خرید تور نوروزی

طلاب سلبریتی و سلبریتی‌های طلبگی

کانال تلگرامی تأملات حوزوی در یادداشتی با عنوان «طلاب سلبریتی و سلبریتی‌های طلبگی» نوشت:

🔹در تعاریف صورت گرفته سلبریتی به اشخاصی گفته می شود که معمولاً در زمینه‌های موسیقی، ورزش، رسانه و سیاست و … دارای محبوبیت هستند. سلبریتی‌ها به راحتی از طریق مردم به ویژه قشر جوان قابل شناسایی هستند و به رسمیت شناخته می‌شوند. در فرهنگ سلبریتی‌ها اصالت با مشهور بودن و دیده شدن و این جماعت در موارد بسیاری از طرق نامتعارف و خلاف اخلاق خود را معروف می‌کنند.

🔹فضای مجازی در کشور ما بستر مناسبی برای جولان سلبریتی‌ها شده و روزانه سلبریتی‌های مختلفی در فضای مجازی در حال انتشار تصاویر خود هستند. آنچه اخیراً در خصوص این مفهوم شایان توجه به نظر می رسد گسترش و نفوذ فرهنگ سلبریتی به سمت طلاب و فضای طلبگی است. کافی است در اینستاگرام هشتگ “طلبه” را جستجو کنید تا معروف ترین طلاب سلبریتی که با هدف “تبلیغ و هدایت مردم” تصاویر خود را در حالت‌ها و مکان‌های مختلف منتشر می‌کنند، پیدا کنیم.

🔹با اغماض نظر از تمامی حواشی در خصوص این پدیده به نظر می‌رسد مساله اصلی اینجاست که مفاهیم ارزشی و اخلاقی در بین برخی حوزویان مسیری متفاوت از سلف صالح را می‌پیماید. در گذشته شخصیت‌های ذی نفوذ حوزوی از معروف شدن و حتی محبوب شدن اجتناب می‌کردند. چه بسا شخصیت‌های حوزوی که به نحوی از انحاء از مرجعیت می‌گریختند و در صورت احساس تکلیف قطعی این مساله را می‌پذیرفتند. چه بسا شخصیت‌های حوزوی که کتاب‌هایشان را به صورت ناشناس منتشر کرده و تنها هدفشان اثرگذاری و ارائه اندیشه مدنظرشان بوده است، اما امروزه طلاب بسیاری را می‌بینیم که نگارش مقاله و چاپ و انتشار آن، جدای از هر مساله دیگری برایشان موضوعیت دارد.

🔹به نظر می‌رسد امروزه حوزویان جوان بر خلاف سنت‌های گذشته حوزه، علاقمند به دیده شدن و تایید شدن از سوی دیگران هستند و باید دید آیا این مساله ناشی از فقدان هویت از دست رفته است که در سلبریتی شدن یا دیده شدن مقالات و کتاب‌ها جستجو می‌شود، یا ناشی از تغییر سبک و زیست طلبگی؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. سلام-بعداز پیروزی انقلاب اسلامی تعدادطلاب وحوزه های علمیه بسیار بسیار افزایش یافته وقابل مقایسه به قبل انقلاب نیست -اما واقعیت اینست که شخصیتهائی مانند آیت الله مطهری آیت الله طالقانی آیت الله بهشتی و…همچنین علامه طباطبائی علامه امینی علامه جعفری و…همچنین مراجع تقلید بزرگ مانند مرحوم آیت الله العظمی بروجرییها و امام خمینی و…در خروجی این حوزه ها دیده نمی شود وبدون شک اگر این وضع ادامه یابد در دهه های آینده تاثیرات مهمی در پی خواهد داشت که شاید زیاد خوشایند نباشد ایا این به سبب دولتی شدن یا نیمه دولتی شدن حوزه های علوم دینیست یا دلایل دیگری دارد؟ لطفا با خود محترم حوزه از جناح های مختلف مصاحبه کنید ونظر آنها را جویا شوید

    1. سلام علیکم.صاحب یکی ازین تصاویر بنده هستم و تصویر من در دیدار با امام‌جمعه شهر کرج بوده و در کانال ایشان بارگزاری شده است.
      اگر ترند خبر براتون مهم هست لطفا به اخلاق و مضمون خبر هم اهمیت دهید چون هم دین شرعی دارد هم‌خلاف اخلاق…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا