آقای جنتی؛ «تیر زهرآگین برجام» قلب کاسبانتحریم را هدف قرار داد
رویداد24 درباره انتقادات اخیر آیتالله جنتی به برجام نوشت: یکی از رویههای قابل تأمل در کشور ما، آزادی تخریب دولت حسن روحانی و دستاوردهای آن است. بدین نحو که هر شخصی میتواند با هر ادبیاتی و از هر تریبونی، به تخریب هر آنچه مرتبط با حسن روحانی است بپردازد و حصار امنی برای او فرض میشود که ممکن است ارتقای درجه و جایگاه بگیرد ولی ممکن نیست از مقام خود تنزل یابد.
اگرچه رویه مذکور، در دوران چهارساله دولت یازدهم تداوم داشت و در ایام انتخابات، به اوج خود رسید اما مشاهده میشود که پس از پیروزی بزرگ حسن روحانی در انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری، نهتنها از حجم تخریبها کاسته نشده است بلکه این رویه، بهعنوان «مستحب مؤکد» برای صاحبان تریبون و قلم، تعریف شده است و ناراحتی خویش را از شکست سنگین در انتخابات، با تخریب دولت نوپا تسکین میدهند.
هنگامیکه شکستخوردگان در انتخابات، مشاهده میکنند که حجم عظیم فضاسازی سالهای اخیر آنان در صداوسیما و تریبونهای نظام و نهادهای دینی و نظامی علیه جریان رقیب، به این نتیجه منتهی میشود که دومینوی شکستهای انتخاباتی را تجربه کنند و شعارهایی را از جانب مردم بشنوند که سالها برای محو آنان، تلاش کردهاند و نظر مثبت مردم نسبت به برجام را در انتخاباتهای پسازآن به چشم ببینند لذا بر عزم خود در راستای تخریب دولت روحانی و دستاوردهای آن بهویژه برجام، مصمم میشوند و از تمام فرصتهای خود بهره میگیرند تا شاید فرجی حاصل شود.
در اجلاسیه اخیر مجلس خبرگان رهبری که با عنوان سومین اجلاس رسمی دوره پنجم برگزار شد و در غیاب بزرگمرد اعتدال مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی و در غیاب دکتر حسن روحانی به دلیل سفر به نیویورک، آیتالله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری در سخنان خود به برجام اشاره کرد و گفت: «مسئولان باید بدانند در پس لبخند دشمن تیری زهرآگین وجود دارد و «برجام» مصداق تیر زهرآگین بود بنابراین مسلمانان نباید فریب بخورند.»
مترادف قرار دادن «برجام» با «تیر زهرآگین دشمن» را شاید بتوان یکی از سنگینترین تخریبها علیه بزرگترین دستاورد سالهای اخیر نظام جمهوری اسلامی در عرصه بینالمللی دانست. همان افرادی که در دوران دولتهای نهم و دهم، اقدامات تأسف باری همچون بیانیه سهجانبه تهران در سال 1389 را «پیروزی استراتژیک ایران» میدانستند، امروز و به دلیل آنکه دولتی بر سر کار است که منافع ملی را مدنظر دارد به تخریب آن میپردازند و همصدا با جنگطلبان جهان، اقدام به مقابله با برجام میکنند. همان افرادی که زمانی در دوران دولت اصولگرایان، از صرف یک وعده غذا در شبانهروز سخن میگفتند امروز از ناکارآمدی برجام و مشکلات معیشتی مردم، سخن میگویند.
این سخن آیتالله جنتی که برجام را تیر زهرآگین خطاب کرده است صحیح به نظر میرسد اما بهراستی تیر زهرآگین برجام، از کدام سو پرتاب شده است و قلب چه کسانی را هدف قرار داده است؟ برای پاسخ به این سؤال، کافی است به پیرامون خود بنگریم و مشاهده کنیم که چه کسانی در حال تحمل درد و رنج ناشی از اصابت این تیر هستند.
برجام، نقطه پایانی بر معضلی دوازده ساله بود که فرصت و انرژی فراوانی را از ایران و جهان گرفته بود. معضلی که مذاکرات فراوانی را به خود اختصاص داده بود و فراز و نشیبهای گوناگونی را طی کرده بود. معضلی که موجب شد قطعنامههای متعددی از جانب شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران صادر شود و تحریمهای گسترده و فلجکنندهای اعمال شود. معضلی که با کمک بیتدبیری دولت اصولگرایان، در حال فلج کردن اقتصاد کشور بود و انزوایی بینالمللی را موجب شده بود. معضلی که توانسته بود رژیم صهیونیستی را از حالت تدافعی، به حالت تهاجمی تبدیل کند و ایران را بهعنوان خطر بینالمللی تعریف کند. روز بهروز بر طبل جنگافروزی، با شدت بیشتری کوبیده میشد و اوضاع اقتصادی، بههمریختهتر میشد و تحریمها گستردهتر از قبل و در مسیر تحقق ایده «نفت در برابر غذا» قرار میگرفت.
تیر زهرآگین برجام که آمد، جنگ افروزان جهان داغدار شدند، کاسبان تحریم و جنگ، داغدار شدند، رژیم صهیونیستی داغدار شد، و تمامی آنانی که منافع جناحی را بر منافع ملی، ترجیح میدادند لباس عزا بر تن کردند. تیر زهرآگین برجام بر قلب کسانی فرود آمد که سالها از ساخت سلاح هستهای توسط ایران سخن میگفتند، بر قلب کسانی فرود آمد که خواهان انزوای ایران در جهان بودند، بر قلب کسانی فرود آمد که کاسب تحریم و جنگ بودند، و بر قلب کسانی فرود آمد که تمام تلاش خود را کردند تا دولت روحانی، یک دورهای شود و بار دیگر خودشان بر مسند ریاست تکیه زنند.
اگر تیر زهرآگین برجام نبود امروز تحریمها به نحوی پیش رفته بود که باید با سرشکستگی تمام، ایده نفت در برابر غذا را در برابر دیدگان خویش مشاهده میکردیم و تحمیل جنگ علیه خویشتن را مشاهده میکردیم. تیر زهرآگین برجام، باعث شد تا حق هستهای ایران در جهان، تثبیت شود، قطعنامههای شورای امنیت لغو شود، تحریمها کان لم یکن شود، موضوع PMD خاتمه یابد و ایران اسلامی، مقتدرتر از گذشته به عرصه جهانی بازگردد. بهراستی تیر زهرآگین برجام از کدام سو پرتاب شده است؟
اینک مائیم و افرادی که تیر زهرآگین برجام بر قلب آنان اصابت کرده است. همانهایی که تا آنجا که در توان داشتند برای به سرانجام نرسیدن برجام تلاش کردند و اینک نیز خواهان برهم زدن آن هستند اما آنان که دایره شمولشان، از ترامپ و نتانیاهو تا الجبیر و افراطیون ایران را در بر میگیرد باید بدانند که حتی اگر برجام نیز لغو شود هیچگاه دوران قبل از برجام تکرار نخواهد شد و دیگر امکان انزوای جهانی ایران، فراهم نخواهد شد.
انتهای پیام