علی مطهری: تجلیل بیجا از مردم، ممنوع!
به گزارش انصاف نیوز، پیرو انتشار مطلبی در سایت الف با عنوان «تحقیر مردم از زبان نماینده مردم!»، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس جوابیه ای را منتشر کرده که در پی می آید::
در مقاله ای از آقای امیرحسین رحمانی که در روز ۱۷بهمن ۹۲ در پایگاه اطلاع رسانی الف منتشر شد، آن بخش از سخن اینجانب در موضوع نحوه توزیع سبد کالا که به مردم مربوط می شد مورد انتقاد نویسنده واقع و “تحقیر مردم” خوانده شده است. سخن من این بود که در این ماجرا، هم دولت و هم مردم مقصرند، دولت از نظر برنامه ریزی نادرست و عجولانه، و مردم از نظر حرص ورزی و بی جهت در صف ایستادن، زیرا در حالی که اعلام شده بود فقط کسانی که با مراجعه به سایت مربوط، نامشان جزء دریافت کنندگان سبد کالا اعلام شده است مراجعه کنند، ولی دیدیم که چند برابر آن تعداد آمدند.
این سخن من نوعی مبارزه با این نقطه ضعف مردم و تلاش برای اصلاح یک رفتار اجتماعی است. شهید آیت الله مطهری می گویند “مصلح واقعی کسی است که با نقاط ضعف جامعه خود مبارزه کند هرچند از محبوبیت او کاسته شود”. خود آن شهید آنجا که درباره تحریفات در واقعه تاریخی کربلا بحث می کنند، هم مردم و هم علما را در پیدایش این تحریفات مقصر معرفی می کنند. یا در موارد دیگری از پایبندی مردم به برخی خرافات انتقاد می کنند. آیا باید گفت شهید مطهری به مردم توهین و آنها را تحقیر کرده است؟ یا باید گفت ایشان به وظیفه ی خود به عنوان یک مصلح اجتماعی و در جهت اصلاح جامعه عمل کرده اند؟ متاسفانه گاهی تجلیل بیجا و بیش از حد از مردم و تغافل از نقاط ضعف آنها از ترس کم شدن محبوبیت اجتماعی مان، باعث شده است که جامعه به حرکت خود در همان مسیر غلط ادامه دهد و هیچ گاه اصلاح نشود. مشکلاتی که ما امروز در فرهنگ عمومی خود مانند نحوه رانندگی مان که در دنیا کم نظیر و مایه تعجب ملل دیگر است داریم از همین نوع نگاه ناشی می شود.
جالب است که نویسنده مقاله مذکور معتقد است که “اشاره به این نقطه ضعف مردم از کسی که از این مردم رای گرفته و قسم خورده است که حافظ منافع مردم باشد بسیار زننده تر و ناراحت کننده تر است “! یعنی مبارزه با نقاط ضعف مردم و اصلاح رفتار جامعه برای همه زننده است و برای یک نماینده مجلس زننده تر است چون از مردم رای گرفته که همه رفتارهای اجتماعی آنها را، ولو غلط، تایید کند! و به این وسیله حافظ منافع آنها باشد! یعنی میان رفتارها و عادتهای غلط مردم و منافع آنها یک ارتباط مستقیم برقرار است! به عبارت دیگر نماینده مردم باید نماینده همه خوبیها و بدیهای مردم باشد! بطلان این استدلال بدیهی و روشن است.
با این حال، نویسنده در پایان تلویحا قبول کرده است که این نقص در فرهنگ عمومی کشور ما وجود دارد و عدم رفع آن را به گردن دولتها انداخته است. البته، هم دولتها و هم سایر مربیان جامعه مانند روحانیت، صدا وسیما، آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور در این موضوع مسئولیت دارند.
انتهای پیام