چند واکنش رسمی به اختلال در گفتگوی روحانی
تاخیر در پخش مصاحبه ی زنده ی رییس جمهور در چهارشنبه شب، واکنش های زیادی را برانگیخت، از جمله رییس سازمان صداوسیما که در نامه ای به شورای نظارت بر این سازمان، خواستار ابراز نظر آن شورا درباره ی مرجع قانونی تعیین مجری در مصاحبه با رییس جمهور شده است.
به گزارش انصاف نیوز، روز پنج شنبه چند واکنش به این اتفاق نشان داده شد، از یادداشت محمد هاشمی رفسنجانی، رییس اسبق صداوسیما گرفته تا حسین فریدون، برادر و دستیار حسن روحانی و تا علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و نیز رمضانعلی شجاعی، نایب رییس شورای نظارت بر عملکرد صداوسیما که خبر از بررسی نامه ی ضرغامی در روز شنبه داده است.
شنبه؛ بررسی نامه ضرغامی در جلسه شورا
نائب رئیس شورای نظارت بر عملکرد صداو سیما با اشاره به نامه ضرغامی به این شورا درباره تعیین تکلیف انتخاب مجری مجری مصاحبهها توسط رؤسای قوا گفت: نامه رئیس صداو سیما به این شورا در مورد اختیارات انتخاب مجری در برنامههای تلویزیونی، در جلسه روز شنبه این شورا بررسی میشود.
رمضانعلی شجاعی کیاسری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، گفت: اگر روسای قوا بخواهند که گزارشی را به مردم ارائه دهند، نیازی به حضور مجری در برنامه نیست، اما برنامه گفت و گو محورنیازمند حضور مجری است؛ و مجری براساس ضوابط و اختیارات از سوی صدا و سیما انتخاب می شود، چون این کار جزء وظیفه ذاتی صدا و سیما است و مجریان صدا وسیما هرکدام تخصص خاصی دارند.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی ، ادامه داد: نامه اخیر رئیس سازمان صدا و سیما به شورای نظارت بر عملکرد این سازمان مبنی بر استقلال رسانه ملی در انتخاب مجری برنامههایی که روسای قوا در آن حضور دارند، در اولین جلسه روز شنبه هفته آینده این شورا بررسی می شود.
نائب رئیس شورای نظارت بر عملکرد صدا و سیما با انتقاد از صداوسیما به دلیل به کار نگرفتن مجریان تخصصی و حرفهای در گفتوگوی زنده شب گذشته رئیس جمهور با مردم، گفت: رسانه ملی و به خصوص سیما مجریان توانمند، متخصص و حرفهای در حوزه کاریشان دارند که بنده معتقدم در گفتوگوی زنده رئیس جمهور با مردم میبایست از آنها استفاده میشد، اما شاهد بودیم که آقای روحانینژاد و خانم پوریامین اجرای این برنامه را برعهده داشتند.
شجاعیکیاسری بیان کرد: آقای روحانینژاد گزارشگر صدا و سیما و خانم پوریامین نیز مجری برنامههای خانوادگی و اجتماعی در رسانه ملی است که میبایست صدا و سیما از مجریان حرفهای و تخصصی آن استفاده میکرد اما متاسفانه اینگونه نبود.
نائب رئیس شورای نظارت برعملکرد صداو سیما با بیان اینکه حق انتخاب مجری در برنامههای گفتوگو محور روسای قوا با رسانه ملی است، گفت: هیچ کدام از روسای قوا برای گفتوگوهای زنده با مردم نمیتوانند در انتخاب مجری برنامه دخل و تصرفی داشته باشند، بلکه این حق قانونی و اختیار رسانه ملی است. البته رسانه ملی نیز باید در انتخاب مجریان به تخصص و حرفه آنها توجه بیشتری داشته باشد.
مطهری: ضرغامی تحت فشار است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه ضرغامی باید استقلال خود را در مقابل برخی محافل خاص حفظ کند، گفت: ضرغامی ازطرف محافل خاصی تحت فشار است تا دولت را در تنگنا قرار دهد.
علی مطهری درگفت وگو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری خانه ملت، درباره تأخیردر زمان پخش گفت وگوی شب گذشته رئیس جمهوراز صداوسیما ونامه ضرغامی به شورای نظارت درباره انتخاب مجری توسط روسای قوا، گفت: گاهی رئیس جمهورمی خواهد گزارشی را به مردم ارائه کند، دراین صورت مجریان به طورحتم باید با موافقت رئیس جمهور انتخاب شوند، اما گاهی مقرراست مصاحبه ای چالشی انجام شود ومجریان مخالف وموافق حضور پیدا کنند، در این شرایط صدا و سیما می تواند در انتخاب مجریان نظردهد و ازهر دوطرف افرادی را معین کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات واسلامشهر درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بنابراین درباره گفت وگوی شب گذشته رئیس جمهور، حرف دولت منطقی تر از صدا و سیما بود؛ ضرغامی طرفداراعتدال است اما ازطرف محافل خاصی تحت فشار است تا دولت را درتنگنا قرار دهد، ولی من معتقد هستم که ضرغامی باید استقلال خود را در مقابل اینگونه محافل حفظ کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: محافلی که ضرغامی را تحت فشار قرار می دهند در دولت گذشته هم راستا با دولت بودند، اما چون در حال حاضر مقابل دولت قرار دارند، صدا وسیما را تحت فشار قرار می دهند، ولی به نظر من ضرغامی باید انصاف را رعایت کرده و تحت تاثیر این محافل قرار نگیرد./
دستیار رییس جمهور:
نامه ضرغامی برای تطهیر عملکرد خود است
دستیار ویژه رییس جمهوری علت تاخیر در پخش زنده گفت و گوی دکتر ˈ حسن روحانیˈ رییس جمهوری را مخالفت رییس صدا و سیما با حضور مجری دوم بیان کرد و گفت: نامه ضرغامی به هیات نظارت اقدامی برای تطهیر عملکرد خود بوده است.
دستیار ویژه رییس جمهور: نامه ضرغامی به هیات نظارت بر صداوسیما برای تطهیر عملکرد خود است
«حسین فریدون» صبح پنجشنبه پس از بازدید از بیمارستان دکتر سپیر متعلق به جامعه کلیمیان ایران در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: رییس جمهوری موافق حضور مجری دوم بود، اما رییس سازمان صدا و سیما با این موضوع مخالفت می کرد.
وی خاطرنشان کرد: نهایتا این موضوع مورد موافقت رییس سازمان صدا و سیما قرار گرفت و برنامه با حدود یک ساعت تاخیر پخش شد.
گفت و گوی زنده رادیویی – تلویزیونی حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران با مردم شب گذشته در ساعت 22:53 دقیقه و با تاخیر آغاز شد، پیش از آن بنا بود رییس جمهوری بعد از گفت وگوی خبری ساعت 21 شبکه یک سیما با مردم گفت وگو کند.
رییس سازمان صدا و سیما شب گذشته (چهارشنبه) پس از برگزاری گفت و گوی تلویزیونی رییس جمهوری در نامه ای به حجت الاسلام والمسلمین رئیسی رییس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما بیان کرد: با توجه به اهمیت تاخیری که در شروع مصاحبه زنده تلویزیونی رئیس جمهور محترم پیش آمد؛ خواهشمند است در مورد انتخاب مجری توسط روسای محترم قوا و امتناع از پذیرش وظیفه قانونی و حرفه ای رسانه ملی اظهارنظر نمائید.
نظر رییس اسبق صداوسیما
محمدهاشمیرفسنجانی، رئیس اسبق سازمان صدا و سیما و مسئول دفتر آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره تاخیر در برنامه گفت و گوی زنده تلویزیونی روحانی یادداشتی در روزنامه شرق نوشت. متن کامل این یادداشت را میخوانید:
روال پخش «برنامه زنده» با حضور روسای جمهور در سیمای ملی، قالب مصوب و غیر قابل تغییری ندارد. رویه پخش چنین برنامههایی را «عرف» یا «توافق» میان رییس جمهوری و نماینگان رسانهای او با مسوولان رسانه ملی تعیین میکند. این رویه در سالهای گذشته، مبنای پخش «برنامه زنده» روسای جمهور بوده است. در دولت گذشته، مجری اغلب برنامههای زندهای که آقای احمدینژاد در سیما داشت، فرد مشخصی بود.
بنابراین، سنگ اندازی در مسیر توافق با رییس جمهور در زمینه گزینه مطلوب وی برای اجرای برنامه، زیبنده رسانهای در ابعاد «ملی» نیست زیرا رییس جمهوری، نماینده تمامی ایرانیان است و باید به نظر او درباره انتخاب مجری، احترام گذاشت.متاسفانه از زمان استقرار دولت «تدبیر و امید»، مشی رسانه ملی پیرامون عملکرد تحسین برانگیز و کارنامه قابل دفاع رییسجمهوری دولت، اندکی دور از انصاف است. این واقعیت هنگامی ملموستر میشود که رویکرد صدا وسیما به دولت یازدهم را با نگاه رسانه ملی به دولت پیشین، مقایسه کنیم.
در حال حاضر، برخی بخشهای خبری و برنامههای خاص و میزگردها، اغلب جهتگیری تخریبی در قبال دولت دارند اما مسوولان صدا و سیما از این نکته غافلند که اگر چنین تبلیغاتی میتوانست بر در افکار عمومی تاثیر گذارد، مردم در ۲۴ خرداد نباید به روحانی رای میدادند.
متاسفانه، عملکردهای جهت دار سیاسی در صدا و سیما طی سالیان گذشته هم سابقه داشته است و در مورد بعضی دیگر از چهرههای ملی و یا طرفداران گرایشهای سیاسی با سابقه، به همین شکل رفتار شده است. همه میدانند آیتالله هاشمی رفسنجانی تاریخ زنده انقلاب است و با حکم امام فرماندهی جنگ را بر عهده داشتند. در نقطه مقابل، رسانه ملی با حامیان برخی دیگر از طیفهای سیاسی رویهای کاملا متفاوت داشته و به آنان تریبون داده و در برنامههای خو، کوشیده است به طور صریح یا ضمنی آنان را مورد حمایت تبلیغی قرار دهد.
چنین رویکرد دوگانهای از چشمان تیزبین افکار عمومی پنهان نمانده و باعث شده اعتماد اکثریت مخاطبان به رسانه ملی اعتماد تضعیف شود. برخورد افراطی با دولتی که وارث شرایط نامساعد در همه حوزهها است، چه توسط تعداد معدودی تندرو در مجلس صورت یرد و چه در رسانه ملی که با با بودجه بیت المال اداره میشود، سودی برای عاملان آن نخواهد داشت اما گویا، بعضی اصرار دارند اشتباهات چند باره گذشته را تکرار کنند و تمایلی ندارند از خروجی نهایی اقدامات ناکام پیشین خویش، پند گیرند.
انتهای پیام