خرید تور تابستان

“مداحان را علیه «رستاخیر» تحریک کرده اند”

نمایش «چهره حضرت ابوالفضل» در فیلم «رستاخیز» هنگام برگزاری جشنواره‌ی فیلم فجر اینقدر وارد حاشیه نشد که پس از برگزاری جشنواره مورد انتقاد قرار گرفت، علاوه بر حواشی اظهار نظرهای وزیر ارشاد در چند روز متوالی و ایوبی رییس سازمان سینمایی، صاحب‌نظران دیگری هم در فضای مجازی به اظهار نظر پرداخته‌اند.
حال به نظر می‌رسد مدیران سازمان سینمایی پس از دست دادن سنگرهایی در زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر اخیر، حالا در سازمان جدیدی باید به چالش بپردازند و شاید اگر سنگرهای قبلی برای آنان از دست نرفته بود، نوبت به «رستاخیز» نمی رسید. با این اوصاف، این روزها معترض و مدافع، از عالم دینی و مداح اهل بیت‌ (ع) تا کارشناس سینمایی نظرات خود را در اعتراض یا دفاع از نشان داده شدن چهره منسوبان به معصومین (ع) بیان می‌کنند.
به گزارش انصاف نیوز حسین معززی‌نیا (منتقد) و مهرداد فرید (کارگردان) از جمله افرادی هستند که مطالبی را منتشر کردند که ایسنا آنها را بازنشر داده است.
معززی‌نیا در صفحه‌ی شخصی‌اش در فیس بوک نوشت: «اتفاقی که از زمان روی کار آمدن مدیران جدید وزارت ارشاد نگرانش بودم، دارد رخ می‌دهد؛ اینها با شعار اعتدال، تلاش برای آرام‌ کردن فضا، رفع کدورت‌ها، دادن سهمی در مدیریت به همه و در پیش گرفتن رفتارهای صلح‌جویانه کارشان را شروع کردند، در ایام جشنواره هم سعی کردند فیلم همه فیلمسازان در جشنواره گنجانده شود و همه چیز خوب و آرام باشد و دعوا نشود، اما فضای مملکت در این هشت سال چنان سیاست‌زده و چنان ملتهب شده که با این کدخدامنشی‌ها نمی‌شود به جایی رسید: کسانی که دست‌شان از همه‌جا کوتاه شده و اصولاً هم از ریخت دولت جدید خوش‌شان نمی‌آید، فشار را از چند هفته مانده به جشنواره شروع کردند.
رفتتند سراغ اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و گفتند چه نشسته‌اید که اینها دارند فیلم‌های حامیان فتنه را نمایش می‌دهند. روزی یک مصاحبه از قول همین‌ها منتشر کردند که ای وزیر ارشاد، فیلم حامیان فتنه نشان نده! بعد رفتند سراغ ائمه جمعه و مراجع و تحریک‌شان کردند در خطبه‌های نماز جمعه به جشنواره بد و بیراه بگویند.
وقتی «عصبانی نیستم!» نمایش داده شد، تهدید کردند که اگر به این فیلم جایزه بدهید، تجمع می‌کنیم، تحصن می‌کنیم، حمله می‌کنیم، کتک می‌زنیم، استیضاح می‌کنیم و… تا مجری شهیدی‌فر ناچار شود روی سن اختتامیه هشتصد دفعه تکرار کند که ای حضار، تعداد جوایز دو فیلم «چ» و «رستاخیز» را بشمارید و حواس‌تان باشد ما داریم فقط به این دو فیلم جایزه می‌دهیم!
به این خیال که معترضان شیرفهم شوند جایزه‌ها به این دو فیلم داده شده و خیال‌شان راحت ‌شود. اما حضرات «معترض» از فردای اختتامیه، وقتی خیال‌شان بابت ناکامی فیلم‌های «حامی فتنه» راحت شد، رفتند سراغ جامعه‌ی مداحان و آنها را تحریک کرده‌اند.
حالا روزی یک مداح، نامه می‌نویسد به مدیران فرهنگی و خطاب به رئیس‌جمهور می‌نویسد اینها «غلط» کرده‌اند درباره‌ی عاشورا فیلم ساخته‌اند! مراجع هم دارند نامه پشت‌نامه منتشر می‌کنند که چه کسی اجازه داده شماها خطوط قرمز را بشکنید و به مقدسات توهین کنید!
اگر مدیران ارشاد بخواهند همان واکنشی را که در‌باره «عصبانی نیستم» نشان دادند، در مورد «رستاخیز» هم نشان دهند، باید فردا اعلام کنند جوایز این فیلم را پس می‌گیریم، می‌دهیم به یک فیلم دیگر و توقیفش می‌کنیم تا اعتراض‌ها تمام شود. آن‌وقت «معترضان» می‌توانند با خیال راحت پروژه‌ی بعدی را شروع کنند! این قصه همین‌طور ادامه دارد و نمی‌شود با کدخدامنشی این غائله را ختم کرد.
همین فیلم رستاخیز اگر در جشنواره‌ی قبلی نمایش داده می‌شد، الان توسط همین مداحان محترم به‌عنوان تلاش خداپسندانه‌ی دولت خدمتگزار برای نمایش واقعه‌ی کربلا مورد ستایش قرار می‌گرفت. اما حالا بیش از آن فیلم‌های «حامی فتنه» دارد مورد حمله قرار می‌گیرد.
دعوا سر حمایت از «فتنه» یا شکستن قداست «کربلا»‌ نیست؛ آنها که دست‌شان از مدیریت فرهنگی کوتاه شده، دارند توسط خبرگزاری‌ها و سایت‌های‌شان، از بیرون، ارشاد را مدیریت می‌کنند. مدیران محترم ارشاد کم‌کم باید بالبخندهای‌شان خداحافظی کنند و فکری به حال این اوضاع بکنند و گرنه چوب دو سر طلا خواهند شد.»
********
مهرداد فرید هم نوشت: «به نقل از خبرگزاریها؛ گفته می‌شود شخصیت‌هایی نسبت به تصویر شدن چهره‌ی حضرت عباس(ع) و حضرت علی اکبر(ع) در فیلم سینمایی «رستاخیز» اعتراض کرده‌اند!
سوال: چرا ایشان درباره‌ی تصویر شدن چهره‌ی پیامبرانی چون حضرت یوسف(ع) در سریالهای تلویزیونی سکوت کرده و حتی بعضا مشوق آن بوده‌اند؟ در حالی که اعتقادی بر این مبنا هم وجود دارد که پیامبران از معصومین هستند اما امامزاده‌هایی همچون حضرت عباس(ع) و حضرت علی اکبر(ع) از معصومین به شمار نمی‌آیند.
همچنین در خبرها آمده که جامعه مداحان نیز به این موضوع اعتراض کرده‌اند و می‌خواهند اعتراضشان را به خیابان بکشند. خب اگر با تصویری شدن چهره‌ی شخصیت‌های مقدس مشکل دارند، توضیح دهند که چرا مشوق مراسم تعزیه هستند؟ مگر در آن بازیگرانی از مردم، نقش شخصیت‌های مقدس را بازی نمی‌کنند؟ مگر در فیلم رستاخیز غیر از این اتفاق افتاده؟ آیا این‌ها تناقض نیستند؟»
گزارش اعتراض هیات های مذهبی به “رستاخیز”
تجمع اعتراض‌آمیز هیئات مذهبی نسبت به ساخت و پخش فیلم “رستاخیز” به کارگردانی احمدرضا درویش یکشنبه شب در مسجد ارک تهران برگزار شد.
به گزارش عقیق، در این مراسم که به همت هیئت محبان المرتضی(ع) و با حضور جمعی از هیئات مذهبی برپا شد حاج حسین سازور ، حاج محمود ژولیده، حاج سید مجید بنی فاطمه ، حاج مهدی سلحشور و فرج الله سحشور نیز حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم پس از مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه، حاج حسین الله کرم ضمن گرامیداشت سالروز شهادت جمعی از عزاداران حسینی در واقعه آتش سوزی مسجد ارک به پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی این حادثه اشاره کرد و گفت: تمامی کسانی که در این ماجرا به دیدار سیدالشهدا(ع) نائل شدند انتخاب شده های خدا بودند و اینطور نبود که بگوییم در اثر اتفاق چنین سرنوشتی برایشان رقم خورده است.
