خرید تور نوروزی

«دوباره برجام دوباره بوئینگ و چند پرسش»

«حسین دهباشی» از همراهان روحانی در انتخابات سال 92 که از سال 94 با دولت او زاویه پیدا کرد، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «دوباره برجام ، دوباره بوئینگ و چند پرسش» نوشت:

الف: بازیِ بامزه‌ای ادامه دارد. درست قبل از انتخابات اخیر ایران، وعده فروش عدد نجومیِ ۲۰۰ هواپیمای آمریکایی و اروپایی به ضمیمه ورود چندین فروند مرجوعیِ مزیّن به نشانِ پرنده سعادت، سرلوحه تبلیغات شد و اکنون سخن از مقدمات منع فروش همان هواپیماها به کشورمان است. جز پارامتر گذشتن مرکبِ قدرت از پُلِ انتخابات، چه چیزی فرق کرده واقعا؟

ب: راستش را بگوییم. برخلاف آنچه به نظر می‌رسد، تحریم‌های جدید مخالف برجام نیست. چرا؟ چون همان ماده که فروش هواپیمای مسافربری به ایران را در قبال تعطیل فعالیت‌های هسته‌ای مجاز می‌کند در پاورقی ۱۷ مربوط به بخش ۱-۱-۵ آورده است:

در ﺻﻮرﺗﯽ ﮐﻪ اﯾﺎﻻت ﻣﺘﺤﺪه اﺣﺮاز ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﻫﻮاﭘﯿﻤﺎﻫﺎ، ﮐﺎﻻﻫﺎ ﯾﺎ ﺧﺪﻣﺎت ﻣﻮﺿﻮع اﻣﺘﯿﺎز ﺑﺮای اﻫﺪاﻓﯽ ﻏﯿﺮ از ﮐﺎرﺑﺮی ﻏﯿﺮ ﻧﻈﺎﻣﯽ [مانند انتقال سربازان و مجروحان نظامی در جنگ‌های عراق، سوریه، یمن و…] اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ ﯾﺎ اﯾﻨﮑﻪ ﺑﻪ اﻓﺮاد ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺷﺪه در ﻓﻬﺮﺳﺖ SDN (فهرست افراد یا نهادهای باقی مانده در تحریم) ﻣﺠﺪدا ﻓﺮوﺧﺘﻪ ﯾﺎ ﻣﻨﺘﻘﻞ ﺷﺪه،… [نه فقط کلیه تحریم‌های فروش هواپیما را باز می‌گرداند که به عنوان سندی در زمینه نقض برجام برای بازگرداندن کلیه تحریم‌های مندرج در قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت مورد استناد قرار می‌دهد]

عجیب نیست دیپلمات‌های تحصیلکرده و با تجربه کشورمان با علم به اجبار استفاده کشورمان از هواپیماهای مسافربری در جابه جایی مسافران بعضا نظامی، ذیل چنین بهانه بزرگ و سند صریحی را امضا کرده‌اند؟

ج: درست چند روز قبل از تحریم‌های جدید صنعت هوانوردی ایران، جناب آقای دکتر علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی هسته‌ای و معاون رییس‌جمهور ایران، به هفته‌نامه اشپیگل آلمان می‌گویند: «اگر آمریکا به تنهایی توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ را ترک کند، ایران به احتمال زیاد به آن متعهد باقی خواهد ماند».

لحظه‌ای بگذاریم جای جناب آقای دونالد ترامپ و از خودمان بپرسیم وقتی عالیرتبه‌ترین مقامات ایرانی ابراز می‌دارند حتی با فرض بازگشت تحریم‌های آمریکایی پیشابرجام، که مستقیم و غیرمستقیم دربرگیرنده حدود ۸۳ درصد این تحریم‌ها است، جمهوری اسلامی ایران بازهم به تعهدات خود پایبند می‌ماند، واقعا چه نیازی است به عدم تحریم مجدد و تضعیف مضاعف این کشور؟

د: با چالش شدید تصویر اقتدار ایالات متحده توسط توان بازدارنده هسته‌ای کره شمالی، که علیرغم همه خط و نشان‌ها نهایتا منجر به تمدید تحریم قدیمی صادرات پارچه و کاهش ده درصدی صادرات نفت شده و حتی انسداد حساب‌های مالی مقامات این کشور را شامل نشد، اینک طبیعی است که آمریکا در صدد احیای ابهت خردشده خود باشد. آیا این هدف با ابزار ترساندن و تحریم مجدد و تحقیر مضاعف کشور و ملت ایران رخ می‌دهد؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. اشخاص وقتی به ورطه ای از حالت هیستریکی می افتند دیگر مصادیقی چون راکب نیزه بدست وحمله ورنشان به اسیاب های بادی برایشان کم است جدا اگر سروانتس دراین زمانه می زیست واین نخبه گان دست اموز را می دید چه اثری بایستی می نوشت؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا