خرید تور نوروزی

از ماشین‌های مستهلک شده تا صرفه جویی در مصرف کاغذ

یک فرد مطلع از جزییات خرید تبلت و پژو پرشیا توسط شورای شهر تهران از آن دفاع کرده و علت آن را استهلاک ماشین‌های خریداری شده در دوره قبلی و عملکرد بهتر اعضای شورا در استفاده از محتوای گزارشات این نهاد با استفاده از آن در تبلت عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، شورای تازه از راه رسیده‌ی تهران این بار درگیر حاشیه‌ی دیگری از جنس هزینه‌های خارج از قاعده شده و با انتشار سندی درباره‌ی یک هزینه‌ی یک میلیاردی به صدر مسایل مورد توجه افکار عمومی رسید. شورایی که اصلاح طلبان در حال حاضر در آن حضور حداکثری داشته و نبض بسیاری از تصمیمات و اقدامات این شورا در دست آنهاست؛ به ویژه که افکار عمومی طرفدار این جریان به این امیدوار بودند که هزینه‌های خارج از چارچوب و یا احیاناً ویژه خواری و سوءاستفاده از بودجه‌ی قانونی، مانند دوره‌های قبل صورت نگیرد و بین عملکرد نمایندگان دو طیف تمایز مثبتی وجود داشته باشد.

اعتراض‌ها؛ از توییتر تا حالا خورشید

اما شورای پنجم که تنها یک ماه از شروعش می‌گذرد با خبری از هزینه‌های قابل توجه، کاربران شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها را حساس کرده و این پرسش را در مقابل آن‌ها قرار داده است که آیا ضرورت داشته در آغاز کار شورای شهری که درگیر معضلات عدیده‌ای نیز هست در حدود یک میلیارد هزینه برای خرید 21 دستگاه پژو پرشیا و 21 تبلت چهار میلیون تومانی هزینه شود؟ از طرفی گفته می‌شود بخشی از اعضای شورا بن‌های ده میلیون تومانی ماه محرم را، آن هم با نسبت‌های نامتعادل و براساس رابطه و آشنایی در اختیار هیات و حسینیه‌ها قرار داده‌اند و بن‌های 100 هزار تومانی نمایشگاه «عطر سیب» نیز از دیگر پرداخت‌های ویژه‌ی شورای شهر بوده است.

موضوعی که «رضا رشیدپور» مجری برنامه‌ی تلویزیونی «حالا خورشید» هم امروز به آن اعتراض کرده بود: «اگر اینطور است چرا از قبلی‌ها نمی‌پرسید چه بلایی سر این ماشین‌ها آوردید که ما الان 900 میلیون بیشتر باید خرج کنیم که فقط اینها را تعمیر کنیم. مگر با ماشین‌ها چه کار می‌کردند؟! مثلاً دستی می‌کشیدند یا تمام مدت بکوب در حال تردد بودند با ماشین‌ها؟ واقعاً چه بلایی سر ماشین‌ها آمده است که بیشتر از 900 میلیون تومان خرج تعمیرشان می‌شد؟ چون ما الان هموطن‌هایی داریم که با ماشین‌های 30، 40 ساله کماکان زندگی‌شان را می‌کنند. حالا یک ماشین پنج سال گذشته تعمیرش انقدر گران است که ما باید 900 میلیون تومان بدهیم و ماشین‌های نو بخریم؟»

رشیدپور درباره‌ی تبلت‌های خریداری شده هم این سؤال را مطرح کرده بود که برای وصل شدن به کارتابل اداری از یک موبایل ساده نیز می‌توان وصل شد اما شورا برای هر یک از اعضای شورا تبلت‌هایی خریداری کرده که با آن ماشین طراحی می‌کنند نه تنها وصل شدن به کارتابل اداری: «اینهم واقعاً شگفت آور است و ما هم سر کار از تبلت شخصی‌مان استفاده می‌کنیم، از خانه‌مان می‌آوریم. کسی که عضو شورای شهر است یعنی یک تبلت ندارد که سر کار از آن استفاده کند؟ حتماً باید از بیت المال یک تبلت خریداری شود که دسترسی پیدا شود به کارتابل اداری؟ بعضی وقت‌ها جواب‌هایی می‌دهید که افکار عمومی هاج و واج می‌ماند. مردم منطق و استدلال دارند، این چه پاسخی است که می‌دهید؟»