الله کرم درادامه به موضوع اعتراض علما و هیئات مذهبی به فیلم رستاخیز پرداخت و افزود: تحریفات و جسارت هایی که نسبت به خاندان اهل بیت (ع) در این فیلم صورت گرفته به هیچ وجه قابل اغماض نیست و این حرف های ما نقد نیست بلکه اعتراض است.
در ادامه این مراسم حاج‌حسین سازور ضمن تقدیر از حضور هیئات مذهبی در این مراسم گفت: ما برای اینکه بر اساس دیده‌های خود فیلم «رستاخیز» را نقد کنیم این فیلم را دیدیم و شما حق دارید به خاطر دیدن این فیلم به ما گله کنید ولی ما چاره‌ای جز این نداشتیم. فیلم را در 2 بخش عینیت‌های فیلم و برداشت‌هایی که از این فیلم می‌‌شود می‌توان نقد کرد.
وی افزود: اولین و مهمترین مشکل «رستاخیز» نشان دادن 5 تن از اهل بیت امام حسین (ع) است. در این فیلم چهره حضرت عباس، حضرت علی‌اکبر، حضرت قاسم، حضرت مسلم و حضرت علی‌اصغر نشان داده شده است که چهره حضرت مسلم به صور سخیفی نمایش داده شده است.
حاج حسین سازور با اشاره به استدلال کارگردان این فیلم مبنی بر معصوم نبودن قمر بنی هاشم اظهار داشت: از امام راحل وقتی درباره آیت الله خوانساری سوال شد ایشان گفتند چرا از عصمت ایشان سوال نمی کنید آن وقت مقام معظم رهبری می‌فرمایند هزار نفر مثل من خاک پای قنبر غلام حضرت علی (ع) نمی‌شویم. حضرت ابوالفضل )ع) هنر خلقت خداست و نشان دادن او در فیلم درست نیست.
حاج حسین سازور گفت : خدا می‌خواست حضرت ابوالفضل (ع) در عاشورا مخفی بماند. نشان دادن شجاعت حضرت ابوالفضل شوخی نیست. امام حسین (ع) خطاب به حضرت ابوالفضل (ع) می‌گوید جان من فدای تو ولی در فیلم اینگونه حضرت ابوالفضل (ع) نمایش داده می شود. 
وی افزود: در همه جای تاریخ نوشته‌اند که حضرت قاسم 13 ساله بود و به قدری زیبا بود که امام حسین (ع) قسمتی از چهره او را پوشاند اما حضرت قاسم در این فیلم جوانی بیست و چند ساله نشان داده شده است.
این مداح اهل بیت خطاب به احمدرضا درویش گفت: شما مقدسات ما را زیر پا له کردید. شما صدای ناموس خلقت، حضرت زینب (س) را در این فیلم پخش کردید. آیا حقیقت عاشورا اینگونه است؟ مقام عاشورا آنقدر بالاست که «جون» غلام امام حسین (ع) را به مقامی رساند که امام زمان (عج) 1400 سال است به او سلام می‌دهد.
وی در خصوص نحوه نمایش شهادت حضرت علی‌اصغر (ع) در فیلم «رستاخیز» گفت: نحوه شهادت حضرت علی‌اصغر (ع) سند مظلومیت امام حسین (ع) است اما درویش نتوانست این صحنه را به خوبی نشان دهد.
این مداح اهل‌ بیت در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از اشتباهات بزرگ این فیلم نمایش غلبه عشق مجازی بر عشق‌های حقیقی کربلا است. ما هیچ پیامی از این فیلم برداشت نکردیم در حالی که عاشورا 300 پیام مختلف در خود دارد. ابعاد عرفانی و حماسی عاشورا که مقام معظم رهبری که بر روی آن تاکید دارند در این فیلم نشان داده نشده است.
