«ابراهیم یزدی با ادامهی جنگ به آن صورت موافق نبود»
«هاشم صباغیان» عضو ارشد نهضت آزادی و وزیر کشور دولت موقت، از وفاداری دکتر یزدی تا آخرین لحظه به مردم و کشور و اسلام گفت.
صباغیان، یار دیرین دکتر یزدی، دربارهی دیدار آخر با آن مرحوم به انصاف نیوز گفت: همین اواخر تصمیم گرفت برای معالجه در ایران عملی نکند و به آمریکا برود. به ترکیه رفت تا از این کشور برای گرفتن ویزا اقدام کند، بسیار جالب است که آمریکا به ایشان ویزا نداد و گفت که دکتر یزدی ممنوعالورود است. وقتی که ما داشتیم جدا میشدیم و با هم یک صحبتی میکردیم، من اشک زیادی از چشمانم فروریخت، او هم دیدم اشکی ریخت و گفت «انشاالله برمیگردم و جبران خدماتی که برای من کردی برایت انجام میدهم» و خداحافظی کرد. ایشان تا لحظهی آخر وفادار به مردم، مملکت و اسلام بود.
وی در ادامه افزود: مرحوم دکتر یزدی برای من چون برادر بود، در هر صورت زندگی هر شخصی پایانی دارد اما بالطبع، ما بسیار ناراحت شدیم.
صباغیان دربارهی نقش مؤثر دکتر یزدی در انقلاب اسلامی ایران گفت: مرحوم دکتر یزدی، یکی از شاخصههای باارزش انقلاب ما بود و در تمام قسمتهای مختلف سعی میکرد که تأثیر مثبت داشته باشد؛ جزییات این حوادث را اگر بخواهیم بگوییم و بنویسیم از یک کتاب تجاوز خواهد کرد. اما انشاالله سعی میکنیم که پس از مراسمهای عزاداری ایشان، یک عده از دوستان شروع کنند و شرح این احوال در کتابی جمعآوری شود.
وی افزود: آقای دکتر یزدی از ابتدای پیروزی انقلاب که در حال شکل گیری بود، در نوفللوشاتو، نقش بسیار چشمگیر و موثری داشت؛ روزنامهنگاران خارجی که با ایشان آشنایی داشتند به آنجا آمده بودند و ایشان ترتیب مصاحبههایی را با رهبر کبیر انقلاب میداد و برایشان ترجمه میکرد، بسیار جالب بود؛ آنها در تمامی خبرگزاریهای معتبر این اخبار را منعکس میکردند. در تمام دنیا و حتی در روزنامههای برخی کشورها تیتر اول، سخنان آقای خمینی بود.
صباغیان در ادامه خاطر نشان شد: از اقدامات با ارزش دیگر، پیشنهاد مسالهی روز قدس بود؛ راهپیمایی روز قدس را به رهبری انقلاب، ایشان پیشنهاد داد؛ که از آن زمان تا کنون در حال برگزاری است و بهرهبرداریهای بسیاری نیز مسلمانان و مردم فلسطین از آن میکنند و در مقابل آن صهیونیستها حرفی برای گفتن ندارند.
وی دربارهی حضور دکتر یزدی در مجلس اول گفت: ایشان در مجلس اول هم که نمایندهی تهران بود، نطقهای قبل از دستورش، که به ایشان رسیده بود و در مشروح مذاکرات مجلس منعکس است، بسیار جالب و ارزنده بود؛ خصوصاً اینکه در آن زمان نسبت به ادامهی جنگ به آن صورت موافق نبود و یکی از کسانی بود که این مسائل را به خوبی در آن جایگاه اعلام میکرد.
این یار دیرین ابراهیم یزدی درمورد شخصیت وی توضیح داد: مطلقاً به دنبال اندوختن چیزی یا انجام کاری برای منفعت خود نبود و با همان حقوقی که از مجلس میگرفت گذران زندگی میکرد. امام به ایشان اجازه داه بود که وجوهات را به عنوان نمایندهی امام جمعآوری کند. این وجوهات را چه در خارج از کشور چه در سیستانوبلوچستان یا شهرهای جنوبی ایران جمع میکرد، بسیاری از آن را به مصارفی که امام میگفتند میرساند و باقی آن را به قم بازمیگرداند. این مساله در تاریخ مرجعیت ما خیلی کم اتفاق افتاده است که شخصی غیر از جامعهی روحانیت نماینده شود. دکتر یزدی امین امام بود.
انتهای پیام