تذکر دوستانه به دولت در تعامل با رسانهها
انصاف نیوز: سه اتفاق در چند ماه اخیر در حوزهی رسانهها افتاده است که نیازمند تذکر به دولت منتخب مردم در 24 خردادماه است.
یکم: همان روزی که رییس جمهور از دانشگاهیان درخواست کرده که دربارهی توافق ژنو و موضوعاتی از این دست اظهارنظر کنند، سایت انتخاب به خاطر انتشار نظر صادق زیباکلام که استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران است، مسدود شده است. (بنا به گفته ی مدیر مسوول انتخاب)
الف- موضع دولت و تلاش آن برای جلوگیری از مسدود شدن راه انعکاس نظر دانشگاهیان چیست و چرا با همان استحکامی که رییس دولت فراخوان اظهارنظر میدهد، از حق ابراز این نظر و حق آزادی بعد از بیان و آزادی رسانهها در انعکاس، دفاعی عملی دیده نشده است؟
ب- ضمن اینکه درخواست آقای دکتر روحانی از دانشگاهیان برای اظهارنظر ستودنی است، اما آن نوع واکنش به منتقدین و جمع بندی آنها به عنوان کم سوادان، میتواند باعث بسته شدن باب نقد آزادانه باشد، نقدی که بودن آن علی رغم تمام مصائبی که میتواند داشته باشد، اما از بسته شدن این باب بهتر است.
دوم: همزمان با روزی که محمدرضا صادق، مشاور رسانهای رییس جمهور گفته بود دولت از هیچ رسانهای شکایت نخواهد کرد، دو شکایت از انصاف نیوز به خاطر یک گزارش دربارهی دانشگاه تهران در دادسرای رسانه مطرح شد؛ شکایتی که برای محکم کاری از سوی شخص معاون دانشگاه به عنوان شاکی خصوصی نیز مطرح شده است.
اینکه بنای دولت بر عدم شکایت از رسانهها باشد و در مواردی که لازم است بنا بر گفتهی آقای صادق، به توضیح دربارهی موضوعات پرداخته شود، اتفاق میمونی است اما نمونههایی از این دست، دست رسانهها را از همین ابتدای کار دولت جدید سخت میکند.
انتظار این بود که پس از انتشار خبر چنین شکایتی، دولت برای بسته شدن آن به عنوان نشانهی عزم دولت برای عدم شکایت اقدام کند که تا امروز این اتفاق نیافتاده است و رسانهها از این پس بدون توجه به وعدهها باید با دستی لرزان قلم به دست بگیرند.
سوم: توقیف هفتهنامهی یالثارات الحسین که بر خلاف دو رسانهی قبلی، از منتقدان دولت محسوب میشود، پیام خوبی برای منتقدان نبود و انتظار میرفت و میرود که دولت برآمده از امید مردم در 24 خرداد ماه، برای بازگرداندن تریبون نقد به نویسندگان این هفته نامه و دلجویی از آنها تلاش کند، هر چند اگر تندترین نقدها در آن مطرح شود.
انتهای پیام