«گزینش به سبک حاجی گرینوف» در دانشگاه فرهنگیان؟
روزنامهی «فرهیختگان» که از چند ماه پیش در اختیار جریان اصولگرایان قرار دارد، در متنی با تیتر «روایت یک دانشجو از سوالات عجیبوغریب در جلسه مصاحبه یک دانشگاه / گزینش به سبک حاجی گرینوف!» ادعایی را دربارهی دانشگاه «فرهنگیان»، زیرمجموعهی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد.
به گزارش انصاف نیوز، متن کامل آنچه در فرهیختگان منتشر شده در پی میآید:
دانشجویان برای تحصیل در برخی دانشگاههای کشور مانند دانشگاه فرهنگیان، امام شاهد، امام صادق(ع)، مالک اشتر و…، همچنین برای تحصیل در رشتههای نیمهمتمرکز باید مورد گزینش قرار گیرند و در صورت قبولی در گزینش اجازه تحصیل پیدا میکنند. شاید در وهله اول گزینش چندان به مذاق دانشجویان خوش نیاید، ولی نباید فراموش کرد که گزینش در همه کشورها برای ورود افراد به دستگاهها، ادارات و برخی دانشگاهها وجود داشته و دارد.
در حقیقت به خاطر وجود برخی حساسیتها در برخی رشتهها و برخی دانشگاهها، نمیتوان تنها به رتبه دانشجویان برای ادامه تحصیل در آنها اکتفا کرد و دانشجویان حتما باید مورد گزینش قرار گیرند و قطعا این کار نهتنها برای دانشگاه بلکه برای خود دانشجویان نیز بسیار مفید خواهد بود.
همانقدر که گزینش در انتخاب دانشجویان برای ورود به دانشگاه بااهمیت است، انتخاب افرادی که وظیفه سوال پرسیدن از دانشجویان برای مرحله گزینش را برعهده دارند نیز بااهمیتتر است، چراکه اگر افراد ناآگاه و نابلد برای این پست انتخاب شوند، نهتنها دانشجویانی مستحق ورود به چنین دانشگاههایی هستند از آن باز میمانند، بلکه نگاه دانشجویان نسبت به گزینش نیز تغییر میکند. مسالهای که گویی در دانشگاه فرهنگیان توجه کافی به آن نشده و حضور افراد ناآگاه به مسائل مربوط به گزینش دانشجویان باعث شده است دانشجویانی که برای ورود به این دانشگاه گزینش شدهاند، ناراضی و دست خالی از دانشگاه خارج شوند.
یکی از دانشجویان دختری که نخواست نامش فاش شود، درباره نحوه گزینش دانشگاه فرهنگیان به «فرهیختگان» گفت: «بنده همراه سه تن از دوستانم با رتبههای 500، 1500، 3000 و 4000 در مرحله اول دانشگاه فرهنگیان قبول شدیم و قرار شد برای مصاحبه و گزینش به این دانشگاه برویم.»
او ادامه داد: «زمانی که به دانشگاه رفتیم، متوجه شدیم سه نفر که همگی مرد بودند، قرار است از ما گزینش کنند و ما نیز هر کدام با گرایشهای مختلف مذهبی بودیم، بهطوری که بنده چادری و مذهبی هستم و یکی از دوستانم نیز چادری بود، ولی از لحاظ مذهبی به اندازه من سختگیر نیست و دو نفر دیگر از دوستانم نیز مانتویی هستند.»
این دانشجو تصریح کرد: «زمانی که نوبت به گزینش من شد، سه نفر مسئول گزینش که گویا از ابتدا هم مصاحبه با ما را به شوخی گرفته بودند. بهعنوان اولین سوال از بنده سوال کردند که همیشه اینگونه چادر بر سر میکنم؟! و وقتی با وجود تعجب فراوان در جواب به آنها گفتم بله، به من گفتند که دیگر دوره این کارها گذشته است.»
او با بیان اینکه دومین سوالی که از بنده پرسیدند این بود که آیا میتوانم قورمهسبزی درست کنم یا خیر، تصریح کرد: «از این سوال بسیار تعجب کردم ولی در جواب به آنها گفتم که میتوانم و بعد از آن باز هم درباره سبزیهایی که در پخت قورمهسبزی استفاده میشود، سوال کردند.»
این دانشجو اظهار داشت: «سوالات عجیبوغریب تنها مختص من نبود؛ چراکه وقتی یکی دیگر از دوستانم به اتاق گزینش رفته بود، از او سوال کردند که آیا برای گزینش چادر به سر کرده است یا خیر که دوستم نیز در جواب عنوان کرد معمولا و جز در مسافرتها چادر به سر میکند. این بار یکی از همان افراد به دوستم عنوان کرده بود که هیچگاه در زندگیاش دورو نباشد.»
او تصریح کرد: «در گزینش دانشگاه فرهنگیان سوالاتی از این قبیل از ما که میخواستیم آیندهمان را در دانشگاه فرهنگیان رقم بزنیم، زیاد پرسیده شد و هیچکدام از ما نیز در گزینش قبول نشدیم و دلیل رد شدن هم مذهبی بودن و دورو بودنمان بوده است.»
به هر حال این ادعای صورت گرفته توسط دانشجویان قابل تامل است و باید بیش از پیش مورد توجه و نظارت بازرسان قرار گیرد.
انتهای پیام