«ورزش، معتاد دولت است»
نایب رییس پیشین فدراسیون فوتبال میگوید اولویتهای ابلاغی از سوی رییس جمهور به وزارت ورزش باید به صورت یک سند الزامآور و بالادستی تدوین شود و وزارت ورزش باید نسبت به اجرای آن پاسخگو باشد.
محمد خبیری در گفتوگو با ایسنا درباره اولویتهای وزارت ورزش و جوانان که از سوی رییس جمهور ابلاغ شده است، اظهار کرد: این الویتها از دل یک سری کارهای مطالعاتی استخراج و توسط گروههای تخصصی تدوین شده است و مسائلی فوقالعاده جدی هستند. من و سایر کارشناسان ورزش پیش از این در ستاد انتخابات آقای روحانی آنها را ملاحظه کرده بودیم.
وی افزود: این اولویتهای باید در یک طرح استراتژیک تنظیم و در شورای عالی ورزش با حضور ریس جمهور مطرح شود تا بتواند به عنوان یک سند بالادستی و الزام دولتی دربیاید و چند وزیر برای اجرای این موارد با وزارت ورزش همکاری کنند. همچنین وزارت ورزش هم حتماً باید نسبت به اجرای آن پاسخگو باشد. در این صورت این اولویتها میتواند اجرا شود.
خبیری تاکید کرد: با این حال باز هم این کافی نیست. این اولویتها به صورت یک کتابچه و رساله میشود که نمیتواند مشکل ورزش ما را حل کند. آن چیزی که میتواند مشکل ورزش را حل کند نیروی انسانی است که باید این برنامهها را اجرا کند. این برنامهها را هر کسی نمیتواند اجرا کند. آموزشهای لازم باید به افراد داده شود و یک کار بسیار چند وجهی است. اگر آموزشهای لازم نباشد و این اولویتها به استانها و مراکز اجرایی ابلاغ شود، باز نمیتوانیم به اهدافمان برسیم.
او درباره مهمترین بخش اولویتهای ابلاغی تصریح کرد: مهمترین چیز این است که ما در ورزش معتاد به دولت هستیم. این وابستگی نیست بلکه اعتیاد است و باید این اعتیاد ترک داده شود. مدیران ما همه مدیران هزینه هستند در صورتی که زمینههای کارآفرینی و درآمدزایی در ورزش دنیا به صورت گسترده پیاده شده است. ما باید در این زمینه برای سالهای آینده برنامه داشته باشیم.
خبیری خاطرنشان کرد: امروز خصوصیسازی و وابسته نبودن ورزش به دولت در دنیا با سرعت زیادی در حال انجام است ولی سرعت ما در این کار بسیار پایین است و امکان ندارد با این رویه به استاندارد دنیا برسیم. باید کارگاههای آموزشی برگزار شود. نیروهای ما برای کارهایی که در ۱۰، ۵ یا ۲ سال آینده نیاز است انجام شود، آماده نیستند.
او ادامه داد: مدیران ما بیشتر به فکر این هستند که چگونه از دولت پول بگیرند یا دلارها را به ریال تبدیل کنیم و در داخل خرج کنیم.
خبیری درباره یکی از بندهای اولویت ابلاغی توسط رییس جمهور مبنی بر ورود بخش خصوصی به ورزش قهرمانی و تصدی دولت در بخش ورزش همگانی بیان کرد: در حال حاضر متوسط عمر از ۴۰ سال به بالای ۷۰ سال رسیده است و پیشبینی شده در سال ۲۰۵۰ به بالای ۱۳۰ سال برسد. در ۲۰ سال آینده درصد قابل توجهی از جمعیت ما بالای ۶۰ سال سن خواهند داشت و سیستم ورزش ما خود را برای این مسئله آماده نکرده است. در حال حاضر هم این آمادگی وجود ندارد و از الان کار را شروع کنیم که در آینده بتوانیم برای این افراد مسن برنامه ورزشی داشته باشیم.
او درباره بحث شفافیت و انضباطی مالی که در یکی از بندهای اولویتهای ابلاغی به وزارت ورزش ذکر شده است، توضیح داد: اینها موارد عملیاتی است که جزو اصول اولیه و الزامات مدیریت ورزش است ولی ما هنوز این مسائل را اجرا نمیکنیم و باید برای آن فکری شود. ما نباید دوباره چرخ را اختراع کنیم. در دنیا این کارها انجام شده و ما هم باید الگوبرداری مناسبی داشته باشیم.
انتهای پیام