طراحی تازهی دولت آمریکا برای برجام چیست؟
نماینده پیشین ایران در مقر اروپایی سازمان ملل تصریح کرد: عدم پایبندی مربوط به ایران در برجام است و عدم خروج آنان به آمریکاییها ارتباط پیدا میکند و دو کار متفاوت از هم بهحساب میآید که میتواند صورت گیرد. بهعبارتیدیگر آمریکاییهای میتوانند عدم پایبندی را اعلام کنند، اما از برجام هم خارج نشوند.
علی خرم، نماینده پیشین ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در گفتوگو با رویداد۲۴ ضمن تأکید بر این مسئله که گفتههای آمریکایی نشان از تناقضگویی ندارد، در این رابطه گفت: عدم پایبندی مربوط به ایران است و عدم خروج آنان به آمریکاییها ارتباط پیدا میکند و دو کار متفاوت از هم بهحساب میآید که میتواند صورت گیرد. بهعبارتیدیگر آمریکاییهای میتوانند عدم پایبندی را اعلام کنند، اما از برجام هم خارج نشوند.
وی در رابطه بااینکه اعلام عدم پایبندی ایران به برجام که احتمالابا فعال شدن تحریمها بهطور خودکار همراه میشود، آیا نشان نمیدهد که برجام از سوی آمریکاییها نقض شده است، توضیح داد: آمریکاییها بر این اعتقاد هستند که به دلیل پایبندی به برجام چون تشخیص دادهاند که ایران آن را لغو کرده درصدد برگرداندن تحریمها برآمدهاند، این حقه و شگرد آنان است تا به کاری دست زنند که ایرانیها به جهان بهعنوان عدم تعهد به برجام معرفی شود و زمانی که تعهد ندارد درنتیجه تحریمها را باید برگرداند.
نماینده پیشین ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ادامه تأکید کرد: درصورتیکه این تلاش آمریکاییها موفقیتآمیز باشد به هدف خود دست پیداکردهاند ولی اگر اروپاییها و دیگران بهاصطلاح پادرمیانی کنند و برای آمریکاییها مانع به وجود آورند که از این راه موفق نشود همین روند فعلی ادامه پیدا خواهد کرد.
خرم در رابطه با اظهارنظر سفیر فرانسه نیز اظهار داشت: بر اساس گفته او برجام فقط به مسئله هستهای مطرح میشود، اما مراکز نظامی هم که مدنظر آمریکاییها قرار دارد مربوط به هستهای است.
وی درباره اینکه هیلی مطرح کرده تصمیم نهایی را کنگره میگیرد نشان از پیدا کردن یک شریک داخلی برای ترامپ در این زمینه نیست، بیان کرد: ترامپ مایل است که کنگره بر روی این مسئله نظر دهد که اگر تائید کرد که ایران پایبند نبوده در آن زمان این کنگره است که تحریمها را یک به یک دوباره برمیگرداند و رئیسجمهور آمریکا در این رابطه کاری انجام نداده است و کنگره هم بهاحتمالزیاد با رئیسجمهور همراهی خواهد کرد زیرا از جمهوری خواهان تندرو تشکیلشده و از مدتها قبل مایل به انجام این کار بودهاند.
نماینده پیشین ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در رابطه با آینده برجام با توجه به تهدیدات ترامپ یادآور شد: الآن درباره آینده برجام سخت میتوان پیشبینی کرد و به نظر میرسد بهتر است منتظر اتفاقات بمانیم و دید که آیا عدم پایبندی ایران واقعاً قابلاثبات خواهد بود؟ اگر چنین باشد در آن زمان پیشرفت مراحل بعدی را باید مشاهده کرد.
خرم درباره بهترین واکنش ایران در چنین شرایطی تصریح کرد: ایران همان اندازه که با تعهدات پایبند است، کفایت میکند و نیاز به واکنش ندارد که اگر چنین باشد بهترین درمان برای این معضل است.
انتهای پیام