای به حق خود را بدین شرح اعلام میدارد:
۱- در آستانه تشکیل دولت دوازدهم ما هنرمندان موسیقی تقاضا داریم برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فردی آگاه، شجاع و مدافع حقوق هنرمندان را که دلسوز فرهنگ و هنر ملی ایران باشد انتخاب نمائید.
۲- دولت باید پشتوانه محکمی برای مجوزهای صادره خود باشد و پس از صدور مجوز برای کنسرتها و یا هر برنامه دیگری تا پایان، پای کار بوده و از کیان و حرمت مجوزهای صادر شده دفاع نماید.
۳- در صورت لغو هر برنامه مجوز دار دولت باید ساز و کار جبران خسارت و پرداخت تمام و کمال غرامتها را در نظر بگیرد تا از این پس هیچ هنرمندی متضرر رفتار غیرقانونی و اعمال سلیقه شخصی افراد نشود.
۴- دولت باید بهطور شفاف و روشن پشت پرده گروههای فشار و عواملی را که موجب لغو کنسرتها میشوند، اعلام و نسبت به محکوم کردن آنها در حمایت از هنرمندان اقدام نماید.
در این گردهمایی موزیسینهایی چون سید محمد میرزمانی، میلاد کیایی، داود گنجهای، افشین معصومی، زیدالله طلوعی، حسن ریاحی، وارطان ساهاکیان، حسین علیشاپور، مزدا انصاری، قاسم رفعتی، داریوش پیرنیاکان، شاهرخ تویسرکانی حضور داشتند.