زشت و زیبای یک سلفی
دکتر «محمدمهدی احمدی» دبیر سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه شیراز و علوم پزشکی در یادداشت ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «زشت و زیبای یک سلفی» نوشت:
سر و دست شکاندن تعدادی از نمایندگان مجلس برای سلفی گرفتن با رییس سیاست خارجی اتحادیهی اروپا آماج انتقادات افکار عمومی قرار گرفته است. افکار عمومی ایران به سان همیشه از طنز و جوک و تصاویر گرافیکی گرفته تا دابسمش استفاده کردند تا به این واقعه انتقاد کنند. واقعیت آن است که این شکل از سلفی گرفتن با شان و جایگاه نمایندگی ملت همخوانی ندارد و این روی بسیار زشت ماجراست. افکار عمومی به حق، از ابزار مختلف استفاده کرد تا انتقاد خود را نشان دهد. اما این اتفاق همهاش زشتی نبود زیباییهایی هم داشت که مففول ماند.
به فاصلهی کمتر از یک ساعت پس از انتشار این تصاویر، کانال رسمی یکی از نمایندگان شیراز بیانیهی عذرخواهی منتشر کرد. این نماینده بدون هیچ توضیح و توجیه اضافهای اشتباه خود را پذیرفته و از مردم ایران به ویژه شیراز عذرخواهی کرده بود.
عذر خواهی «فرج الله رجبی» حداقل برای نگارنده که همیشه به عذرخواهی صاحبان قدرت در کشورهای صاحب دموکراسی در مقابل اشتباهاتشان، غبطه میخورد امیدواریهایی را برای جا افتادن این فرهنگ حسنه در بین مدیران کشور زنده کرد.
باوجود اینکه حداقل ده نماینده درگیر این ماجرا بودهاند انتظار میرفت بقیه نیز عذرخواهی کنند که متاسفانه تاکنون چنین خبری نیست.
آقای رجبی هم میتوانست به سان همهی ما که اشتباهاتمان را به زیبایی توجیه کنیم توجیه کند. مثالها از این دست دربین ما مردم و مسوولین کم نیست. این نماینده میتوانست به سان بزرگواری که عکس مشمئز کنندهای با پیکر یک ورزشکار گرفته بود آن را با بیخبری خود و شیطنت یک پرستار توجیه کند و پس از انتشار عکس منت مدالهایش را بر سر مردم بگذارد و یا همچون بزرگوار دیگری بگوید در بین محارم بودم و ناگاه باد روسریام را انداخت و ژست طلبکاری از مردم را بگیرد.
آقای رجبی هم میتوانست همانند بسیاری از مواقع، برای انحراف افکار عمومی، اظهار نظر در این مورد را به گزارش “کمیته ویژه برای بررسی ابعاد مختلف ماجرا” موکول کند. اما این نماینده بدون درنگ با صداقت تمام اقدام ناپسندش را پذیرفت. اگر چه صداقت صاحبان قدرت باید به عنوان وظیفهی ذاتی آنان در نظر گرفت اما همین “صداقت و راستگویی” آنقدر در میان حاکمان ما رنگ باخته است که این اقدام نمایندهی شیراز بسیار به چشم آید.
زیبایی دیگر ماجرا آزادی رسانهها در انتقاد از این اتفاق بود. اگر در روزگاری رسانهها به علت انتشار خبر باج گیری تعداد زیادی از نمایندگان و دریافت چک برای رای و انتخابات تهدید شدند و به دادگاه فراخوانده شدند، امروز و پس از این ماجرا چنین چیزی را ندیدیم. از یاد نبریم در برخی از ادوار مجلس اگر خبرنگاری عکس یا خبری انتقادی از مجلس منتشر میکرد ممکن بود دیگر به مجلس راه داده نشود اما امروز چنین نیست.
دیگر نمایندگانی که در روز تحلیف رفتاری دون شان نمایندگی مردم داشتهاند نباید سر خود را در برف فرو کنند. همانند نمایندهی شیراز صداقت داشته باشند و اشتباه خود را بپذیرند، به افکار عمومی پاسخگو باشند و شجاعت عذرخواهی داشته باشند.
نمایندگان هم مثل همهی ما اشتباه میکنند. اگرچه اشتباه نمایندگان مردم، هم بیشتر به چشم میآید و هم تبعات بدتری دارد اما مهمتر از اشتباه نکردن، نوع برخورد با اشتباهات است. به نظر می رسد به جز نمایندهی شیراز، بقیهی نمایندگان درگیر این جریان نمرهی بسیار پایینی گرفتند.
انتهای پیام