خرید تور نوروزی

۹/۵ میلیون نفر بی‌سواد در ایران

عضو فراکسیون امید از وجود ۹/۵ میلیون نفر بی‌سواد در کشور خبر داد.

علیرضا رحیمی در کانال تلگرامی‌اش نوشت: سازمان جهانی یونسکو در سال ۱۹۶۵ روز ۸ سپتامبر را بعنوان روز جهانی سوادآموزی تعیین کرد. امسال یونسکو روز ۸ سپتامبر را بنام سواد در دنیای دیجیتال نامگذاری کرده است. بیش از ۷۸۵ میلیون نفر از جمعیت جهان برغم همه تلاش‌ها بی‌سواد مانده اند.

در ایران قبل از انقلاب برنامه پیکار با بی‌سوادی در برنامه‌های دولت‌ها قرار داشت و پس از انقلاب با تاسیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور، موضوع آموزش بی‌سوادان جنبه مردمی و ملی گرفت. بنا بر اعلام مسئولان سازمان نهضت سوادآموزی کشور، در ایران ۹/۵ میلیون نفر جمعیت بی‌سواد در سنین مختلف وجود دارد که ۳/۵ میلیون از آنها بی‌سواد مطلق بشمار می‌آیند. بنابر آمارهای جهانی، میزان باسوادی در ایران ۸۷% است که با آمارهای کشور همخوانی دارد. همچنان ۱۳% از جمعیت کشورمان در وضعیت بی‌سوادی قرار دارند.

برابر آمار رسمی سازمان جهانی یونسکو نرخ جمعیت باسواد در کشورهای زیر به ۱۰۰% رسیده است. اوکراین، ازبکستان، اسلوونی، بلاروس، تاجیکستان، ترکمنستان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، لهستان، لتونی و لیتوانی؛ کشورهای نیجر با ۱۹%، گینه با ۲۵/۳%، افغانستان با ۳۸%، مالی با ۳۳% به‌ترتیب کمترین جمعیت باسواد را دارند. افغانستان از ۲۰۱۵ جمعیت باسواد خود را از ۳۱/۷% به ۳۸/۲ % در سال ۲۰۱۷ ارتقا داده است. این کشور کمتر از دو سال ۶/۵ % رشد در سوادآموزی را کسب کرده است.

در شرایطی که آموزش دهندگان نهضت‌سوادآموزی در کشورمان همچنان با چند ماه حقوق معوقه و مطالبات و ناامنی شغلی مواجه‌اند و معلمان آموزش‌وپرورش با وضعیت معیشتی و شغلی خارج از شئون فرهنگی و معلمی در تقلای حفظ تعهدکاری و زندگی هستند کاهش درصد بیسوادی در کشورمان نیاز به برنامه ریزی عملیاتی نتیجه گرا و اراده و عزم جدی دارد.

در ایران رفع نیاز و نگرانی معلمان و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی و حفظ شان و حرمت معلمی به پیش نیازی ضروری برای مقابله با بیسوادی و اجرای برنامه‌های توسعه در بخش آموزشی تبدیل شده است‌.تامین معیشت فرهنگیان و امنیت شغلی آنها موضوعی است که همه برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان دولتی را با واقعیتی آشکار روبرو ساخته است.این آمار چیزی از موفقیت‌های چشمگیر جمعیت دانش آموزی و دانشجویی ما بویژه در مناطق محروم را تحت الشعاع قرار نمی دهد اما جهان امروز دنیای رقابت اعداد و سنجش بر مبنای آمار است.

در جامعه ای با درصد سواد و تحصیلات بالاتر میتوان انتظار امنیت بیشتر و همدلی فراگیر را داشت. بدون آگاهی عمومی در پرتو جامعه ای با سواد دسترسی به اهداف توسعه و رفاه همگانی سخت و پرهزینه خواهد بود. برای ایرانی شایسته رقابت در فضای بین المللی لازم است همه باهم برای ارتقای شاخص‌های توسعه گام برداریم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا