آخرین تحولات طرح پرستاران بیمارستانی تشریح شد
رییس سازمان نظام پرستاری کشور در ارتباط با آخرین تحولات طرح پرستاران بیمارستانی پس از اعتراضات دانشجویان پرستاری در 10 استان، عنوان کرد: هنوز فرصت تعیین تکلیف 10 کد جداگانه پیش نیامده و باید کارگروه تشکیل شود تا همانطور که گفته شد صحت سنجی شوند و حذف سه کد جداگانه که قرار بود در این مدت کوتاه انجام بگیرد، تنها در یکی از این دانشگاهها حذف شده و دو کد دیگر حذف نشده است و پیگیریها همچنان ادامه دارد.
محمد شریفی مقدم در خصوص روند آغازین طرح پرستاران بیمارستانی به خبرنگار انصاف نیوز، گفت: از سال ۹۴، استفاده از ظرفیت بیمارستانها برای تربیت و آموزش پرستاران با اجرای این طرح شروع شد.در آن سال، آیین نامهای تهیه کردند که با امضای معاونت آموزشی به تأیید وزیر رسید .در آیین نامه اولیه مقرر شده بود هر بیمارستانی چه دولتی چه خصوصی بتواند به تعداد پرستاران موردنیاز از طریق نیمه متمرکز (خارج از کنکور سراسری) پرستار بگیرد و خودش، آن پرستار را تربیت کند، آموزش بدهد و مدرکی هم به آن اعطا کند.
توافقنامه اصفهان: نخستین واکنشها به طرح پرستاران بیمارستانی
وی با اشاره به نخستین وعدهی تغییر طرح پرستاران بیمارستانی از سوی وزارت بهداشت، گفت: آن زمان جامعهی پرستاری به این طرح حساسیت نشان داد. کار به کارگروهی متشکل از روسای دانشکدههای پرستاری سراسر کشور موکول شد و درآنجا توافق نامهای با عنوان توافقنامه اصفهان تنظیم شد که متفاوتتر از آییننامهی قبلی بود. در این توافقنامه تولیت این کار به دانشکده پرستاری سپرده شده بود و پرستار باید از طریق کنکور – تا حدی مانند وضعیتی که الان وجود دارد-، برای رشته پرستاری پذیرفته میشد و نه بدون کنکور.
وزارت بهداشت، توافقنامه قبلی را نقض کرد
شریفیمقدم با بیان این که «توافقنامهی اصفهان در مرداد ۹۵با امضای وزیر ابلاغ شد، اما در اردیبهشت ۹۶، وزیر ابلاغیهای صادر کرد که در آن ابلاغیه آیین نامه اصفهان نقض شد»، اظهار کرد: به این ترتیب تولیتی که برعهدهی دانشکده پرستاری بود به بیمارستان سپرده شد و براساس این ابلاغیه و برخلاف توافقنامه اصفهان در هفتهای که منتهی به روز برگزاری کنکور تجربی یعنی 16 آذر میشد، وزارتخانه شروع به پیگیری کرد که هر منطقهی آمایشی سه بیمارستان برای این موضوع معرفی کند و حساسیت جامعهی پرستاری را برانگیخت، بطوری که به این موضوع واکنش نشان دادند.
وی افزود: در این حال، سازمان نظام پرستاری شروع به مکاتبه با ریاست جمهوری کرد و یک جلسه هم با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس داشتیم، تشکلهای پرستاری وارد شدند و جامعهی پرستاری به هرصورت عکسالعمل تندتری نسبت به گذشته نشان داد.
افزودن 13 کد رشته از سوی سازمان سنجش
رییس سازمان نظام پرستاری ادامه داد: هفتم مردادماه با وجود این که جامعهی پرستاری ملتهب شده بود، معاون آموزشی وزارت بهداشت، نامهای به رییس سازمان سنجش ارسال کرد که در آنجا علاوه بر دانشکدههایی که خودشان مستقیم پذیرش دانشجو داشتند، یک کد جداگانه نیز در ۱۳ دانشگاه اعلام کردند و برای نمونه، دانشگاه شهید بهشتی علاوه بر این که خود دانشکده مثلا ۶۰ نفر دانشجوی پرستاری میگرفت، کد جداگانهای هم به آن تعلق گرفت که از طریق بیمارستان بتواند دانشجو پذیرش کند.
اوج اعتراضات جامعهی پرستاری
شریفیمقدم گفت: این نامه، اوج اعتراضات پرستاران را برانگیخت و موجب شد در پانزدهم مرداد در بیش از حدود ۱۰ استان کشور گیلان، بندرعباس، اصفهان، اردبیل، تبریز، شهرکرد و… زنجیرهی انسانی تشکیل دهند و مقابل وزارتخانه هم تجمع کنند . همزمان اعضای شورایعالی نظام پرستاری با معاونان وزارت بهداشت در محل این وزارخانه، جلسهای تدارک دیدند و مقرر شد که سه تا از این کدهای جداگانه حذف شود.
وی افزود:به این ترتیب از ۱۳ دانشگاه، سه کد جداگانه حذف و 10 کد باقی مانده هم قرار شد طبق شرایطی، نیازسنجی و صحت سنجی بشوند تا تکلیفشان مشخص شود؛ یعنی اگر دیدند شرایط لازم را ندارد کدهای آنها را به کد اصلی تبدیل کنند که این اتفاق تا کنون افتاده و سه کد جداگانه حذف شده و منتظر صحت سنجی 10 کد دیگر در نیمهی دوم سال هستیم .
انتهای پیام