واکنش رسانههای خارجی به سخنرانی ترامپ در سازمان ملل
فرارو: واکنش رسانهها به اولین سخنرانی ترامپ در سازمان ملل چه بود؟
BBC: سخنرانی سرشار از تنفر
اولین سخنرانی ترامپ در سازمان ملل با انتقاد برخی رهبران مواجه شد. او ایران را عضو “گروه کوچک رژیمهای سرکوبگر” دانست و گفت آمریکا اگر مجبور شود کره شمالی را بهطور کامل نابود خواهد کرد. سخنرانی ترامپ چشمانداز دنیایی پر از دولتهای مستقل را به تصویر کشید که برای بهبود اوضاع شهروندان تلاش میکنند، اما قسمت زیادی از وقت سخنرانیاش را صرف به تصویر کشیدن “کشورهای سرکشی” کرد که “تهدیدی برای سیاره ما” محسوب میشوند.
Reuters: سخنان سرسخت ترامپ راه گشای دیپلماسی مکرون
رئیسجمهور فرانسه روز سهشنبه در سازمان ملل خود را در تضاد با دولت دونالد ترامپ نشان داد، موقعیتی که میتواند او را در درگیریهای بینالمللی به یک کارگزار صادق تبدیل کند.
چند ساعت پس از دفاعِ ترامپ از شعار “اول آمریکا” و حملات کلامی به ایران و کره شمالی، مکرون برای پیشبرد موضع متقابل و متضاد با او اقدام کرد: “تعاملات چندجانبه کارآمدترین راه برای مقابله با چالشهای جهانی است. درک درست از واقعیت دنیا است که از ما محافظت میکند.”
Guardian: یاوهسرایی رک و ترسناک
سخنرانی ترامپ هنجارهای ریاست جمهوری را در گردوغبار بیتوجهی رها کرد. سخنرانی خام او از هیچیک از روسای جمهور پیشین شنیده نشده بود و سرشار از تهدید و درهمآمیختگی بود. سخنرانیهای خشونتآمیزی از این قبیل سابقه داشته، اما نه از رهبران آمریکا. این لحنِ سخنرانی یادآور نیکیتا خروشچف، فیدل کاسترو و هوگو چاوز بود. همچنین یادآور سخنرانی “محور شر” جورج دبلیو بوش در سال 2002 بود.
این سخنرانی برای مخاطبان داخلی سازمان ملل ایراد شد، اما بدون شک ترامپ به دنبال مخاطبانی فراتر از افراد حاضر در سالن بود که مکثهای گاهوبیگاهش برای تشویق و کف زدن را با سکوت معنیدار پر میکردند.
CNN: هیچیک از روسای جمهور آمریکا با جهان اینگونه سخن نگفتند
ترامپ در اولین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، شخصیتی مخرب، فتنهجو و ملیگرا از خود به نمایش گذاشت که هنجارهای سیاسی آمریکا را در هم شکست و از تلاش این کشور برای تغییر نقش خود در جهان و سیستم بینالمللی خبر داد.
Washington Post: سقوطی فاجعهبار و ملیگرا
ترامپ سخنرانیای برای پایگاه ضد جهانی و راستگرای خود ایراد کرد و در آن چشماندازی از نقش آمریکا در جهان داد. سخنرانی او تفاوت فاحشی با پیشینیانش داشت که در همان نقطه ایستاده و در برابر رهبران جهان سخنرانی کرده بودند.
ترامپ در سخنرانیاش آنقدر به “حاکمیت” اشاره کرد که میتوان آن را موضوع اصلی سخنرانیاش دانست. اما سخنانش حاکی از این ترس بود که همکاری آمریکا با دیگر کشورها به معنای تسلیم حاکمیت خود به خارجیها است.
انتهای پیام