توضیحات الهام فخاری از هزینه‌های صورت گرفته

اگرچه همانطور که در گزارش پیشین انصاف نیوز درباره‌ی این موضوع، الهام فخاری در دو توییت اینگونه درباره‌ی پژوها و تبلت‌های خریداری شده توضیح داده بود: «خودروهای سازمانی طبق روال اداری و قانونی، هر پنج سال یکبار باید با خودروی نو تعویض شوند. مصوبه، درخواست یا دستور شورا نبوده و نیست»، و موضوع تبلت‌ها را هم اینطور شرح داده بود: «تبلت‌های در اختیار دوره‌ی قبلی تحویل نشده بوده. هنگام تحویل اتاق‌ها فاقد سیستم رایانه‌ای متناسب با پرتال و اتوماسیون و داشبوردهای کنترل پروژه‌ها بود».

صحبت‌های یک فرد مطلع: مصوبه‌های پیشین اصلاح خواهد شد

این بار اما یک فرد مطلع که خواسته بود نامش فاش نشود در گفت‌وگو با انصاف نیوز اینطور درباره‌ی هزینه‌های صورت گرفته توضیح داده است: این گونه هزینه‌ها در گذشته تصویب شده بود، اما دیگر به دنبال اصلاح مصوبه‌ی قبل رفته نشد. چیزی است که مصوب شده است و شهرداری آن را اجرا می‌کند. از حالا به بعد مهم است که شورا نیز در سال‌های آینده با این موضوع برخورد می‌کند. بحث دیگر انطباق هزینه‌های صورت گرفته با میزان مصوب آن است. مثلاً دیدید که آقای «حبیب زاده» صحبت کردند در جلسه و گفتند این میزان مصوب شده اما این مقدار هزینه کرده‌اند. سه برابر میزان مصوب در این مورد هزینه شده است.

وی گفت که برخورد قانونی با هزینه‌ی خارج از مقدار مصوب صورت خواهد گرفت؛ وعده‌ای که به نظر می‌رسد اگر در موعد مناسب صورت بگیرد به وجهه‌ی جناح اصلاح طلبان در میان افکار عمومی کمک خواهد کرد. این موضوع در برنامه‌ی صبحگاهی و مورد توجه مخاطبان یعنی «حالا خورشید» نیز اینگونه از زبان رشیدپور مجری سیما انعکاس یافت: «مردم با امید بسیار به یک عده رأی می‌دهند و می‌گویند اینها کارشناس هستند، آمده‌اند در شورای شهر که مشکلات شهر تهران را حل کنند. قبول کنید که در پله‌ی اول توی ذوقشان می‌خورد اولین سندی که صادر شود که 900 میلیون تومان ماشین و 96 میلیون تومان برای تبلت بوده است».

ماشین‌های مستهلک و فرسوده‌ی دوره‌های قبل

این فرد مطلع از مسایل شورا درباره‌ی ماشین‌های خریداری شده اینطور توضیح داده بود: «بالاخره شورا حدود هشتاد ماشین در اختیار داشت. این ماشین‌ها ملکی بوده و برای شورا است. تعدادی از آن‌ها هم استیجاری بوده است. این‌ها را بررسی کردند و متوجه شدند این ماشین‌ها فرسوده و مستهلک شده است. تصمیم این شد که اینها به مزایده گذاشته شده و به شهرداری عودت داده شود. بنابراین ماشین‌های نو خریداری شد. به نظر من این چیز عجیبی نیست. حال نمی‌دانم چرا این موضوع اینقدر بزرگ شده است چون بالاخره این ماشین‌ها که در اختیار شهرداری بوده بعد از چند سال کار کردن مستهلک می‌شود. بالاخره در هر دستگاهی این کار را می‌کنند و جایگزین می‌کنند. حال شاید می‌شد کمی دیرتر این کار را کرد. خب افرادی که بر روی این موضوع کار می‌کردند براساس هزینه‌های متفاوتی که این ماشین‌ها خواهند داشت، به این جمع بندی رسیدند که این اتفاق بیافتد و این ماشین‌ها جایگزین شود.

