انسان می تواند طولانی زندگی کند اما نه همه
به گزارش انصاف نیوز، صدای روسیه گزارش کرد:
تا سال 2050، امید به زندگی برای ساکنان کشورهای توسعه یافته به 120 سال افزایش خواهد یافت. این پیش بینی توسط پروفسور والری چرنیشف، رئیس کمیته علوم و فناوری مجلس دومای روسیه، بیان شده است. در وهله ی اول، این بیانیه مربوط به کشورهایی است که جمعیت آن به طور متوسط حدود 80 سال، عمر می کنند.
متوسط امید به زندگی، در مناطق مختلف جهان، متفاوت است. امروز ساکنان سوازیلند، آنگولا، موزامبیک، حداقل میزان را به خود اختصاص داده و حدودا 40 سال است. طولانی ترین عمر با بیش از 80 سال، از آن مردم آندورا و ژاپن است. دویست کشور باقی مانده ی دیگر نیز در میان آنها قرار دارند. با توجه به شرایط محیط زیست، توسعه اقتصادی و سطح بهداشت، طول عمر ساکنان جهان متغیر است. اما این امکان وجود دارد تا همه به طور متوسط، 120 سال عمر کنند.
این همان میزانی است که در روند تکامل، تعریف شده است. الکساندر بوگومولِتس، آکادمیسین و فیزیولوژیست شوروی در سال های 30 قرن گذشته میلادی با اظهار این نظریه اعلام کرد که طول عمر پستانداران معادل دوره ی رشد آنها در ضریب 5 تا 6 است. والری چرنیشف، آکادمیسن فرهنگستان علوم روسیه می گوید که این دانشمند در آن زمان تحت تمسخر قرار گرفت اما بعدا با مطالعات بیشتر متوجه شدند که حق با او بود:
“مثلا رشد مردان تا 25، و زنان حدود 20 سال ادامه دارد، چرا که در آن زمان استخوان سازی به طور کامل در اسکلت پایان می یابد. با ضرب کردن عدد 5، ما به همان 100تا 125 سال می رسیم. این قاعده در بسیاری از حیوانات مشاهده می شود. رشد سگ یک و نیم تا دو سال به طول می انجامد و به طور متوسط 9 تا10 سال زندگی می کند. اسب ها 4 سال رشد و 25 سال زندگی می کنند. کاهش سن ممکن است یک پنجم، و آن هم با تنش های اجتماعی همچون استرس و محیط زیست نا مطلوب، مرتبط باشد. و اگر زندگی ما در شرایط عادی، و در محیط زیست پاک، تغذیه ی مناسب، و نظم و انضباط توام باشد، به طور متوسط امید به زندگی افراد بین 100 تا110 سال می شود”.
بر اساس این نظریه، پروفسور چرنیشف پیش بینی می کند که در آن کشورهایی که هم اکنون مردم آن به طور متوسط حدود 80 سال زندگی می کنند، جشن گرفتن 100 سالگی جوانان نسل فعلی به یک امر عادی تبدیل خواهد شد. فعلا روسیه در قالب این پیش بینی جایگاهی ندارد. هم اکنون امید به زندگی در این کشور به طور متوسط، 72 سال است. جای امید است که در طول ده سال گذشته این رقم به طور مداوم در روسیه در حال رشد بوده و در 10 سال آینده این کشور خود را به محدوده ی پیش بینی شده برساند.
با این حال، همه ی سالمند شناسان با خوش بینی این آکادمیسین، موافق نیستند. ولادیمیر هاوینسون، رئیس انجمن اروپایی علم پیری شناسی و طب سالمندان و عضو ناپیوسته ی آکادمی علوم پزشکی روسیه، عقیده دارد که در شرایط مطلوب، متوسط امید به زندگی یک فرد می تواند افزایش یابد، اما رسیدن به سن 120 سال، یک استثنا است و نه یک عرف:
“حداکثر مدت زمان زندگی تکاملی انسان 110 تا 120 سال است. امروز در جهان تنها 88 نفر در سنین 110 تا 115 سال زندگی می کنند. متوسط طول عمر مردم در کشورهای توسعه یافته ، با زیرساخت های لازم ، و سطح پزشکی مناسب و با کیفیت، 82 تا 86 سال است. بنابراین، من معتقدم که متوسط امید به زندگی در کشورهایی با اقتصاد و محیط زیست مطلوب در سال های آینده به 90 تا 95 سال خواهد رسید. اما 110 تا 120 سال حداکثر میزان است. همه قادر به زندگی تا این سنین نخواهند بود”.
با این وجود ، ولادیمیر هاوینسون به آن دسته از کسانی که خواهان افزایش سن خود هستند اینگونه مشورت داد:
“محدود کردن کالری باعث افزایش طول عمر می شود. یعنی تغذیه مطمئن، مهم ترین دارو است. دوم ، استفاده مناسب از ترکیب آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است. علاوه بر اینها پپتیدها یا همان مولکول های پروتئین که فعالیت ژن ها را تنظیم می کند نیز ضروری است. ثابت شده است که این پپتیدها 30 تا40٪ طول عمر را افزایش می دهد. این منبعی است که در همه ی موجودات مشاهده می شود”.
بنابراین با عمل به توصیه های فوق، نه تنها زندگی طولانی تر، بلکه شادابی بدن و ذهن روشن را نیز به همراه خواهیم داشت.
انتهای پیام