آخرین تولیدی هپکو مهر ماه سال گذشته بود!
عضو شورای اسلامی کار شرکت هپکو گفت: کوتاهی سازمان برنامه و بودجه در پرداخت 45 میلیارد بودجهی شرکت هپکو، مصوب تیرماه 95، نزدیک به 900 کارگر هپکو را زمین گیر کرده است. اگر همان زمان مصوبات هییت دولت عملی میشد، اتفاقات روز گذشته رخ نمیداد.
وعدههای پوشالی کارگران هپکو اراک را زمینگیر کرد
«مجید لطیفی» در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: تنها 15 درصد کارخانه مشغول به کار است. این در حالی ست که در سفر استانی سال 95 هیات دولت به اراک، مصوب شد که 1000 دستگاه برای مدیریت بحران کشور به کارخانهی هپکو سفارش داده شود. در دوران هیات مدیرهی جدید شرکت این 1000 دستگاه به 3000 دستگاه تبدیل شد. اما تا به امروز نه برای آن 1000 دستگاه و نه این 3000 دستگاه قراردادی با شرکت هپکو بسته نشده است.
لطیفی با اشاره به معوقات مالی کارگران هپکو از دی ماه 95 تا به امروز گفت: تنها دریافتی کارگران در این مدت مربوط به خرداد ماه و برخی از کارگران در تیرماه سال جاری است. از طرفی بیمه تأمین اجتماعی به دلیل بدهیهای مالی شرکت هپکو، دقترچههای بیمهی کارگران و خانوادههایشان را تمدید نمیکند. این امر باعث شده است این کارگران علاوه بر نداشتن درآمد از خدمات بهداشت و درمانی محروم باشند.
وی در ادامه افزود: عمده نگرانی کارگران هپکو امنیت شغلی است. «واگن سازی کوثر»، سهام دار عمده شرکت هپکو در سال گذشته به دلیل اعتراضات گستردهی کارگران به ناکارآمدیهای مدیریتی برکنار شد. پس از آن سهام عمده در سال 96 به شرکت «هیدرو اطلس» واگذار شد. تا به اکنون عایدهی این جابهجایی تنها وعدههای شفاهی است و برنامهی کار آمد و مدونی تدوین نشده است.
لطیفی با ناکارآمد خواندن حوزهی اقتصادی استانداری استان مرکزی بیان کرد: مدیران استان در پی حل این مشکل هستند. اما با تنها با جلسات پی درپی این معضل حل نمیشود. اولین شعار نوبخت، رییس برنامه و بودجه کشور در جمع کارگران هپکو، امنیت شغلی، کار و حقوق بوده است. الان کارگران نه امنیت شغلی دارند و نه کاری وجود دارد که انجام دهند. خوابیدن خط تولید باعث به تعویق افتادن حقوق کارگران شده است. ما در تمام این مدت به تمام نهادهای امنیتی، کار و کارگر استان و کشور نامه نگاری کردیم. من به صورت تلفنی به رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صحبت کرده و مشکلات این دو شرکت را بیان کردم. اما تا به امروز ترتیب اثری ندیدیم.
بر اساس گزارشها، نزدیک به 900 کارگر در شرکت هپکو مشغول به فعالیت هستند [ایلنا]. این بدین معناست که دست کم این تعداد خانوادهی اراکی، به طور مستقیم به دلیل عدم پرداخت 9 ماه دستمزدهای کارگران هپکو، با مشکلات مالی روبه رو هستند.
/ گفتوگو با چند کارگر معترض /
آخرین تولیدی هپکو مهر ماه سال گذشته بود!
کارگران شرکت هپکو و اذرآب اراک روز گذشته، چهارشنبه 29 شهریور ماه، به دلیل معوقات مالی این دو شرکت دست به اعتراض زدند که در پی آن درگیریهایی با نیروهای انتظامی پیش آمد. گزارشها حاکی از این است که کارگران هپکو نزدیک به 9 ماه است حقوق دریافت نکردهاند.
«زارعی»، کارگر هپکو که در درگیریهای روز گذشته از ناحیهی چشم و ریه دچار مصدومیت شده است، در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز میگوید: ساعت 10 صبح چهارشنبه کارگران هپکو برای اعلام همدردی با کارگران آذرآب به سمت در ورودی رفتند که جمعی از نیروهای یگان ویژه جلوی در بودند. ممانعت نیروهای یگان ویژه از حرکت کارگران باعث شد تا ما از راه قدیمی مابین دو شرکت به سمت آذرآب حرکت کنیم. کارگران دو شرکت باهم حدود 600 نفر میشدند. جلوی مرکز آموزش هپکو، یگان ویژه راه را بسته بود.
وی با تاکید بر صنفی بودن شعارهای کارگران گفت: با شروع حرکت کارگران دو شرکت و شعارها، بلندگوی نیروی انتظامی به ما هشدار داد. بعد از آن گاز اشکآور پرتاب شد و درگیری شد. مصدومان به درمانگاه آذرآب منتقل شدند. کارگران متواری شده بودند اما باز نیروهای انتظامی تا کارگاههای شرکت آذراب رفته و حتی داخل کارخانه هم گاز اشکآور پرتاب شد. کارگران چیزی نمیخواستند تنها حقوقشان را میخواستند. طی این اتفاق تعدادی از کارگران از ناحیه دست و پا آسیب دیدند.
«بهادری»، کارگر دیگر شرکت هپکو که از ناحیهی پا آسیب دیده است، میگوید: «علت اعتراضات روز گذشتهی کارگران هپکو ، معوقات مالی 9 ماه گذشته است. با تمام اعتراضات نرم و آهستهای که این مدت داشتهایم و نامه نگاریهای مطالبه محور به نهادهای قانونی مانند استانداری، دفتر نماینده ولی فقیه در استان، فرمانداریها و نهاد قضایی هیچ گونه ترتیب اثری داده نشده است.
وی با بیان اینکه آخرین تولیدی شرکت مهرماه 95 بوده است، ادامه داد: اکثر کارگران هپکو از سال 95 تا به اکنون حدود 9 ماه است که معوقات مالی دارند. مسوولین شهری هم پاسخگو نیستند. علاوه بر حقوق معوقه، مطالبهی این کارگان بقای شرکت هپکو است. یک دستگاه لودر آخرین تولیدی این شرکت در مهر ماه 95 بوده است و بعد از آن شرکت هیچ گونه تولیدی نداشته است، این درحالی است که نزدیک به 2000 دستگاه ماشین آلات راهسازی وارد ایران شده است.
این کارگر یکی از دلایل خوابیدن بخش تولید را ناتوانی رقابت تولیدات با کالایهای وارداتی خواند و ابراز داشت: پس از خصوصی سازی شرکت هپکو بخش تحقیق و توسعه در این شرکت خوابیده است. این امر باعث شد که تولیدات شرکت توان رقابت با کالای خارجی را از دست بدهد. شرکت هپکو در حال حاضر نیاز به سرمایهگذاریهای خارجی و ارتباطات بین المللی دارد.
وی ادامه داد: سهامدارهای جدید هیچ کدام برای ساخت این شرکت نیامدهاند. تنها دلیل حضور آنها رانتهای تجاری است که نصیبشان میشود. این موضوع باعث شده است که برنامهی مشخص و مدونی برای احیای هپکو نداشته باشند و تولیدات به سطح مناسب نرسد.
شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو، بزرگترین تولیدکنندهی ماشین آلات راهسازی و معدنی در خاورمیانه با هدف تولید و مونتاژ محصولاتی همچون: بلدوزر، لودر، غلتک، بیل و گریدر در سال 1353 تأسیس شد و در سال 95 به بخش خصوصی منتقل شد.
بخش قابل توجهی از واگذاریهای مشابه نیز با مشکلاتی مشابه این کارخانه مواجه شدهاند.
انتهای پیام