صدای دانشجویان به هیات بازرسی نرسید
700 استاد و دانشجوی دانشگاه هنر تهران، طی نامهای به وزیر علوم نسبت به تحرکات مشکوک در این دانشگاه برای انتصاب اعضای گروهی وابسته به رییس کنونی دانشگاه هنر اعتراض کردند. امضاکنندگان این نامه، همچنین نسبت به برنامهریزیهای رییس کنونی این دانشگاه برای نرسیدن صدای دانشجویان به گوش هیات نظارت وزارت علوم، اعتراض کردند و خواستار توجه جدی به تحرکات در این دانشگاه شدهاند.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از شرق، در متن این نامه آمده است: «امضاکنندگان این نامه اعم از دانشجویان و اعضای هیاتعلمی دانشگاه هنر تهران مبنا را بر این فرض خوشبینانه گذاشتهاند که قرار است در راستای شکلگیری دولت تدبیر و امید به خواستهها و اراده جمعی دانشگاهیان [و نیز در این مورد هنرمندان] توجه و ترتیب اثر داده شود. نزدیک به دو ماه از شروع اعتراضها، ارایه درخواستها و پیشنهادهای خانواده دانشگاه هنر میگذرد و نهتنها اخبار خوشی از تغییرات شنیده نشده بلکه برعکس، شاهد تحرکات برخی معاونین فعلی دانشگاه یا همراهان تیم مدیریتی چندسال گذشته (که از مسببین اصلی برخورد با اعضای باسابقه و دانشمند هیاتعلمی بودهاند) هستیم که با فرصتطلبی و سوءاستفاده از شرایط در حال تغییر، خود را آماده تحویلگرفتن صندلی ریاست میدانند.» در ادامه این نامه تاکید شده است: «همانطور که در اعتراضها و گزارشهای اکثریت قاطع دانشجویان و نیز برخی اعضای هیاتعلمی دانشگاه ذکر شده بود، نتایج مدیریت بعضا فاجعهبار علمی و اجرایی برخی افراد حاضر در سمتهای کلیدی دانشگاه واضح و ملموس است که احتمالا جزییات کامل وضعیت موجود در گزارشهای همکاران و مشاورانتان [اگر به صداقتشان اعتماد کنیم] به اطلاع جنابعالی رسیده است.
وضعیتی که در ابعاد عمرانی – سختافزاری نامناسب، برخوردها و گزینشهای سلیقهای با دانشجویان و اساتید، تنزلیافتن فاجعهبار سطح علمی-پژوهشی دانشگاه بهویژه در گروه دکترا، جذب خارج از مقررات هیاتعلمی و زمینههای دیگر به وضوح قابل مشاهده است.»
امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به اینکه «شنیدن قوتگرفتن احتمال انتصاب دکتر زاویه به ریاست دانشگاه با حمایت برخی افراد در وزارت علوم و لابی تیم مدیریتی فعلی، فقط و فقط نادیدهگرفتن و بیاحترامی به خواستههای اساتید و دانشجویان دانشگاه هنر است» اعلام کردهاند: «پس با این اوصاف و در حالی که دانشجویان در عین رعایت احترام و اخلاق، به صراحت ریاست دانشگاه را مورد انتقاد قرار داده و از عملکرد غیرقابلدفاع کسانی همچون جناب آقای دکتر سعید زاویه شکایت قاطع دارند، شنیدن قوتگرفتن احتمال انتصاب دکتر زاویه به ریاست دانشگاه با حمایت برخی افراد در وزارت علوم و لابی تیم مدیریتی فعلی، فقطوفقط نادیدهگرفتن و بیاحترامی به خواستههای اساتید و دانشجویان دانشگاه هنر است. و حتی -متاسفانه- پس از حضور کمیته سهنفره وزارت علوم بدون اطلاع دانشجویان، اساتید و کارکنان در دانشگاه هنر شاهد افزایش تهدیدشدن دانشجویان معترض به محکومیت انضباطی هستیم. پس این ابهام و پرسش مطرح میشود که دلیل این همه جلسه با دانشجویان یا درخواست گزارش و ارایه وضعیت دانشگاه از سوی کمیتهها یا بخشهای پیگیر وزارت علوم چه بوده است؟ آیا صرفا تحرکاتی صوری بوده است؟ ما همچنان امیدواریم که خلاف این ثابت و محقق شود.»
دانشجویان و اساتید دانشگاه هنر همچنین خطاب به وزیر علوم تاکید کردهاند: «جناب آقای وزیر، اگر مبنا همچنان بر صداقت و تعهد وعده دادهشده از سوی رییسجمهور محترم در قبال پیگیری خواستههای هنرمندان و دانشگاهیان و همینطور احترام به اراده و خواست و اجماع همگانی است و از آنجا که رشد کیفیت آکادمیک از دغدغههای اصلی جنابعالی است، پس کمترین خواسته خانواده دانشگاه هنر (علاوه بر برخورد وزارت علوم با اقلیتی که قدرت اجرایی دانشگاه را در دست داشته و با مهندسی شرایط فعلی، مانع رسیدن صدای اعتراض اکثریت قاطع دانشجویان و اساتید به شما و همکارانتان است)، احترام به خواسته به حق و اولیه آنان است که پیشتر هم مطرح شده بود و چندباره و این بار خطاب به شخص شما مطرح میکنیم.»
امضاکنندگان در پایان عنوان کردند: «اولین و اساسیترین خواسته ما انتخاب رییس دانشگاه از داخل دانشگاه هنر و از میان اعضای لایق و مقبول هیاتعلمی است که مورد اجماع قاطع و تایید اساتید و دانشجویان دانشگاه هنر باشند. از همینرو اسامی گزینههای مشخصشده پیشنهادی دانشجویان و اساتید دانشگاه (که بنا بر معاذیری از ذکر آن در این نامه پرهیز میکنیم) در فرصتی مناسب تقدیم حضور جنابعالی میشود. جناب آقای فرجیدانا، توجه جنابعالی به این درخواست و ترتیب اثر موثر شما درواقع احترام به همان عدالتی است که خواست اصلی این نوشته است. این بار شما اعتماد ازدسترفته این سالها را احیا کنید. سالهاست که حقمان رفته و امیدمان نه. و امید نیز حدی دارد.»
انتهای پیام