خرید تور نوروزی

در شهر پورشه‌سواران و ژن‌های خوب، عده‌ای شهریه ثبت‌نام مدرسه ندارند!

با نزدیک شدن به مهر؛ ماه بازگشایی مدارس در کشور شب گذشته تعدادی از کاربران توییتر با استفاده از هشتگ #ازمهرجانمانند به مسوولان یادآوری کردند که همچنان کودکان افغانستانی بدلایلی چون دریافت شهریه، نداشتن مدارک هویتی و… از تحصیل باز می‌مانند.

به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، توفان توییتری یک عمل جمعی در شبکه‌ اجتماعی «توییتر» است که کاربران برای جلب توجه مخاطبان بطور همزمان درباره‌ی یک موضوع مشخص و با هشتگ مشترک توییت می‌کنند.

سال‌های زیادی است که از حضور مهاجران افغانستانی در ایران می‌گذرد و همواره  موانع و مشکلاتی برای تحصیل کودکان افغان وجود داشته است. از مهمترین موانع برای تحصیل این کودکان، می‌توان به اخذ شهریه از آنها اشاره کرد، همچنین بسیاری از این کودکان بدلیل این که مدارک هویتی ندارند یا معتبر نیستند، مدارس از ثبت‌نام آنها خودداری می‌کنند.

اردیبهشت ماه سال 94 بود که مقام معظم رهبری دستوری دادند مبنی بر این که هیچ دانش‌آموز افغانستانی – حتی آنها که غیرقانونی اطلاق می‌شوند-، از تحصیل بازنماند و چند ماه بعد، وزارت کشور گزارشی از اجرای این طرح ارایه داد.

بر این اساس سال 95 بود که بخشنامه‌ای به تمام ادارات اتباع خارجی کشور ابلاغ شد که مقامات وزرات کشور اعلام کردند از این به بعد بابت ثبت‌نام در مدارس ایران هیچ هزینه‌ای از کودکان مهاجر افغانستانی دریافت نمی‌شود.

با این حال همچنان گزارش‌هایی درباره‌ی ثبت‌نام نکردن این کودکان بدلیل نداشتن امکان پرداخت شهریه و یا مدارک هویتی به گوش می‌رسد. در تازه‌ترین گزارش «وقایع‌اتقاقیه» در مطلبی با عنوان «اول مهر رؤیای تعبیر نشده کودکان افغان» نوشت: «تعدادی از خانواده‌های افغان هستند که بیشتر از 10سال است به ایران آمده‌اند و علاوه بر مشکلات هر روزه‌شان، درگیر ثبت‌نام بچه‌هایشان در مدرسه‌های دولتی نیز شده‌اند. پیش از این در طرحی موسوم به طرح «فرمان مشخص شده» بود که کودکان افغانستاني چه آنها که داراي شرايط قانوني حضور در ايران هستند و چه آنها که مدارک حضور قانونی را ندارند، بايد در مدارس دولتي ثبت‌نام می‌شدند؛ اما با وجود این طرح، شهریه‌های بالا برای دانش‌آموزان افغان، طرح را به حاشیه برده و حالا روایتگر سختی‌هایشان شده‌اند تا بلکه به گوش‌های شنوا برسد و حداقل خواسته‌شان را برآورده کنند!»

photo_۲۰۱۷-۰۸-۲۸_۱۱-۲۳-۴۲

 مهاجران افغانستانی چه می‌خواهند؟

بسیاری از کاربران افغانستانی که خود نیز به توفان توییتری پیوسته‌اند خواستار رفع تبعیض تحصیلی هستند و می‌خواهند کودکان افغانستانی هم همانند کودکان ایرانی رایگان تحصیل کنند، در مدارس نمونه دولتی ثبت‌نام شوند وحتی در المپیادهای علمی شرکت کنند.

