خرید تور نوروزی

لاریجانی هم از نردبان محمد خاتمی بالا می‌رود

«احسان اسقایی» در یادداشت ارسالی به انصاف نیوز درباره‌ی کنار هم نشستن علی لاریجانی و سیدمحمد خاتمی در چند روز گذشته نوشت: چند شب پیش عکسی از حضور علی لاریجانی در کنار سید محمد خاتمی در حسینه‌ی جماران منتشر شد که واکنش‌های متفاوتی را با خود به همراه داشت. از جمله اینکه چرا لاریجانی بدون هیچ‌گونه واهمه‌ای در کنار خاتمی نشسته است، مگر نه اینکه خاتمی ممنوع‌التصویر است؟! مگر نه اینکه این خاتمی همان رییس جمهوری است که در دوران مسوولیت لاریجانی، صدا و سیما هر روز برایش بحران می‌آفرید حتی دستور پخش کنفرانس برلین را در جهت تخریب دولت اصلاحات صادر کرد!‌

با کمی دقت بیشتر به این پازل نه چندان پیچیده به این نکته پی خواهیم برد که لاریجانی هم مانند بسیاری از کنشگران سیاسی در ایران از نزدیکی به خاتمی یک مقصودی دارد؛ او که در سال‌های گذشته سعی کرده به مشی اعتدالی روحانی نزدیک شود و در مجلس، تمام قد در برابر مخالفین پرونده‌ی هسته‌ای قرار گرفت و در مقابل اصحاب پایداری ایستاد، این بار نیز تمایل دارد از نردبان خاتمی بالا برود تا جایگاهی رفیع در سپهر سیاست ایران برای خود کسب کند.

علی اردشیر لاریجانی از جمله رجل سیاسی خردگرایی است که اگر قرار باشد هزینه بدهد در ابتدا سود حاصل از آن هزینه را بررسی کرده و سپس برای رسیدن به مقصود دست به اقدامی می‌زند. هزینه‌ی نشستن در کنار خاتمی قطعاً به رد صلاحیت او در انتخابات ریاست جمهوری و حتی اعتراض اصحاب پایداری نیز تبدیل نشد. اما واقعیت آن است که لاریجانی برای اینکه در جایگاه روحانی در بین مجموعه‌ی اصلاحات بنشیند مسیر طولانی را پیش رو دارد.

اگر روحانی در سال 92 توانست رأی اصلاح‌طلبان را به خود جذب کند علت‌های عمده‌ای داشت از جمله اینکه در آن سال‌ها بزرگ‌ترین بحران ایران تحریم‌های ناشی از پرونده‌ی هسته‌ای بود، تحریم‌های فلج کننده‌ای که رمق از بازار ایران ربوده بود و هیچ کس حتی گمان نمی‌برد که برای نخستین بار در طول تاریخ سازمان ملل کشوری ذیل تحریم‌های فصل 6 ماده‌ی 42 رفته؛ بتواند بدون جنگ داخلی و هجوم خارجی از آن خارج شود اما در آن زمان همگان با توجه به سابقه‌ی شیخ دیپلمات در پرونده‌ی هسته‌ای به او اعتماد کردند.

لاریجانی اکنون فاقد این موقعیت است، او هرچند توانسته چهره‌ی اعتدالی از خود به نمایش بگذارد، اما نمی‌تواند به علت مرزبندی‌های دقیق با جریان اصلاحات همان مرزبندی‌هایی که در روحانی فرو ریخته است، به اصلاح‌طلبان نزدیک شود.

از سویی دیگر لاریجانی اگر با آب زمزم هم غسل کند دیگر پایداری‌ها او را اصولگرا نمی‌دانند. از این رو او توانسته خود را به نقطه‌ی تلاقی دو جریان سیاسی بدل کند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که لاریجانی از نزدیک شدن به اصلاح طلبان تنها یک نیت دارد و آن اینکه با بالا رفتن از نردبان محبوبیت خاتمی و در صورت رد صلاحیت احتمالی عارف و جهانگیری، به کاندیدای جریان اصلاحات در 1400 تبدیل شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. دو تا نکته :1- روحانی فقط به خاطر سابقه در پرونده ی هسته ای مورد توجه اصلاح طلبان و شخص خاتمی نبود بلکه او سابقه ی طولانی رفاقت با خاتمی داشت و دارد و همچنین در شخصیت خود او هم اگر گاهی تندی احساس شد سالها حضور در مرکز تحقیقات استراتژیک و مطالعات متنوع و مباحثه با اندیشمندان آن مرکز و مصاحبت با مرحوم هاشمی و جناب خاتمی اندیشه ی او را جلا داد و عمق بخشید 2- لاریجانی انصافا از سال 88 به بعد تغییر کرد من یادم هست در درگیری های بعد 88 یک بار به سیما دعوت شد ولی مواضعی منطقی گرفت و بعد دیگر دعوت نشد و در چند سال اخیر در توجه به مناقع ملی و تلاش برای آن از عارف خیلی فعال تر بوده است موقع انتخابات شوراها را به یاد بیاورید که نامه ای آمد مبنی بر کنار گذاشتن اقلیتهای قومی از انتخاب شدن اما او دستور داد بر طبق قانون قبلی و با رعایت حقوق اقلیتها عمل کنید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا