پاسخ عضو حقوقدان شورای شهر به نقد روند انتخاب شهردار
عضو منتخب و حقوقدان شورای شهر تهران به ایرادات قانونی که برخی بر انتخاب شهردار پیش از رسمی شدن شورای شهر وارد کردهاند پاسخ داد و گفت رایگیری اصلی پس از آغاز به کار رسمی شورا خواهد بود و پنجشنبه منتخبین تنها اعلام کردند که تمایلشان برای شهرداری تهران سمت کدام یک از کاندیداها خواهد بود.
«ابراهیم امینی» در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز در پاسخ به اینکه اگر در فاصلهی میان تصمیم گیری منتخبان تا رایگیری رسمی نظر برخی از اعضا عوض شد چه اتفاقی خواهد افتاد، گفت: طبیعتا نظر اعضای شورا به این دلیل که با درایت و تامل و ملاحظهی توان اجرایی و رزومهی کاری کاندیداها و برنامههایی که مطرح کردهاند، اتخاذ شده است به نحوی نیست که در یک مدت زمان بسیار کوتاه تغییر پیدا کند. تصمیمگیری روز پنجشنبه تنها اظهار تمایلی است که منتخبین برای انتخاب شهردار اعلام کردند و نظر اصلی، پس از رسمی شدن شورا و رایگیری اصلی خواهد بود.
این عضو حقوقدان شورای شهر دربارهی ایرادات قانونی که برخی به روند جلسات فعلی منتخبین و انتخاب شهردار وارد کردهاند گفت: در دو ماده قانون 15 و 16 قانون شوراها به صراحت بیان شده که پس از رسمی شدن شورا باید ابتدا هیات رییسهی سنی و هیات رییسهی دائم انتخاب شوند و پس از آن وارد بحث انتخاب شهردار شد؛ این کاملا صحیح است. جلساتی که در حال حاضر میان منتخبین شورای شهر برگزار میشود، جلسات هم فکری است، برای اینکه با خلائی مواجه نشویم. شهردار منتخب پس از شروع به کار، طبیعتا فرصتی نیاز دارد تا همکاران خود را مشخص کند و ادارهی کلان شهر تهران را به عهده گیرد. اگر ما این جلسات هم اندیشی و همفکری را نداشته باشیم، ممکن است ادارهی کلانشهر تهران با خلاء مواجه شود و مشکلاتی را در بدو شروع به کار برای شهروندان ایجاد کند.
او در ادامه تاکید کرد: در حقیقت کاری که ما در حال حاضر انجام میدهیم مثل اقدامی است که برخی کاندیداهای ریاست جمهوری حتی پیش از انتخاب شدن انجام میدهند؛ تحت این عنوان که اگر ما انتخاب شویم برای مثال فلان شخص معاون اول ما خواهد بود؛ نمیتوان به این موضوع ایراد وارد کرد که ایشان هنوز رای از مردم نگرفته است و چطور معاون اول انتخاب میکند یا چطور کابینهی احتمالی خودش را معرفی میکند.
امینی گفت: لذا ما به دنبال این هستیم که تا فعالیت رسمی شورا شروع نشده است برای انتخاب شهردار به اجماع برسیم تا ایشان هم فرصت لازم را داشته باشد و نیروهایی را که میخواهد در ادارهی کلانشهر تهران با او همکاری کنند پیدا کرده و شروع به رایزنی با آنها کند. با توجه به اینکه دولت هم کارش را شروع میکند اگر نیروهای توانمندی باشند که برای شهرداری تاثیرگذاری بیشتری دارند، میتواند با این افراد هم وارد مذاکره شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی این اقدامات در راستای این است که ما با مشکل خاصی برای ادارهی کلانشهر تهران مواجه نشویم. طبیعی است پس از اینکه شورا رسمیت پیدا کرد، کسی که تمامی اعضای شورا برای انتخاب او اعلام تمایل کردهاند به رایگیری رسمی گذاشته می شود؛ این رایگیری رسمی ملاک عمل و تصمیمگیری ما خواهد بود و این مساله هیچ منافاتی با جلسات هماندیشی ما ندارد و مکمل یکدیگر خواهند بود.
انتهای پیام