از مزایدهی «تفکیک» تا استخدام «زبالهگرد»هایی که پول میدهند کتک نخورند!
یک فعال حقوق کودک گفت: در حقیقت بار تفکیک زبالههای شهر بر دوش کودکان زبالهگرد است و در این صورت، آیندهای را برای این کودکان نمیتوان متصور بود، اگر واقعا کمیته تشکیل شود و سیستم تکفیک زباله را مکانیزه کنند، ممکن است اتفاق خاصی بیفتد، اما با چند طرح ساده بهداشتی مشکل حل نمیشود.
سوسن مازیارفر در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز، دربارهی آسیبهایی که کودکان زبالهگرد متحمل میشوند، گفت: براساس پژوهشهای صورت گرفته،این کوکان در معرض انواع بیماریها مانند اسهال خونی، هپاتیت، ویروس ایدز و بیماریهای پوستی قرار دارند و این بدلیل این است که بدون استفاده ازدستکش وهیچ محافظی 24ساعته در بین زبالهها زندگی میکنند.
59 درصد کودکان زبالهگرد از دستکش استفاده نمیکنند
وی افزود: حدود 59 درصد کودکان زبالهگرد از دستکش استفاده نمیکنند و کارفرما تمهیدی برای آنها نیندیشیده است و به این ترتیب مرگ و میر دربین کودکان زبالهگرد بسیار زیاد است و این کودکان عمر کوتاهی دارند.
مازیافر همچنین یکی از علل مرگ این کودکان را بر اثر تصادف عنوان کرد و افزود: از آنجا کودکان زبالهگرد با ماشین خاور جابهجا میشوند، برخی این خودروها چپ میشوند که این حوادث گاه منجر به ضربه مغزی کودکان شده است. از سوی دیگر بسیاری از این بچهها از تحصیل محرومند و حتی عدهی بسیار کمی که در حال تحصیل هستند به علت ساعت کاری طولانی محروم میشوند.
نهاد خاصی پیگیر کودکان زبالهگرد نیست
این فعال حقوق کودک با بیان این که «نهاد خاصی پیگیرکودکان زبالهگرد نیست که بتوانیم به آنها گزارش بدهیم»، گفت: فعالان حقوق کودک و سمنها قضیه را به شدت پیگیری کردند و حتی در همایشها و و رسانههای مختلف مطرح کردند که بیشتر این کودکان زیر آسیب زیادی قرار دارند. یکسری از مسوولان بازدید آمدند و حاصل این بازدید طرح ساماندهی کودکان زبالهگرد شد.
وی افزود: در گذشته مقولهی کودکان زبالهگرد حتی پذیرفته شده نبود و یکی از افراد شهرداری حتی وجود کودکان زبالهگرد را تکذیب کرد و اکنون حداقل میتوانیم بگوییم پیشرفت کردهایم.
شهرداری تفکیک زباله را به مزایده میگذارد
مازیارفر با بیان این که «برای تفکیک زباله به دو مورد برخوردهایم»، توضیح داد: مورد اول این است که شهرداری تفکیک زباله را در مزایده میگذارد و به پیمانکاران میدهد؛ برای نمونه تفکیک زباله منطقه 6 به مزایده گذاشته میشود و پیمانکار صاحب زبالههای منطقه میشود و در ادامه، این پیمانکار به سراغ کارگاههای تفکیک زباله میرود و به ازای هر نفر،ماهانه ۸۰۰ هزار تومان دریافت میکند و به آنها اجازهی تفکیک زباله داده میشد. در این میان میانگین ساعت کاری ۱۲ ساعت و بیشترین ساعت کاری ۲۰ ساعت است.
وی اضافه کرد: مورد دوم این است بطور مستقیم پیمانکار، زبالهگرد استخدام میکند و ماجرا دیگر به مراکز تفکیک زباله نیز نمیرسد.
اگر کودکان زبالهگرد کارت نداشته باشند، جلویشان را میگیرند
مازیارفر اضافه کرد: با وجود کار سنگینی که کودکان انجام میدهند، اما موارد ضرب و شتم به وسیلهی ماموران شهرداری نیز گزارش شده است که به بهانهی گرفتن زبالههایشان ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هرفصل باید به شهرداری بدهند تا یک کارت به آنها داده شود، زیرا اگر کارت را نداشته باشند زبالهها را از آنها میگیرند.
این فعال حقوق کودک تصریح کرد: به این ترتیب و با استناد به گزارشهای بدست آمده، کودکان زبالهگرد ۸۰۰ هزار تومان میدهند تا زبالهها را تفکیک کنند و۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان فصلی میدهند تا کتک نخورند.
در هیچ کشور پیشرفتهای هیچ انسانی با زبالهها در تماس نیست
وی تأکید کرد: باید فکری به حال اسکان این بچهها شود و به مدرسه بروند و امکانات بهداشتی برایشان فراهم شود. در هیچ کشور پیشرفتهای هیچ انسانی با زبالهها مستقیم در تماس نیست و در شأن کرامت انسانی نیست ودر این رابطه، اولین قدم بطور قطع، مکانیزه کردن زبالهها است.
انتهای پیام
یک بار نوشتم به دوران مشعشع برده داری وارد می شویم که چون به نظرتان تند بود از نشر آن خودداری کردید. اما آیا کودک زباله گرد وضعیتش از برده ها بدتر نیست؟ اگر برده بود دست کم خوراک و پوشاک و مسکنش تأمین می شد. چه می کنند این دارندگان ژن های خوب!!!!
دستفروش ها هم همین کار را بکنند ، مبلغی بدهند تا کتک نخورند !!!
باجگیری مثل مافیا
ممنون از اطلاعاتی که قرار دادید