سیدمحمد بطحایی که چندی پیش توانست به عنوان وزیر آموزش و پرورش از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد بگیرد، در نخستین واکنش نسبت به درخواست‎ها این بود: «تحصیل علم و دانش در هر شرایطی حق تمام افراد است، تلاش می‌کنم تا دانش‌آموزان هیچ ملیتی #از مهر جا نمانند»

در همین رابطه، مهناز افشار، بازیگر سینمای ایران نوشته است: «کودکان همسایه به ما پناه آورده‌اند حداقل بهشون فرصت آموختن و خواندن بدهیم تا بتوانند تاریخ سرزمینشان را بخوانند #ازمهرجانمانند»

کاربری دیگری بنام مگنولیا توییت کرده است: «سال ۸۴-۸۵ یک‌باره گفتند مهاجران در پیش‌دانشگاهی ثبت‌نام نمی‌شوند. اگر سال بعدش قانون عوض نمی‌شد الان ارشدم رو نگرفته بودم.»

برخی سال‌ها با توجه به بخشنامه‌ای که به آموزش و پروش ابلاغ می‌شد، مهاجران افغانستانی نمی‌تواستند در مدارس کشور ثبت‌نام کنند. همچنین از شرکت آنها در کنکور سراسری و دانشگاه‌ها هم جلوگیری می‌شد.

کاربری به نام «ف ف» توییت کرده است: « سال سوم دبستان بخاطر این که کارتم صادره از یه شهر دیگه بود و ما شهر دیگه‌ای زندگی می‌کردیم مدرسه قبولم نکردن،سوم راهنمایی هم #ازمهرجانمانند»

محمد شریفی با اشاره به ماجرای فرزندان مسوولان کشور که با توجه به ارتباطات خود به سمت‌های خوبی می‌رسند، می‌نویسد: «در شهر پورشه‌سواران و ژن‌های خوب، عده‌ای شهریه ثبت‌نام فرزندشان در مدرسه را ندارند. #ازمهرجانمانند امشب ساعت ٢٢ بیشتر می‌نویسیم.»

شبنم رحمتی، دبیر گروه اجتماعی روزنامه ایران در حمایت از کودکان افغان توییت کرده است: «چرا برای بچه‌های افغان می‌نویسیم؟ چون باوجود دستور صریح رهبری برای ثبت‌نام آنها، هنوز برخی مدارس از این کار سر باز می‌زنند #ازمهرجانمانند»

این درحالیست که معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، چهارم شهریورماه به ایسنا گفته بود که تابستان امسال با همکاری وزارت کشور امکانی فراهم شده تا کودکان فاقد شناسنامه بتوانند با دریافت کارت حمایت تحصیلی در مدارس ثبت‌نام شوند. رضوان حکیم‌زاده در این باره اظهار کرده است: مصوبه‌ای از دولت رسیده بود که طی آن وزارت کشور موظف شد با همکاری وزارت آموزش و پرورش برای تسهیل دسترسی آموزشی به همه‌ی کودکانی که مشکلات شناسنامه‌ای و اوراق هویتی دارند، اقدام کند.

بر اساس این ابلاغیه تمامی کودکان فاقد شناسنامه که اوراق هویتی ندارند، می‌توانند به فرمانداری‌ها مراجعه کنند و بر اساس خوداظهاری کارت حمایت تحصیلی دریافت کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرده است: مدارس  موظف هستند با ارایه کارت حمایت تحصیلی، دانش‌آموزان را ثبت‌نام کنند. وی در عین حال گفته که هنوز آمار ثبت‌نامی کودکان بدون هویت احصاء نشده است!

گزارش از حمید انوری، خبرنگار افتخاری انصاف نیوز

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. بسیاری از کودکان ایرانی نیز مانند کودکان افغانستانی امکان تحصیل ندارند. اگر به راستی به فرمایش های حضرت علی باور داشته باشید می فهمید که دره طبقاتی در ایران امروز ناشی از وجود همان ژنهای خوب است.

  2. ثبت نام نکنند، گیرم که سالهایی از عمر خود را در راه تحصیل هدر دادند و پیوستند به خیل فارغ‌التحصیل‌های بیکار، از همان کودکی بروند دنبال زباله‌گردی !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا