خرید تور نوروزی

«حکومت برای‌پاسخگویی به‌حقوق‌مشروع اقوام‌ومذاهب تدبیر کند»

یک نماینده مجلس گفت: «کُردها حق و حقوقی دارند که باتوجه به برخی کم‌کاری‌ها در احقاق این حقوق، لازم است حکومت برای پاسخگویی به این حقوق مشروع تدبیری اساسی بیاندیشد.»

غلامرضا حیدری در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان و اعلام نتایج این همه‌پرسی، بر لزوم حفظ انسجام و اتحاد ملی در کشورمان تاکید کرد و گفت: کُردها در منطقه کُردستان ایران به همان میزان که من و شما خودمان را ایرانی می‌دانیم، خودشان را به‌حق ایرانی دانسته و به سرزمین ایران، تعلق خاطر و عرق ملی دارند.

کُردها در پیروزی و استیلای انقلاب سهیم بودند

او با اشاره به برخی رویدادهای سال نخست پس از پیروزی انقلاب در مناطق غربی و کُردنشین کشور گفت: جمع‌بندی نهایی در رابطه با آن‌چه در ابتدای انقلاب شاهد بودیم، این بود که نه‌تنها برچسب‌های غیرواقعی مثل «ضدانقلاب» و «جدایی‌طلب» به مردم کُردستان نمی‌چسبد، بلکه آنها خودشان را بخشی از ملت ایران می‌دانند و در پیروزی و استیلای انقلاب نیز سهیم بوده و هستند.

لزوم حفظ وحدت میان اقوام و مذاهب ایرانی همچون دوران جنگ تحمیلی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: ما در موقعیت‌های مختلف به‌ویژه جنگ تحمیلی حکومت بعثی صدام علیه ایران دیدیم که همه اقوام و مذاهب مختلف، از همه اقصاء نقاط کشور برای دفاع از سرزمین ایران مشارکت داشتند و طبیعی است که همان وحدت و انسجامی که در زمان جنگ تحمیلی وجود داشت، باید در ادوار مختلف و تاکنون نیز حکم‌فرما باشد.

حکومت باید برای پاسخگویی به حقوق مشروع اقوام و مذاهب تدبیر کند

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس در ادامه بر لزوم توجه به مطالبات به‌حق اقوام و مذاهب مختلف نیز تاکید کرد و گفت: به هر حال کُردها نیز همچون دیگر اقوام و اهل سنت هم مثل دیگر مذاهب رسمی کشور، حق و حقوقی دارند که باتوجه به برخی کم‌کاری در احقاق این حقوق، لازم است حکومت برای پاسخگویی به این حقوق مشروع تدبیری اساسی بیاندیشد.

عدم استفاده از ظرفیت‌های اقوام و مذاهب در اداره کشور مصداق بارز بی‌تدبیری است

او ادامه داد: این‌که ما در کشور یک استاندار کُرد یا اهل سنت نداشته باشیم، مسائلی است که حداقل ایجاد گلایه می‌کند. وقتی که می‌گوییم این افراد شهروند ایران هستند، باید حق مشارکت‌شان در اداره کشور را بپذیریم. این‌که هر بار زمان انتخابات رای‌شان را بخواهیم و بعد فراموش‌شان کنیم، درست نیست. این رویکرد مصداق بارز بی‌تدبیری است و عدم دعوت از مولوی عبدالحمید در مراسم تحلیف نیز یکی دیگر از این بی‌تدبیری‌ها بود. کُردها و اهل سنت ایران نیز دوست دارند همچون دیگر شهروندان در اداره کشور مشارکت کنند.

مدیریت موضوع همه‌پرسی توسط دولت عراق ازطریق تعامل با مسئولان اقلیم کردستان

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این‌که نباید مسائل کُردهای ایران را با کُردهای دیگر کشورها ارتباط دهیم، گفت: البته همه انسان هستیم و باید با همزیستی مسالمت‌آمیز در کنار هم زندگی کنیم اما واقعیت این است که نباید با رویکردی شتاب‌زده و احساساتی نسبت به همه‌پرسی در اقلیم کردستان واکنش نشان دهیم. عراق حکومتی مستقل دارد و ما باید در عین همکاری مسالمت‌آمیز و توام با درک منافع دوجانبه و منطقه‌ای، اجازه دهیم موضوع همه‌پرسی توسط دولت مرکزی در بغداد و از طریق تعامل با مسئولان اقلیم کردستان مدیریت شود.

برگزاری همه‌پرسی روند توسعه در اقلیم کردستان را دچار چالش کرد

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران همچنین به اقدام شتاب‌زده مردم اقلیم کردستان نیز انتقاد کرد و گفت: متاسفانه شاهد بودیم مردم اقلیم کُردستان کمی با عجله و شتاب‌زده با مسئله همه‌پرسی برخورد کردند. مردم اقلیم مشکلات بسیاری داشتند و حال، بعد از سال‌ها اختیاراتی به آن‌ها داده شده بود اما این اقدام در برگزاری همه‌پرسی استقلال کمی روند توسعه در این منطقه را دچار چالش کرد.

زیر پای مردم کردستان پوست خربزه انداختند!

عضو فراکسیون امید مجلس با تاکید بر لزوم بررسی دقیق و کارشناسی پشت‌پرده این تصمیم‌سازی‌ها در اقلیم کردستان یادآور شد: به نظر می‌رسد به اصطلاح زیر پای مردم اقلیم کُردستان پوست خربزه انداخته‌اند و باتوجه به رویکرد شتاب‌زده مسئولان اقلیم، کُردها دچار مشکل شدند. کُردهای عراق از گذشته دور و به‌ویژه در دوران حکومت بعثی صدام، دردسرها و محرومیت‌های بسیاری داشتند و حال با این اقدام موجب شدند که مرزها به رویشان بسته شود که به نظر می‌رسد آنها به این سادگی، نمی‌توانند از این وضعیت خارج شوند. کاش رهبران اقلیم کردستان هوشیارانه‌تر عمل می‌کردند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا