روانبخش: مردم از احمدی نژاد رویگردان شده بودند
به گزارش انصاف نیوز، قاسم روانبخش شاگرد آیت الله مصباح یزدی و دبیر سیاسی هفته نامه ی پرتو نوشت:
اولین سفر استانی رئیس دولت یازدهم به استان خوزستان انجام شد. درباره این سفر نکاتی را مطرح میکنیم:
1. خوشبختانه آقای روحانی در زمینه سفرهای استانی به این نکته مهم مقام معظم رهبری عمل کردند که باید به نقاط قوت دولتهای قبلی توجه کرد و با حفظ آنها در جهت رفع ضعفهای احتمالی کوشید. سفرهای استانی یکی از نقاط قوت دولتهای نهم و دهم بود که مقام معظم رهبری بارها آن را مورد حمایت خویش قرار داده بودند و میفرمودند من قدر این کار مهم را میدانم. از آثار و برکات این سفرها ارتباط با مردم و شنیدن درد دل آنها و بررسی اوضاع و احوال مناطق مختلف از نزدیک است که هیچگاه از راه دور و با گزارشهای رسمی و ویدئو کنفرانسهای مسوولان استانی حاصل نمیشود. امیدواریم این روند به صورت کارشناسی شده تر ادامه یابد.
2. شایسته بود آقای رئیس جمهور در دور اول سفر خود از همان مدل سفر اول رئیس جمهور در دولت نهم استفاده میکرد نه از مدل سفرهای چهارم؛ زیرا برای رئیس جمهور آگاهی از وضعیت و اطلاعات همه شهرستانهای استان لازم است، البته اطلاعاتی که خود از نزدیک شاهد آن باشد نه اطلاعات ارسالی مسوولان استان که بعضا با واقعیتها فاصله زیادی دارد. متاسفانه در این سفر حتی مدل سفرهای چهارم استانی احمدینژاد نیز اجرا نگردید؛ زیرا چنین نبود که نمایندگان رئیسجمهور- به عنوان نمونه وزرای کابینه- به شهرستانها سفر کنند و گزارش آن را در اختیار رئیس جمهور قرار دهند.
3. در اولین سفر استانی آقای روحانی به خوزستان که یکی از پرجمعیتترین و وسیعترین استانهای کشور محسوب میشود به رغم تدارکهای مختلف، جمعیت استقبال کننده قابل توجه نبود و صدا و سیما ناچار بود اغلب از جمعیت به صورت بسته فیلم تهیه کند و نمیتوانست عقبه جمعیت را نشان دهد؛ یعنی چیزی شبیه سفرهای استانی چهارم دکتر احمدینژاد که مردم بنا بر عللی از وی رویگردان شده بودند. این در حالی بود که استقبال مردمی از رئیس جمهور دولت نهم در سفرهای استانی اول و دوم و سوم بسیار گسترده بود و اصلا با این سفر دکتر روحانی قابل مقایسه نیست. وقتی سفرهای اولیه این قدر کم رونق باشد، معلوم نیست پایان آن چگونه باشد.
4. این سفر بر خلاف سفرهای استانی دولت نهم و دهم مصوباتی نداشت زیرا هیات دولت در آن جا تشکیل نشد ولی آقای روحانی برای پیشرفت استان وعدههایی دادند. برخی وعدههای روحانی به خوزستانیها چنین بود: احیای کارون و فقط برداشت مصارف آشامیدنی از سرشاخههای کارون؛ حل مساله فاضلاب در شهرهای استان؛ وصل شدن آب آشامیدنی اهواز به زودی؛ پاکسازی و لایروبی اروند؛ اعلام تمام مناطق آبادان و خرمشهر به عنوان منطقه آزاد؛ بررسی اختصاص دو درصد از درآمد نفت به خوزستان؛ عدم تبعیض در استخدامهای دولتی.
شایسته است آقای روحانی تیمی را برای پیگیری وعدههای استانی تشکیل دهد. متاسفانه هنوز برای اجرایی کردن مصوبات یا تحقق وعدههای انتخاباتی و استانی برنامه اجرایی تنظیم نشده است. به عنوان نمونه در سفر 2 ماه پیش آقای روحانی به بوشهر وعده داده شد که مناطق زلزله زده طی 20 روز ساخته و تحویل مردم میشود ولی بر اساس گزارشهای رسیده از استان بوشهر هنوز اقدام عملی در خوری صورت نگرفته است و زلزله زدگان در انتظار تحقق وعدههای رئیس جمهور لحظه شماری میکنند. این در حالی بود که در مناطق زلزله زده آذربایجان که گستره خرابیها چندین برابر این منطقه بود، دولت دهم به سرعت آنها را بازسازی کردو تحویل داد.
5. انتظار میرود نمایندگان محترم استان بر این وعدهها نظارت کنند و پیگیر تحقق آنها باشند؛ زیرا نمایندگان وکلای مردم در این گونه کارها هستند. مسلماً اگر این نظارتها صورت بگیرد در سریع تر اجرایی شدن وعدهها موثرتر است.
6. یکی دیگر از نکات این سفر، حمل کیف ضد گلوله در اطراف رئیسجمهور در اهواز بود. این در حالی است که چنین چیزی در سفرهای استانی رئیس جمهور پیشین مرسوم نبوده است. حتی در سفر احمدینژاد به لبنان در نزدیکی مرز رژیم صهیونیستی نیز وی برای تحقیر صهیونیستها حاضر به استفاده از تریبون ضد گلوله نشد. این گونه اقدامات القا کننده نوعی ناامنی در منطقه است که چندان خوشایند نیست.
7. یکی از تفاوتهای سفرهای استانی روسای جمهور نهم و یازدهم این بود که در سفرهای استانی دولت نهم مردم شعار میدادند انرژی هستهای حق مسلم ماست و دستیابی به انرژی صلح آمیز هستهای محور سخنان رئیس جمهور بود و مردم با شور و احساسات خاصی این حرکت علمی کشور را تایید میکردند و بر خود میبالیدند که کشورشان به قلههای علمی دست یافته و به رغم فشارهای بینالمللی، دولت این مسیر سخت را با قدرت میپیمود؛ ولی در سفر استانی اخیر، آقای روحانی تلاش میکرد تا توافق ژنو را یک پیروزی بزرگ معرفی کند! ایشان اظهار میدارد توافقنامه ژنو یعنی تسلیم شدن قدرتهای بزرگ در برابر ایران که البته با استقبال چندانی همراه نبود.
8. در این سفر، وعدههای اقتصادی بسیار برجسته بود؛ در حالی که جا داشت یک رئیس جمهور در کسوت روحانیت به دغدغههای فرهنگی مردم غیور خوزستان نیز اهمیتی در خور قائل شود. یکی از مهمترین دغدغههای مردم خوزستان فعالیت وهابیون و برخی عناصر قومیتگراست که متاسفانه درباره آن گونه مسایل، مطلبی مطرح نشد.
9. جا داشت آقای روحانی به موضوع راهیان نور اهمیت ویژهای میداد. درحالیکه مقام معظم رهبری هر گاه به استان خوزستان رفته اند برای بازدید از مناطق جنگی نیز وقتی اختصاص داده و گاه تنها برای زیارت شهدای شلمچه به این استان سفر کرده اند و رئیس جمهور قبلی نیز علاوه بر زیارت شهدای شلمچه و دیگر یادمانها با موتور به جاهای مختلف از این مناطق میرفت، آقای روحانی فرصت زیارت شهدای شلمچه و همگام شدن با راهیان نور را از خود دست داد.
انتهای پیام