علت خرید تبلت‌های چهار میلیونی

وی درباره‌ی موضوع خرید تبلت‌ها اما پاسخ مفصل و قابل تاملی ارائه می‌دهد و هزینه‌ی 96 میلیونی تبلت‌های خریداری شده را تلاش شورا برای کاهش استفاده از کاغذ و استفاده‌ی بهتر اعضای شورا از گزارش‌های این نهاد می‌داند: «شورا تصمیم گرفت که کلاً این روش کاغذی را جمع کند. تا الان این کار صورت نمی‌گرفت، چون پیش از این اتوماسیون و امکانات دیگر مهیا بوده است و استفاده‌ای از آن نشده بود. برای مثال دو روز پیش یکی از گزارش‌های ضمیمه شده به یک نامه 86 صفحه بود. یا باید پرینت بگیرند یا باید روی تبلت ببینند که امکان استفاده‌ی راحت از آن در مسیر رفت و برگشت و مکان‌های مختلف وجود داشته باشد. مثلاً ما چهار، پنج ساعت در مسیریم. در طول روز سه یا چهار جا می‌رویم. با استفاده از تبلت می‌توانیم به مواردی که می‌خواهیم دسترسی داشته باشیم. پرینت هم لازم نیست. وصل می‌شوی و با اینترنت اتوماسیون این کارها انجام می‌شود».

او در ادامه درباره‌ی تفاوت هزینه استفاده اعضا از کاغذ به جای تبلت می‌گوید: «کاغذی که می‌خواهد در یک سال مصرف شود نسبت به هزینه‌ای که برای تبلت‌ها صورت گرفته خیلی بیشتر است. من خودم امروز با ماشین حساب محاسبه‌ای انجام دادم که ببینم مکاتبات و گزارش‌هایی که خودم در این مدت داشتم چه مقدار هزینه داشته است. به نظر من این اقدام درستی بوده است. در همه جای دنیا همین کار را می‌کنند. کسی که چنین تکنولوژی در اختیار دارد، دیگر سراغ کاغذ نمی‌رود».

در این میان علت دیگر این موضوع را مسائل محیط زیستی می‌داند و علت انتخاب چنین مدل گران قیمتی از تبلت را امنیت آن می‌داند: «ثانیاً به خاطر مسایل زیست محیطی و این مسایل باید کاغذ از روند اداری حذف شود. پرسیدند که چرا این مدل تبلت و چرا این قیمت؟ خیلی اصرار برای این وجود داشت که مارکش چیست؟ من راجع به مارک اصلاً صحبت نمی‌کنم چون به نظرم اصلاً جالب نبود. منتها اینکه چرا مثلاً مایکروسافت خریداری شد، در واقع برای افزایش امنیت اطلاعات این مدل را انتخاب کردند که از این به بعد تضمین شده‌تر است. حال یک مقدار قیمتش بالاتر است».

او البته انکار نمی‌کند در شورا ولخرجی صورت نمی‌گیرد اما هزینه‌های صورت گرفته را برای حسن انجام کارهای اعضای شورا لازم می‌داند: «فردی که عضو شورا شده است واقعاً برای اینکه بتواند کارها را پیش ببرد به یکسری امکانات نیاز دارد. به عنوان مثال راننده‌ای داشته باشد که در طول روز برای رفتن به یک جلسه نخواهد نیم ساعت دنبال جای پارک بگردد، اگر قرار است روزی سه چهار ساعت در مسیر باشد آن سه چهار ساعت را بتواند کار کند و از وقتش استفاده کند. نمی‌خواهم راجع به این موضوع بیشتر صحبت بکنم. نمی‌گویم موضوع مهمی نبوده است. فقط فکر می‌کنم نباید بیشتر به این مسایل دامن زده شود».

در پرداخت بن‌های محرم عدالت رعایت شد

او در انتها در مورد بن‌های ماه محرم که توسط بخشی از اعضای شورا در میان هیات‌ها پخش شده است و شائبه‌ی پرداخت ناعادلانه‌ی آن بین هیات‌های مختلف این طور توضیح می‌دهد: در مورد بن‌ها من می‌دانم یک عده از اعضای شورا آن را قبول نکردند. بالاخره سعی شد بین هیات‌ها با نسبتی پخش شود که بی عدالتی صورت نگیرد. یک تعدادی درخواست بود از هیات‌ها، نشد مشخص شود که کدام یک از اینها واقعی است و کدام یک صوری؟ چون یک نامه آمده و یک مهر و امضا. برای اینکه این مشخص شود که این‌ها صوری نیستند از اینها خواسته شد که مجوزشان را بیاورند و یک سری اطلاعات شناسایی از آن‌ها گرفته شد. در ازای آن به آن‌ها بن داده شد تا بالاخره تا حدی که امکانش هست اینها بین موارد غیرمرتبط توزیع نشود. البته هنوز بحثی در شورا در این باره نشده که بعداً چه طوری عمل شود؟

گزارش از عطیه هوشمند، خبرنگار افتخاری انصاف نیوز

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا