خرید تور تابستان

رهامی: دموکراسی در خیابان‌ها شکل نمی‌گیرد

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها با بیان اینکه بدون احزاب به دمکراسی نخواهیم رسید، گفت: معیار ارزیابی دمکراسی این است که کیفیت گردش قدرت و آزادی احزاب چه میزان است و این امر صرف تصویب قانون اساسی و برگزاری انتخابات نیست.
به گزارش انصاف نیوز، حجت الاسلام و المسلمین محسن رهامی، در ششمین کنگره حزب اراده ملت ایران که روز جمعه در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد، گفت: التزام به دمکراسی لازمه اش فعالیت احزاب و آزادی آن ها است و این مسئله می تواند معیار دمکراسی و اجرای قانون اساسی باشد و صرف قانون اساسی و انتخابات، آزادی و دمکراسی تحقق نمی یابد. 
وی ادامه داد: میزان ارزیابی دمکراسی کیفیت گردش قدرت است و اینکه چقدر احزاب در این مسئله موثر هستند. ملاک ما برای ارزیابی روحانی و دولت در چهار سال آینده این است که احزاب، سندیکا ها، کانون ها و تشکل ها چه قدرتی پیدا می کنند. 
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه وظیفه تثبیت قدرت در دنیا بر عهده نهادهای مدنی است، گفت: دمکراسی از روی آسفالت و پیاده رو تعیین نمی شود، بلکه در اتاق های فکر احزاب تعیین می شود و نتیجه تجمعات خیابانی بدون پشتوانه اتاق های فکر و خرد جمعی چیزی است که امروز در اوکراین می بینیم. 
رهامی با اشاره به اقدامات نلسون ماندلا، ماهاتیر محمد و نهرو در پیاده سازی دمکراسی گفت: در هندوستان که بزرگ ترین دمکراسی جهان است با آمدن و رفتن اشخاص دمکراسی و نظام به هم نمی خورد چرا که در این کشور شاهد احزاب قوی و التزام آنان به وجود احزاب و تشکلهای مدنی هستیم.
وی با بیان اینکه نباید طوری کار کنیم که بعد از 40 سال فرزندان ما از عملکرد امروزمان انتقاد کنند، تصریح کرد:باید از حاکمیت اشخاص بیرون بیاییم هر چند که من نمی خواهم نقش بزرگان را نادیده بگیرم. الان که بحث انتخابات مجلس مطرح است، این اشخاص هستند که با سران دیدار می کنند و نه احزاب و باید دانست که میانگین اشتباه احزاب کمتر از خطای افراد است.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها ضمن تاکید بر مسوولیت پذیری احزاب خاطر نشان کرد : باید ملاک ارزیابی و عملکرد احزاب در فعالیت های آتی آنها مد نظر قرار گیرد و اینکه چه میزان به قواعد فعالیت حزبی پایبند بوده و چه میزان سرمایه برای توسعه دمورکاسی صرف کرده اند.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: اگر از حزب بیرون می آمدیم، می گفتیم که این فرد از کدام حزب آمده است و این حزب چه برنامه اقتصادی داشته است در حالی که متاسفانه ملاک ما این است که چقدر به اشخاص و سران نزدیک هستیم. 
رهامی افزود: افرادی که می خواهند به مجلس بروند ابتدا خود را به افراد و سران نزدیک می کنند و بعد در فهرست های انتخاباتی قرار می گیرند. باید در انتخابات آتی کارنامه انتخابات شورا ها را ملاک قرار داد و دید که چقدر افراد و احزاب به تعهدات حزبیشان پایبند بوده اند. 
وی ضمن مقایسه فعالیت حزبی در ایران و آلمان گفت: عارف در مصاحبه ای که داشته اند گفته که من در هواپیما بودم که خواسته شد کنار بروم در حالی که در آلمان شاهد شکل گیری ائتلافی بین دو حزب هستیم که نتیجه آن سه دوره صدر اعظمی مرکل است
وی خاطر نشان کرد: اگر در انتخابات 84 و 88 به اندازه مرکل تدبیر داشتیم، این مصیبت بر سر ما نمی آمد و الان مشخص نیست که مسئولیت این با چه کسی است.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها ادامه داد : اگر می خواهیم دمکراسی حاکم شود باید از حاکمیت افراد به تدریج به حاکمیت احزاب برویم. متاسفانه سرنوشت دولت و مجلس در احزاب تعیین نمی شود، بلکه در محافل و گعده هایی مشخص می شود که پاسخگو هم نیستند. 
وی در پایان تاکید کرد: اگر برای مجلس بخواهیم کاری اساسی بکنیم باید برای احزاب وقت بگذاریم.
تعیین کننده ترین انتخابات برای سرنوشت کشور
دبیرکل حزب اراده ملت ایران گفت: انتخابات دوره آینده مجلس شورای اسلامی تعیین کننده ترین انتخابات برای سرنوشت کشور است. بنابراین همفکران اصلاح طلب با دقت بیشتری با این فرصت تاریخی برخورد کنند.
به گزارش ایرنا، احمد حکیمی پور، دبیرکل حزب اراده ملت ایران نیز در این کنگره گفت: سال گذشته در چنین روزهایی برگزاری جلسه ای به این کم و کیف جزو آرزوهای محال بود، برخوردهای امنیتی شدید و خارج از قاعده از یک طرف و یاس و ناامیدی حاکم در بین فعالان و کنشگران عرصه سیاست از سوی دیگر تصور شکل گیری چنین جمع هایی را ناممکن می کرد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه با خلق حماسه 24 خرداد مردم صبور ایران اسلامی مسیر جدیدی برای آینده کشور باز کردند، افزود: بر همه نخبگان، فعالان و دلسوزان این مرز و بوم است که قدر فرصت فراهم شده توسط ملت بزرگ ایران را دانسته و لحظات آن را مغتنم بشمارند.
وی در ادامه یادآور شد: حزب اراده ملت ایران بر آن است تا در حد توان و بضاعت خود در این راه همگام با دیگر مجموعه های همسو قدم های موثر و سنجیده ای بردارد.
حکیمی پور به کنگره پنجم حزب که با شعار ˈوفاق ملیˈ در پرتوی قانون اساسی و اصلاح طلبی از طریق تحزب فراگیر معتدل برگزار شده بود، اشاره کرد و گفت: این کنگره در حالی برگزار شد که بلاتکلیفی توام با بی عملی بر سپهر سیاسی کشور سایه انداخته بود.
دبیرکل حزب اراده ملت ایران به سخنرانی حسن روحانی رییس جمهوری در پنجمین کنگره حزب اشاره کرد و افزود : روحانی در آن زمان که در تکاپوی ورود به رقابت های انتخابات ریاست جمهوری بودند به مسائلی همچون ضرورت تقویت تحزب، شکل گیری احزاب قدرتمند و نقش نظام حزبی در کنترل و نقض قدرت همچنین جلوگیری از تبعیض و فساد در جامعه تاکید کرد.
عضو شورای شهر تهران در ادامه سخنان خود به دیدار این حزب با آیت الله هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت: وی در کمال صبوری و استقامت در برابر هجمه های ناجوانمردانه ، روحیه ای سرشار از امید به گشایش در آینده را به جمع ما و جامعه تزریق کرد و ضرورت پیوستن احزاب همسو به یکدیگر را مورد تاکید قرار داد.
وی یادآور شد: حاما (حزب اراده ملت ایران) به سهم خود ضمن حضور فعال، مسئولانه و امیدوارانه در عرصه انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی قویا در چارچوب خرد جمعی اصلاح طلبان عمل کرد و با هرگونه رفتار و عملکرد وحدت شکن در صفوف جبهه عظیم اصلاحات مقابله کرده است.
حکیمی پور به برخی محورهای فعالیت حزب در سال گذشته اشاره کرد و گفت : تشکیل منظم نشست های شورای سیاستگذاری، راه اندازی کمیته های هفت گانه حزب، اهتمام در گسترش فعالیت حزب در سراسر کشور، راه اندازی مجدد دفتر مرکزی و دبیرخانه حزب، راه اندازی مجدد سایت خبری و تحلیلی حزب و پیگیری هدف کنگره سال 78 در خصوص انسجام تئوریک، انضباط سازمانی و آموزش داخلی، حضور مستمر و موثر در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای مشورتی اصلاح طلبان از جمله دیگر اقدامات است.
وی ادامه داد: صدور دو بیانیه در خصوص فساد اقتصادی و مالی و سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی همچنین حضور مستمر در جهت راه اندازی مجدد خانه احزاب ایران از محورهای فعالیت مستمر حاما است.
دبیرکل حزب اراده ملت ایران یاد آور شد: حزب اراده ملت ایران با تکیه بر مشی اصلاح طلبی اعتدالگرا و پایبندی به اصل صبر و استمرار با بیش از دو دهه کار تدریجی افتخار می کند که گام های عملی در حد توان و بضاعت خود برای نقدینه کردن فرهنگ کار جمعی برداشته است.
این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: ما همه واقفیم که کار سیاست ورزی کار جمعی است و اساسا کسی که می گوید به هیچ حزب و گروهی وابسته نیستم، شایسته نیست که در عرصه سیاست وارد شود چرا که چنین ادعایی با اصول سیاست ورزی تعارض دارد.
وی گفت: از برخی شنیده می شود نام حزب اراده ملت ایران را نمی شنویم یا کمتر می شنویم علت این مسئله علاوه بر کم کاری های خودمان، بیشتر به مشکل اصرار بر نادیده شدن دیگران در کشور برمی گردد شاید اگر چشم ها شسته و جور دیگری نگریسته می شد از خیلی وقت پیش می شد ما را هم دید.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا