خرید تور تابستان

استقلال کردستان عراق تهدیدی علیه ایران است؟

سفیر اسبق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی درباره تهدیدهایی احتمالی همه‌پرسی و استقلال کردستان عراق بیان کرد: تهدیدها در درجه اول متوجه عراق می‌شود و درجه دوم ترکیه بسیار آسیب خواهد دید و درنهایت بر ایران تأثیر خواهد گذاشت.

صباح زنگنه، سفیر اسبق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی در گفت‎وگو با رویداد۲۴ در رابطه با تغییر رویکرد بارزانی درباره ایران نسبت گذشته گفت: آقای بارزانی سال‌های طولانی و زمانی که با صدام مشکل داشت در ایران زندگی کرده است که پس از فراهم شدن مقدماتی به کردستان بازگشت و با همکاری نیروهای شیعه، حکومت ایران و سایر دولت‌ها وضعیت منطقه کردستان عراق زیر نظر سازمان ملل تبدیل به منطقه امن شد.

وی در ادامه اضافه کرد: رابطه بارزانی همیشه با ایران خوب بوده و همکاری‌ها ادامه داشته است. ایران در زمان حمله داعش به عراق و اشغال موصل که نزدیک اربیل بود، بلافاصله درخواست کمک را اجابت کرد و کارهای لازم را به عمل آورد؛ بنابراین ایران همواره یار کردهای عراق بوده و هنوز هم رفت‌وآمد مسئولان و مقامات ایران به اربیل و برعکس انجام می‌شود و طبعا نظر خود را در مورد دعوت به انجام همه‌پرسی را به‌صورت دوستانه و مستقیم به بارزانی اعلام کرده است.

سفیر اسبق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی در این رابطه اظهار داشت: اظهارنظر به خصوصی از سوی آقای بارزانی درباره مخالفت ایران و ترکیه با همه‌پرسی اعلام‌نشده است. مصلحت مردم کردستان عراق و کل کشور عراق در این است که وحدت آن و سلامت و امنیتش حفظ شود. ناامنی و هر نوع اختلاف با گرایش به تجزیه طبعاً مورد تائید ایران نخواهد بود.

زنگنه دراین‌باره توضیح داد: به نظر نمی‌رسد رابطه بین ایران و کردستان با اظهارنظرها از بین برود زیرا طبعاً منطقه‌ای که راهی به آب‌های آزاد ندارد امکان حیات و آرامش هم نخواهد داشت. سابقه این اقدامات را در سودان جنوبی شاهد بودیم که پس از کلی جنگ و درگیری و اعمال فشار و حضور اسرائیل در آنجا در حمایت از تشکیل سودان جنوبی پس از سال‌های سال غیر از فقر و بدبختی و ادامه درگیری‌های داخلی نتیجه‌ای به دنبال نداشت.

وی در ادامه اضافه کرد: این مسئله هم به خاطر شرایط داخلی منطقه و مشکلات اقلیمی خواهد بود. علاوه بر مرکز عراق مسائل پیچیده‌ای به وجود می‌آید که بهتر است وارد آن فاز نشوم.

زنگنه در خصوص نتیجه همه‌پرسی عراق تأکید کرد: پس از اظهارات گوناگون از سوی مقامات مختلف عراقی و کردی و پیچیدگی ترکیب جمعیتی این کشور به دلیل حضور کردها در جاهای مختلف و ازدواج‌هایی که رخ داد و سبب ایجاد تنوع بین مردم کردستان عراق با مرکز، جنوب و غرب آن شد، با رفراندوم و یا یک گردش قلم عراق قابل‌تجزیه نیست. این موارد مسائلی است که از طریق مذاکره و با رجوع به قانون اساسی و با تعدیل آن و اجرایش قابل‌حل است.

وی درباره پایان راه بارزانی یادآور شد: تمام مقامات کشورهای منطقه، اروپایی و آمریکا با اجرا رفراندوم مخالف هستند، تنها جایی که با آن اعلام موافقت کرده، رژیم اسرائیل است، درحالی‌که این رژیم درصورتی‌که نیت صادقانه‌ای دارد و واقعاً نسبت به حقوق ملت‌ها نگران است، ابتدا باید این مطلب را در مورد فلسطینیان اجرا کند زیرا اولویت و ضرورت بر این است که حقوق مردم فلسطین را به اجرا گذارد و دولت آنان را تشکیل دهد نه اینکه در یک منطقه دیگری درصدد اخلال برآید و از فرهنگ کردها سوءاستفاده کند و منطقه‌ای را به آشوب کشاند. به‌هرحال در کل بعید می‌دانم که حرکت آقای بارزانی به سرانجام برسد و به‌احتمال‌زیاد مذاکراتی فشرده انجام خواهد شد.

سفیر اسبق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی درباره تهدیدهایی احتمالی همه‌پرسی و استقلال کردستان عراق بیان کرد: تهدیدها در درجه اول متوجه عراق می‌شود و درجه دوم ترکیه بسیار آسیب خواهد دید و درنهایت بر ایران تأثیر خواهد گذاشت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا