«نگاه تبلیغاتی به جوانان نداشته باشیم»
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: اگر به ۵۰ جوانی که دستیار وزیر شدند بسنده کردیم، یعنی به جوانان نگاه کوتاه مدت و تبلیغاتی داشته ایم.
مرتضی صفری با اشاره به لزوم ادامه یافتن جوانگرایی در دولت اظهار داشت: دولت به دو شیوه میتواند به بحث جوانگرایی بپردازد. اول آنکه مثل بسیاری از دیگر مسائل اساسی و حیاتی، با نگاهی تشریفاتی و تبلیغاتی تنها به چند جوان کم تجربه مسئولیت های شیک بدهد و بقیه جوانان را ناامید و دلسرد کند؛ یا به شیوه دوم عمل کند و جوانان بیشتری را در سمت ها و جایگاه های تجربه آموز جایگذاری کند و مسیر کسب تجربه و توانمندی را برای آنان فراهم کند تا آنها خود به خود و از راه رشد منطقی به سمت ها و جایگاه های بهتری برسند.
صفری با بیان اینکه رییس جمهور فرد اول اجرایی کشور است و حتما باید به ایشان اعتماد داشت، گفت: ممکن است عده ای بگویند چرا این حرف را راجع به آقای احمدی نژاد نمی زدید، پاسخ مشخص است، روحانی احمدی نژاد نیست که مخالفینش متخصصان و کارشناسان باشند. الحمدلله بسیاری از نظرات رییس جمهور چه در حوزه اقتصاد و چه در حوزه سیاست خارجه مورد تایید کارشناسان می باشد و همین باعث دلگرمی و رای بالای مردم به ایشان بوده است.
این فعال اصلاح طلب، تنش زدایی و ایجاد شفافیت در عرصه سیاست داخلی و بین المللی را از جمله صحیح ترین رویکردهای رییس جمهور برشمرد و ادامه داد: زمانی که هر شخصی روش اصلاحی و اصلاح طلبانه را به کار بندد، ناگزیر باید در مقابل بسیاری کج روی ها بایستد که این شروع قسمت عمده ای از درگیری ها و تنش هاست. به هر روی چاره ای جز گفتگو و ایجاد حداکثر تعامل ممکن بین نیروهای داخلی وجود ندارد. در شرایطی که امریکای بعد از ترامپ شبانه روز به دنبال راهکاری برای برون رفت از توافقات پیشین است، نباید صداهای گوناگونی که از داخل مملکت می آید بهانه ای دست دشمن دهد.
برای کوتاه شدن دیوار بی اعتمادی باید دنبال شباهتها باشیم
یک عضو دیگر شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: آقای دکتر روحانی به درستی میدانند که بخش عمده مطالبات و دغدغهها محقق نخواهد شد مگر این که بر خلاف خیلی از افراد که مدام بر طبل افتراق می کوبند، دنبال شباهت ها باشند تا دیوار بی اعتمادی که مانع بسیاری از امور خواهد شد کوتاه شود و ایشان بتوانند راحت تر اهداف مردم و انقلاب را پیگیری کنند.
سعید نورمحمدی با اشاره به ضرر کشور در سال های گذشته به دلیل نداشتن همدلی داخلی و نداشتن فهم مشترک از منافع ملی، اظهار داشت: اختلافات قدیمی بین برخی بزرگان دو جریان اصلی کشور که متاسفانه همه این سالها طول کشیده و دستگاه های مختلف و حتی نسل بعدی را درگیر خود کرده است مهمترین چالش پیش روی کشور بوده و اکثر مشکلاتی که امروز همه به دنبال حل و رفع ان هستند از این اختلافات و دیوار بزرگ بی اعتمادی بین جریانات سیاسی نشات گرفته است.
او ادامه داد: این دیوار هم فقط مختص مخالفین اقای رییس جمهور نیست. در ماجرای معرفی کابینه شاهد این بودیم که برخی از حامیان اقای روحانی در مجلس و بیرون مجلس چطور تلاش می کردند وزیر کشور و وزیر ارتباطات موفق به کسب رای نشوند. دلیل این مخالفت این بود که فکر می کردند اعتماد به این دو وزیر اشتباه است. در حالی که حتی یک مورد عملکرد غیر منطقی و حتی غیر اصلاح طلبانه از عملکرد ۴ سال گذشته این دو نفر نداشتند. در حالی که اقای روحانی به این دو نفر اعتماد داشتند و برای بخشی از برنامه های خود اصرار داشتند این افراد در کابینه باشند. یا بخش محدودی از طرف مقابل همچنان نسبت به رفتارهای دولت در حوزه سیاست خارجی بدبین هست و از ابزارهای قدرتمندی که دارد برای عقب نشینی کردن دولت استفاده می کند. در بزنگاه هایی رییس جمهور و وزرا را متهم می کند و از گفتن هیچ اتهام ابایی ندارد.
معاون اجرایی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه کاهش فضای پر از سو تفاهم و بدبینی و ایجاد فضای همدلی نیاز جدی دولت، نظام و مردم است، گفت: آقای روحانی مواجه با فضایی است که مثل قیچی شده و خیلی منطقی است که دست بگذارد روی جایی که تیزی این قیچی را کم کند.
وی خاطرنشان کرد: حالا به این ها حرف هایی که در فضای مجازی بین بخش هایی از دو جریان رد و بدل می شود و بدون توجه به منافع ملی تلاش می کنند با رادیکال کردن فضا حرف خود را به کرسی بنشانند و طرف مقابل را محکوم کنند را هم اضافه کنید.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در باب اقدامات صورت گرفته پیرامون جوانگرایی در بدنه دولت اظهار کرد: در مساله جوانان من فکر می کنم دو مساله را باید از هم تفکیک کرد. یک مساله بحث جوانان به صورت کلی است که بلاخره در تمام سالهای قبل از دولت یازدهم جذب داشته است و طبیعتا جوانان در بدنه کارشناسی دولت حضور دارند. رسوب مدیران نسل اول و عدم تمایل شان به ترک صندلی باعث شده که جا برای این جوانان باز نشود. شاید ساختار هم اجازه ندهد. مثلا من مطمئن نیستم حتی در وزارت ارتباطات که یک وزیر جوان حضور دارد با این ساختار و افراد اتفاق جدیدی در حوزه جوانگرایی بیفتد مگر این که شخص وزیر شجاعانه پای جوانان و هم نسلیهایش بایستد. در مورد باقی کابینه هم همین هست.
وی ادامه داد: مساله دوم بحث جوانانِ اصلاح طلب است. جوانانی که در ۸ سال دوره آقای احمدی نژاد و ۴ سال اول اقای روحانی جذب سیستم نشدند و طبیعتا الان یک فاصله زیادی بین مدیرانی که متعلق به نسل اول اصلاح طلبان هستند و نسل بعدی جریان اصلاحات وجود دارد. جریان اصلاحات با وجود داشتن جوانان توانمند و متخصص در اینده دچار مشکلات جدی در کشورداری خواهد شد.
نورمحمدی در پایان یادآور شد: دغدغه بسیاری از دوستان این بود که دولت بتواند بخشی از این جوانان را جذب کند و بعدا هم خود احزاب و جریان اصلاحات همان طور که اصولگرایان روی جوانانشان سرمایه گذاری کردند، بتوانند روی جوانانشان کار کنند و مدیران قوی بسازند.
لزوم فائق آمدن بر تعارضات میان گروههای سیاسی
عضو شورای مرکزی ندای ایرانیان گفت: برنامه ریزی برای همدلی در داخل خود فرآیند مفصلی است که نیازمند وقت و زمان طولانی است و طبیعتا جامعه ای که بر تعارضات میان گروههای سیاسی درون خود فائق بیاید می تواند به استقبال چالش های بیرونی برود.
کوثر فرهادی ادامه داد: برای گفت و گو با خارج تکلیف ما روشن است اما برای گفت و گو و همدلی در داخل واقعیت آن است که همه جریان ها باید تلاش کنند و این مساله چون وظیفه خاص دولت روحانی نیست و نمی تواند باشد لذا نمی تواند معیار سنجش صحت گفتار روحانی در سالهای بعد قرار بگیرد درواقع روحانی رویکردش را شرح داده است و از وضعیت ایده ال صحبت کرده اینکه چطور بتواند شرایط موجود را به شرایط مطلوب پیوند بزند محل بحث است
او با بیان اینکه باید در ساحت فکری روحانی بنشینیم و ببینیم وقتی می گوید وضعیت اقتصادی به ثبات می رسد منظور چیست، اظهار داشت: بهترین شاخص برای این مساله تشخیص انحراف از معیار وعده های روحانی نسبت به نخستین سال دولت اول اوست به نظر می رسد روحانی توانسته است بخش زیادی از وعده های خود را عملیاتی کند. رییس جمهور به مقتضای نقشش نمی تواند به صورت جزیی به دستاورد هایش بپردازد اما به طور مشخص در حوزه درمان، صادرات و واردات، ثبات بازار اقتصادی و دهها مورد دیگر دستاوردهایی داشته است.
این فعال جوان اصلاح طلب با اشاره به لزوم استفاده بیشتر از جوانان در سطوح مختلف مدیریتی اظهار داشت: جوانگرایی به اعتقاد من نه به کار گیری بلکه پرورش جوانانی است که بتوانند در سالهای آتی سکاندار سمت های کلیدی کشور شوند چرا امتناع می کنم از کاربرد کلمه به کارگیری؟ به این خاطر که به کارگیری نوعی تحمیل یک وضعیت به دولت در شرایطی است که مقتضیات آن فراهم نشده است . لذا به همه هم نسلانم توصیه می کنم از رییس جمهور بخواهیم ساز و کار مشخصی برای پرورش جوانانی در نظر بگیرد که مهارت های مدیریتی را بدانند. انتهای پیام
اجماع سازی در چارچوب منافع ملی چالش های کشور را از بین می برد
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: امیدوارم بتوانیم با یک گفت وگوی ملی و اجماع سازی در چارچوب منافع ملی، چالش های اصلی کشور را با موفقیت از پیش رو بر داریم.
کاوه قدیری با بیان اینکه در دوماه گذشته با آرامشی که مسئولان ارشد کشور بر فضا حاکم کرده اند در حال عبور از فضای احساسی هستیم، اظهار کرد: امیدوارم هرچه سریع تر بتوانیم با یک گفتگوی ملی واجماع سازی برسر چارچوب منافع ملی چالش های اصلی کشور را با موفقیت از پیش رو برداریم.
او با اشاره به فضای کشور در زمان انتخابات بیان کرد: کشور چند ماه قبل از انتخابات وارد فضای تضارب آرا، نقد های منصفانه و گاهی غیر منصفانه جناح های سیاسی شد که تا روز انتخابات این موضوع قسمتی از رقابت بود و نمی توان ایرادی به آن واردکرد. اما متاسفانه این فضا به بعد از انتخابات هم کشیده شد.
قدیری درباره برخی نظرات رییس جمهور در گفت وگوی تلویزیونی اخیر وی گفت: امروزه آمار های بین المللی که به مراکز داخلی هم بستگی ندارد؛ نشانه های بهبود نسبت به گذشته را گزارش می کند.امروز ایران توانسته است سهم خود را از بازار انرژی دنیا پس بگیرد، همچنین دشمنان ما مانند ایالات متحده مثل گذشته نمی توانند دنیا را علیه ایران متحد کنند و بعد از چند دهه تورم در کشور تک رقمی شده است. اینها واقعیت هایی است که منابعی غیر از دولت آقای روحانی هم تایید کرده است.
این فعال اصلاح طلب با اشاره به چالش های پیش روی دولت اظهار کرد: کشور با چالش های جدی هم مواجه است، که اگر مسئولان برای حل این چالش ها سیاست گذاری و اقدامات مناسبی انجام ندهند، کشور در آینده با بحران های اجتماعی- امنیتی مواجه خواهد شد.
او افزود: محیط زیست، بیکاری، کمبود منابع آب، صندوق های بازنشستگی، افزایش هزینه های جاری کشور از جمله چالش های موجودهستند
قدیری با اشاره به صحبت های رییس جمهور درباره لزوم همدلی بین جریان های سیاسی مختلف اظهار کرد: ما برای حل ابر چالش های موجود چاره ای نداریم جز اینکه همه با هم و کنار هم کار و گفت وگو کنیم. گفتگویی که بر اساس منافع ملی صورت بگیرد و دربرگیرنده گروه های مختلف ذی نفع و اثر گذار باشد.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان ادامه داد: رییس جمهور که در راس مدیریت اجرایی کشور قرار دارد و بر اساس سوگندی که خورده حافظ منافع ملی است، بیشتر از هر فرد دیگری با این چالش ها در ارتباط است و این موضوع را درک می کند.
انتهای پیام