حاج حسین سازور افزود: درویش با بکارگیری عوامل سینمای خارجی در این فیلم به عوامل سینمایی ایرانی توهین کرده است. همچنین اسامی ارگان‌ها و افرادی را در پایان این فیلم آورده و آنها در ساخت رستاخیز دخیل دانسته است که این جفا به آنها است. در صحنه‌ای از فیلم می‌بینیم که اسبی که حاوی نامه‌ها است در دشت می‌دود و نامه‌ها را می‌برد. با ترویج خشونت‌باری که از عاشورا در این فیلم نشان داده شد این برداشت می‌شود که پیام خشونت در حال گسترش در جهان است.
این مداح اهل بیت در اعتراض به فیلم «رستاخیز» گفت: شما اگر می‌خواهید فیلم دینی بسازید بهتر است از افراد خبره در دین مشورت بگیرید. شما به موضع‌گیری‌های مراجع عظام بی‌اعتنایی کردید. جشنواره فجر نیز با این وجود به این فیلم سخیف چندین جایزه داد.
این مداح اهل بیت(ع) در پایان گفت: شما نمی‌توانید عشق یک بسیجی را در جنگ 8 ساله دفاع مقدس نشان دهید آیا چگونه می‌خواهید از پله اول به پله صدم پا بگذارید و عشق عاشورا را نشان دهید.
در ادامه فرج‌الله سلحشور کارگردان و فیلمنامه‌نویس سینما با انتقاد به ماهیت فعلی سینما گفت: هالیوود سینما را تعریف کرده است و ارکانی مانند انسان‌محوری، دروغ‌محوری و مادی‌گرایی را در آن پایه‌گذاری کرده است. هالیوود می‌خواهد با سینما به دنیا مسلط شود.
وی افزود: سینما و تلویزیون فرهنگ و سنت‌های گذشته ما را تغییر داده است. سینما وسیله‌ای است تا آمریکایی‌ها فرهنگ ملتها را بگیرند و فرهنگ صهیونیسم را القا کنند.
کارگردان سریال یوسف در ادامه اضافه کرد: قرار نیست درویش و هیچ کارگردان دیگر سینما در خدمت خدا، پیغمبر و امام حسین (ع) باشند. قرار است کارگردانها برای اینکه در راس باشند فیلم بسازند. متاسفانه ما این سینمای منحرف را پذیرفته‌ایم. دولت، مجلس، بزرگان، مداحان و حتی حزب‌اللهی‌ها این سینما را پذیرفته‌اند و برای همین نمی‌توان از درویش توقع داشت که برای ما فیلم بسازد.
سلحشور در ادمه گفت: اگر درویش می‌خواست حقیقت داستان عاشورا را نشان دهد به او می‌گفتند خلاقیت ندارد و طوطی‌وار فیلم می‌سازد. غربی‌ها خلاقیت را در تغییر واقعیت‌ می‌دانند. این فیلم تازه اول خط است. آنها با سینما خانواده‌های ما را از هم می‌پاشند و ناموس ما را به اینگونه که اکنون می‌بینید در خیابانها می‌کشند و حتی امام حسین (ع) را از ما می‌گیرند.
این کارگردان افزود: ما از قرآن تعریف‌هایی برای قصه‌نویسی و سناریونویسی درآوردیم و بر پایه آن سریال‌های یوسف، اصحاب کهف و مریم را ساختیم. به مسئولین نیز گفتیم بودجه در اختیار ما قرار دهید تا جریان فیلم‌سازی اسلامی را به راه بیندازیم اما مسئولان می‌گویند این کار ما نیست.
سلحشور در ادامه گفت: تهیه‌کننده سریال آمریکایی 24 می‌گوید اگر ما رسانه ملی داشتیم تا امروز آمریکا و اسرائیل را نابود کرده بودیم. این حرف نشان می‌دهد که رسانه ملی هنوز در خدمت ما نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: من 36 سال روی سینما فکر کرده‌ام و به این نتیجه رسیدم اگر سینما درست شود همه آرزوی انبیا و شهدای ما محقق می‌شود. سریال یوسف 6 سال است که پربیننده‌ترین اثر روی زمین است. 4 میلیارد انسان یوسف را دیده‌اند و این نشان از تاثیرگذاری آثار هنری دارد.
در ادامه مراسم حاج مهدی سلحشور و حاج حسین سازور مداحی کردند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا