گمانهزنیهایی درباره معاون پارلمانی رییس جمهور
دولت دوازدهم در حالي آغاز به كار كرد كه سرنوشت دو وزارتخانه ( علوم و نیرو ) فعلا به سرپرستي ختم شد و دو معاونت رييس جمهور ( پارلمانی و امور اجرایی ) نيز همچنان بلا تكليف است .
به گزارش اعتدال، معاون امور مجلس رييس جمهور در دولت يازدهم عليرغم اينكه با مصاحبه هاي خود تلاش كرد رييس جمهور را در مقابل عمل انجام شده قرار دهد و حكمش صادر شود تنها معاونتي است كه به دليل عملكرد ضعيفش در طول يكسال گذشته درمعاون پارلمانی رییس جمهور چه کسی می شود؟ تعامل با مجلس نتوانسته نظر مثبت رييس جمهور را جلب كند .
نارضايتي عمومی نمايندگان فارغ از گرايش سياسي از عملكرد معاونت امور مجلس ، عدم حضور معاون پارلماني در جايگاه دفاع از دولت از تريبون مجلس حتي براي يكبار بصورت نمادين، عدم برگزاري جلسه مشترك دولت با مجلس غير از جلسه افطاري سالانه رييس جمهور ، عدم تغيير معاونين و مديران پارلماني غير همسو با دولت، تسویه مديران حامی دولت از معاونت پارلمانی و مواردي از اين دست از جمله دلايل عدم تمايل احتمالي براي ادامه فعاليت حسینعلي اميري هست البته گویا اطرافیانش در تلاش اند براي مجاب كردن فراكسيون اميد براي حمايت از وي ، محمود واعظي و محمد نهاونديان را عامل اصلي عدم امضاي حكم وی جلوه دهند .
یکی از گزينه های جدی ،كاظم جلالي رييس مركز پژوهشهاي مجلس بوده است كه در مجلس جايگاه بسيار خوبي دارد و گزينه اصلي مورد حمايت حزب اعتدال و توسعه در ليست اميد تهران بود. علي الظاهر در روزهاي اخير اين مسئوليت به ايشان پيشنهاد شده ولی از سوی خود وی مورد پزیرش قرار نگرفته است .گرچه از ابتدا هم به نظر نميرسید ايشان بپذيرند كه جايگاه مؤثر فعلي خود را رها كنند و از همه مهمتر پشتوانه راي بالاي مردم تهران را فداي اين پيشنهاد نمایند ولي چنانچه اين فداكاري را انجام میدادند يقينا در تعامل دولت و مجلس بسيار ميتوانستند موثرباشند .گرچه ممكن بود اين امر موجب ناخرسندي برخي از نمايندگان فراكسيون اميد را در پي داشته باشد .
گزينه محتمل بعدي مجيد انصاري معاونت امور مجلس و معاون امور حقوقي دولت يازدهم است. عملكرد سه ساله مسئوليت ايشان در معاونت امور مجلس مصادف بود با مجلس نهم كه حدود ١٥ نماينده طرفدار جدي دولت حضور داشتند. وی با ١٥ نماينده طرفدار دولت عملكردي از خود به نمايش گذاشت كه در يكسال گذشته حوزه معاونت پارلماني با بيش از ١٨٠ نماينده طرفدار دولت نتوانسته است .
دفاع تمام قد او از دولت باپيشينه سياسي روشن اصلاح طلبي و انتساب به بيت حضرت امام (ره) ،سابقه پنج دوره حضور درمجلس و تسلطش بر نظام حقوقي و پارلماني كه بركناريش تعجب همگان را بر انگيخت و هنوز مخالفان و طرفداران دولت از بهت بوجود آماده خارج نشده اند ، چرا که پاشنه وركشيده ترين عضو كابينه بدون هيچ پيشنهاد جديدي كنار گذاشته شد ،با اين وصف و عليرغم روابط عمومي ضعيف ناشي از حجب و حيايش ، همچنان از حمايت قاطبه نمايندگان برخوردار است،گرچه شايد ديگر تمايلي به اين جايگاه نداشته باشد.
گزينه ديگری که محتملترين است سيدحسين هاشمي استاندار فعلي تهران است ،وي سابقه پنج دوره نمايندگي مجلس در ادوار مختلف ، عضو هيات رئيسه مجلس ،چندين دوره رياست كمسيون صنايع ، ٨ سال معاون حقوقي ومجلس وزارت صنايع و استانداري تهران در دولت يازدهم را در کارنامه خود دارد .
از نظر سياسي كاملا با مشي اعتدال دولت سازگار است بطوريكه مورد احترام تمام جريانات سياسي اعم از اصلاح طلبان و اعتدالگرايان است عملكرد خوبش در استانداري تهران با برگزاري بدون حاشيه ٤ انتخابات كه همگي منجر به پيروزي طرفداران دولت شده است با اينحال مورد احترام اصولگرايان نيز ميباشد انتخاب ايشان ميتواند چتر بزرگي را در مجلس از اصلاح طلبان ،مستقلين و اصولگرايان ايجاد كند.
گزينه ديگر سيد ابوالفضل رضوي معاون توسعه روستايي معاون اول رييس جمهور است ، وي ٣ دوره سابقه حضور در مجلس ، معاون سياسي استانداري تهران و فرمانداري قزوين را در كارنامه خود دارد.
مجلس را به خوبي ميشناسد ،روابط عمومي خوبي دارد و سال گذشته بخاطر عملكرد خوبش از سوی تعداد کثیری از نمايندگان مجلس مورد تقدير قرار گرفت و در ضمن در انتخابات ٩٦ رييس ستاد روستاييان ستاد انتخاباتي دكتر روحاني بوده است .
آخرين گزينه محمود زماني قمي استاندار فعلي استان مركزي است. وی استانداری ایلام ، چهارمحال بختیاری ، معاون سیاسی امنیتی استانهای همدان و سمنان را در کارنامه خود دارد . شخصیتا دارای روابط عمومی بسیار خوب و اهل تعامل هست اهل قم است و با روحانیون سرشناس و نیز با علی لاریجانی رابطه خوبی دارد و از طرفی مورد احترام محمدرضاعارف و فراکسیون امید است و از مدافعان بسیار جدی دولت است .
از چهره های جدی ذکر شده که بگذریم علی الظاهر افراد دیگری نیز هستند که شخصا در تلاشند با لابی و ارتباط ، خود را به این جایگاه نزدیک کنند از جمله این افراد ، جواد هروی معاون هماهنگی و نظارت فعلی معاونت امور مجلس است .
وی در دوره نهم مجلس با حمایت اصولگرایان وارد مجلس شد و حتی در معرفی فرجی دانا به عنوان وزیر علوم به عنوان مخالف صحبت کرد ولی بعد از مدتی با چرخش کامل از طرفداران دولت شد و در استیضاح فرجی دانا به عنوان موافق صحبت کرد ،نامبرده فاقد تجربه اجرایی بوده و فقط ۶ ماه است عهده دار این مسیولیت شده است.
البته اخیرا به عضویت حزب اعتدال و توسعه درآمده و برای رسیدن به این مسیولیت تنها به حمایت محمود واعظی امیدوار است و گرنه در میان نمایندگان اقبال چندانی برای حمایت ندارد.
انتهای پیام